№27

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2021/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Нові «оплатні» умови в ОМС НАДС розробило нову редакцію Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».
  • «Перехідні» норми харчування дітей
  • Премія до Дня бухгалтера Бухгалтер йде у відпустку в липні, і йому «виписують» премію до Дня бухгалтера в розмірі посадового окладу. Як правильно нарахувати цю премію — в повному розмірі чи пропорційно відпрацьованому часу?
  • Знищуємо печатки і штампи: порядок та облік Чи існує затверджений порядок знищення печаток і штампів в бюджетних установах? Як документально оформити таке знищення? Як відобразити зазначені операції в бухгалтерському обліку?
  • Залишки освітньої субвенції: використовуємо правильно Якщо вам пощастило і ви «зекономили» освітню субвенцію в минулому році, то її залишки на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів. Ці залишки ви зможете використати цьогоріч. Але на які цілі можна спрямовувати ці кошти, а на які — зась? Прояснити ситуацію допоможе наша добірка запитань-відповідей про використання залишків освітньої субвенції.
  • Компенсація за харчування: який КЕКВ застосувати? У травні 2021 року нараховано та виплачено компенсацію за харчування студентам вищого навчального закладу за КЕКВ 2230. Через Казначейство усе пройшло успішно. У червні аналогічно було нараховано компенсацію за харчування та надано документи для її виплати за КЕКВ 2230. Але Казначейство відхиляє платіж, посилаючись на неправильний КЕКВ. За яким КЕКВ слід проводити видатки на компенсацію за харчування студентам?
  • Повернуто судовий збір: облік та подальша доля Як правильно в бухобліку відобразити повернення сплаченого судового збору? Чи необхідно коригувати фінрезультат? Чи підлягають такі кошти поверненню до бюджету?
  • Публічні закупівлі: вивчаємо зміни Нещодавно, а саме 26.06.2021 р., набрали чинності зміни, унесені Законом № 1530. Що змінилось у сфері публічних закупівель та які нововведення варто взяти до уваги замовникам-бюджетникам, дізнайтесь у цій статті.
  • Додаткова база ЄСВ у Д1: лікарняні та декретні нюанси Виконувати правило про сплату ЄСВ з МЗП зобов’язані усі роботодавці щодо основних працівників без інвалідності. При цьому якщо МЗП вища за фактичну базу нарахування ЄСВ, слід розрахувати додаткову базу та донарахувати ЄСВ. Як правильно це зробити під час нарахування лікарняних та декретних, розповімо у цій статті.
  • Звільнення без нарахувань: відображаємо в Об’єднаному звіті Працівниця перебувала у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. Вона звільнилась за власним бажанням 23 квітня 2021 року. При звільненні нарахувань і виплат не було. Як правильно відобразити таку ситуацію в Об’єднаному звіті за ІІ квартал 2021 року?
  • Індексуємо зарплату у липні 2021 року На липневу індексацію впливає індекс інфляції за травень 2021 року. Він становить 101,3 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати у липні 2021 року? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій таблиці.
  • ОКШП та СКШП: правила розрахунку Облікова та середньооблікова кількість штатних працівників установи — ці показники розраховують згідно з Інструкцією № 286. Вони можуть знадобитись для обліку та звітування. Наприклад, при заповненні Об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Тому завжди майте під рукою нашу довідкову інформацію із розрахунком цих показників.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі