№26

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2021/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Новації співробітництва територіальних громад 7 липня 2021 року Уряд розглянув та схвалив законопроєкт, який передбачає зміни у сфері співробітництва територіальних громад.
  • Відпустка при народженні дитини: Порядок затверджено! Уряд нарешті затвердив Порядок надання відпустки при народженні дитини. Відбулося це 7 липня 2021 року. На момент підготовки номера цей документ ще не набрав чинності. Але вже можна розібратись, що й до чого.
  • Бухпрограма: придбання за кошти спецфонду Чи може терцентр купити бухгалтерську програму за кошти спецфонду, отримані як плата за послуги?
  • Орендна плата: розраховуємо за новою Методикою Нарешті, 19.06.2021 р., набрала чинності нова Методика розрахунку орендної плати. Тож пропонуємо разом розібратися з основними положеннями та новаціями в порядку обчислення орендної плати за державне майно.
  • Рух ОЗ та МНМА: складаємо документи правильно Установа отримала ОЗ або МНМА. І залишились начебто дрібниці — скласти необхідний документ та зарахувати актив на баланс. Але саме на цьому етапі нерідко виникають сумніви: який же документ оформлювати. У цьому матеріалі розглянемо найбільш поширеніші практичні ситуації та запропонуємо варіанти рішень.
  • Премія обдарованим дітям: що в обліку? Як правильно вести облік одноразових премій та стипендій, які виплачуються обдарованим дітям? За яким КЕКВ необхідно планувати та проводити такі видатки? Чи підлягають оподаткуванню ПДФО та ВЗ суми таких виплат?
  • «Зайва» компенсація відпустки: хто повертає? Приводом для написання статті стало запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ». Полягає воно в такому. Працівнику при звільненні виплатили компенсацію за невикористану відпустку. За кілька місяців з’ясувалося, що працівник не мав права на таку відпустку (неправильно обчислено відпускний стаж — ураховано зайві періоди). Хто має відшкодувати помилково виплачені кошти? Давайте розбиратись.
  • Щорічні додаткові відпустки: «за шкідливість», особливі умови, ненормованість Ось уже кілька номерів поспіль ми розглядаємо відпускну тему. І тепер настав час обговорити додаткові відпустки. А саме ті, що належать до щорічних та надають за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.
  • Методист → консультант ЦПРПП: чи зберігати підвищення за педзвання? У ЦПРПП працює консультант, який веде навчальні години у школі. Він має педагогічне звання «вчитель-методист», за яке підвищується його оклад за посадою вчителя. До цього він працював на посаді методиста у методичному кабінеті і його оклад за цією посадою також підвищувався за наявне педзвання. Чи має право цей працівник на підвищення окладу за посадою консультанта ЦПРПП? Які умови оплати праці встановлено для цієї посади?
  • «Перехідне» відрядження: оплачуємо правильно Працівник бюджетної установи (оплата праці за ЄТС) перебував у відрядженні із 31.05.2021 р. по 03.06.2021 р. Його оклад становить 6061 грн. Також йому встановлено надбавку за складність та напруженість у роботі у розмірі 50 % посадового окладу. У березні-квітні 2021 року він відпрацював усі дні (44 роб. дн.), а сума зарплати за цей період становила 18183 грн. Як правильно оплатити час перехідного відрядження?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі