№3

Бухгалтерський тиждень, січень, 2015/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Фінзвітність із АТО: куди подавати і як жити без інвентаризації? Постанова КМУ від 29.12.14 р. № 718 «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності»
  • Ціннопаперовий податковий облік: напутнє слово в минуле Наказ ДФСУ від 26.12.14 р. № 400 «Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо окремих питань відображення в податковому обліку з податку на прибуток підприємств операцій з цінними паперами»
  • Земділянка під власною нерухомістю: як оплачувати користування землею? Лист ДФСУ від 02.12.14 р. № 7881/6/99-95-42-03-15
  • Фінзвітність «малюків»: коли складати за «дорослими» формами Листи Мінфіну України від 06.08.14 р. № 31-11410- 08-29/20397, від 19.09.14 р. № 31-11410-08-10/24149, лист Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку від 28.07.14 р. № 08/04/14189/НК
  • Інфляція міцнішає разом із морозами: грудневий індекс — 103,0 % За даними Держслужби статистики, індекс споживчих цін на товари і послуги (він же індекс інфляції) в грудні 2014 року порівняно з листопадом 2014 року склав 103,0 %.
  • Новий Реєстр РРО: ніхто не ідеальний Податківці затвердили свіжий Реєстр РРО, який діє і в новому 2015 році.
  • Експлуатація пневматичних шин: є зміни в нормах Внесли поправки до Експлуатаційних норм середнього ресурсу пневматичних шин колісних транспортних засобів і спеціальних машин, виконаних на колісних шасі.
  • КАЛЕНДАР тижня
  • Система електронного адміністрування ПДВ: поетапне запровадження У ході передноворічних баталій законодавці вирішили не відміняти, а відкласти «старт» СЕА на місяць. До того ж вирішили запровадити «лояльний» тестовий режим до 1 липня 2015 року. Однак розслаблятись не можна. Адже чи то через неуважність депутатів, чи то навмисно (щоб дисциплінувати платників ПДВ) деякі елементи СЕА формально запрацювали вже із 01.01.15 р. Сьогодні ми розберемось, які саме елементи запроваджені з 1 січня 2015 року, а які стартують з 1 лютого та 1 липня. Та за що можна отримати «на горіхи» від податківців.
  • ПН-2015: гострі моменти року, що настав Кінець 2014 року став для кожного бухгалтера свого роду випробуванням. Такої лавини змін і реформ, проведених урядом у податковому законодавстві в цей період, годі пригадати. Щодня нас чекало щось новеньке. А останнім подарунком «під ялинку» став Закон № 71. Цілком природно, що, намагаючись нічого не проґавити, мимоволі починаєш плутатися в цьому нескінченному розмаїтті новин. Тому сьогодні ми згадаємо, які ж із норм, що стосуються ПН, усе ж «запрацювали» з 1 січня 2015 року. Більш того — які «підводні камені» вони в собі несуть. Що ж, почнемо.
  • Індексація заробітної плати за січень 2015 року Офіційна інфляція стає все «крутішою». Грудневий індекс підстрибнув до позначки 103 %. Відповідно, збільшилися й величини приросту індексів, на які роботодавець зобов’язаний індексувати зарплату. Сьогоднішня консультація допоможе вам нарахувати зарплатну індексацію за січень 2015 року.
  • Важливі цифри 2015 року: оподаткування доходів фізосіб
  • Компенсація за затримку виплати зарплати в січні 2015 року Держслужба статистики оприлюднила індекс споживчих цін за грудень 2014 року (103,0 %). Тому за традицією розповімо вам про нарахування компенсації в січні 2015 року.
  • ЄСВ: шукаємо «покращення» Народна мудрість проти поспішних рішень. Ще з дитинства нас учили, що спіхом робити — людей смішити, і що поспіх доречний тільки у блошиних ловах. Але наші законотворці вирішили піти своїм шляхом. Мета добра — почати 2015 рік з реформ. У частині ЄСВ — це обіцяне прем’єр-міністром «зниження» розміру ЄСВ до рівня 16,4 %, яке мусило спонукати наших роботодавців вивести зарплати «з тіні». Чи вийшло це у скорохватів-депутатів? Давайте розбиратися.
  • Фінзвітність за 2014 рік: основні моменти Напередодні подання фінзвітності за 2014 рік нагадаємо основні правила її подання. Кардинальних змін у складанні річної звітності в 2014 році не було, тому залишаються в силі всі наші детальні рекомендації щодо її заповнення.
  • Звіт з ЄСВ «за себе» підприємця на єдиному податку Традиційно Новий рік несе із собою не тільки подарунки під ялинку, щедрівки, колядки і посівалки, а й, на жаль, купу звітів, які необхідно здати контролюючим органам. Один з них — звіт з ЄСВ «за себе» підприємця-єдиноподатника. Але сумувати не варто! З нашими рекомендаціями і калькулятором (ну куди ж справжньому підприємцю без нього?!), ви легко заповните і подасте звіт з ЄСВ «за себе».
  • І так, і сяк, а заповнити як? Звіт ФОП-загальносистемника з ЄСВ «за себе» Прощавай, 2014 рік! Здрастуй, 2015 рік! А з ним і необхідність відзвітувати з ЄСВ за себе, коханого. Як без помилок заповнити звіт з ЄСВ «за себе» підприємцеві на загальній системі оподаткування? До якого часу потрібно встигнути його подати? А як бути, якщо зі звіту «випливає» недоплата/ переплата за ЄСВ ? Розбираємося разом!
  • Заповнюємо разом декларацію про доходи ФОП Тільки-но скінчилися новорічні свята, настає пора річних звітів. І один з них — декларація про доходи підприємця — загальносистемника. Зараз ми розповімо вам про те, як її заповнити. Усе досить просто!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі