№34

Бюджетна бухгалтерія, вересень, 2019/№ 34 Інші номери журналу ›
  • Затверджено нові «оплатні» умови для педагогічних та науково-педагогічних працівників Мова йде про постанову КМУ «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» від 10.07.2019 р. № 822. Ця постанова набрала чинності 30.08.2019 р. («Урядовий кур’єр», 2019, № 165), але нові «оплатні» умови розпочнуть діяти з 1 січня 2020 року.
  • Про внесення змін до Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів) Наказ від 06.05.2019 р. № 683 (витяг) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.07.2019 р. за № 787/33758
  • Типове положення про преміювання держслужбовців: що змінилося? Нещодавно побачило світ оновлене Типове положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів), затверджене наказом Мінсоцполітики від 13.06.2016 р. № 646 (далі — Типове положення).
  • Щодо доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника спеціалістам ОМС Лист від 21.08.2019 р. № 1177/0/206-19
  • Коли колега у щорічній відпустці: доплата спеціалістам ОМС за виконання обов’язків Відгадайте: які запитання найчастіше виникають у бухгалтера влітку? Так, вірно, «відпускні». З одним із таких запитань звернулись до редакції нашого журналу.
  • Щодо вирішення проблемних питань наповнюваності класів та процедури формування мережі класів 30 серпня директора школи повідомили в телефонному режимі про переведення 8 класу та 9 класу, де навчаються 6 та 5 дітей відповідно, в опорний заклад. Директор школи ввечері зібрала батьків та, не надавши жодного документа, пояснила, що діти повинні вже 2 вересня їхати в інший заклад для навчання. На батьківських зборах обвинувачують батьків 10 класу, які напередодні поїхали до голови сільської ради дізнатись, чи можуть їх діти залишитися в школі, бо в класі 6 учнів, а це не суперечить Закону України «Про загальну середню освіту», де сказано, що в класі повинно бути не менше 5 учнів. Батьки обурені, що їх не попередили завчасно і ніхто з ними не зустрівся: ані начальник відділу освіти, ані сільський голова. Вже за ці дні з Інтернету дізнаємося про якусь наповнюваність класу, яка розрахована згідно з індексом фактичної наповнюваності класів, листа Міністерства фінансів про недостатнє фінансування освітньої субвенції та інших нормативних документів. Чи правомірні дії відділу освіти про переведення класів із ЗОШ І — ІІІ ступенів в опорний заклад, яка повинна пройти юридична процедура, щоб дотримати підзаконні акти, про які нам не розповідають? За один день вирішили долю всіх дітей без жодних пояснень, а тільки звинувачуючи батьків 10 класу, яким теж не байдужа доля своїх дітей. І ще батьки повинні приїхати в інший заклад написати заяву, тоді їх зарахують до іншого навчального закладу, і таким чином батьки самі своїми руками зроб лять оптимізацію навчальних закладів. Надайте, будь ласка, відповідь терміново. Дуже чекаємо!
  • Оренда за 1 грн.: як оцінити об’єкт оренди Бюджетна установа має намір передати в оренду частини будівлі (наприклад, один кабінет) іншій бюджетній установі за 1 грн. на рік. Чи обов’язково проводити експертну оцінку такого приміщення?
  • Направлення працівника на платні курси Чи має право сільський голова своїм розпорядженням направити працівника сільської ради на платні курси (семінар) за рахунок бюджетних коштів, адже нормативна база змінюється з такою швидкістю, що відвідування таких курсів (семінарів) вкрай необхідне? Як документально підтвердити присутність працівника на курсах (сертифікат, відрядження, проживання)? Які витрати необхідно компенсувати працівнику (добові, для оплати курсів, проживання, проїзду тощо)?
  • Інспектор з паркування є, а відповідної професії немає: що робити? Останнім часом у законодавстві України фігурує термін «інспектор з паркування». Саме такі посадові особи мають право накладати адміністративні стягнення за порушення правил паркування та затримувати автомобілі-порушники (ч. 3 ст. 219 КУпАП, Порядок № 990). Однак у постанові № 268 посада «інспектор з паркування» не згадується. Ця посада наразі відсутня й у Класифікаторі професій. То ж чи буде вважатись порушенням вимог постанови № 268, якщо назвати посаду «Головний спеціаліст — інспектор з паркування»?
  • Невикористана відпустка: відпускні та компенсація Посадова особа ОМС йде у щорічну основну відпустку з 02.09.2019 р. по 09.09.2019 р. — на 8 к. дн. (18 к. дн. уже використано у червні 2019 року з виплатою грошової допомоги на оздоровлення). За 4 к. дн. щорічної основної відпустки працівник попросив виплатити йому компенсацію (без звільнення) одночасно із виплатою відпускних. Розпорядження про надання щорічної відпустки, виплату відпускних та компенсації видане 20.08.2019 р. 1. Чи правомірним було надавати працівникові компенсацію без звільнення та виплачувати її до фактичного використання відпустки? 2. Який розрахунковий період для визначення суми відпускних та компенсації?
  • Індексуємо зарплату у вересні 2019 року На вересневу індексацію впливає індекс інфляції за липень 2019 року. Він склав 99,4 %. Яка ситуація складається з індексацією зарплати у вересні 2019 року для працівників бюджетної сфери? Розповімо у статті.
  • Надбавка за вислугу років суміснику Працівник установи соцзахисту має 15 років стажу роботи на посаді соціального працівника. Йому встановлено надбавку за вислугу років у розмірі 20 %. З 26.08.2019 р. його прийняли до цієї ж установи за внутрішнім сумісництвом на посаду організатора культурно-дозвіллєвої діяльності. Чи виплачувати йому надбавку за вислугу років за сумісництвом та в якому розмірі?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у вересні 2019 року (оклади за ЄТС)
  • Календар бухгалтера на вересень 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі