№36

Бухгалтерський тиждень, вересень, 2018/№ 36 Інші номери журналу ›
  • Сімейні фермери — платники єдиного податку групи 4 Закон України від 10.07.18 р. № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств»
  • Відвантаження — до ПДВ-реєстрації, гроші — після: чи нараховувати ПДВ? Лист ДФСУ від 20.07.18 р. № 3201/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Касові документи відокремленого підрозділу без підпису керівника/головбуха Лист ГУ ДФС у Полтавській обл. від 07.08.18 р. № 3449/ІПК/16-31-14-04-22
  • Тривалість робочого часу на 2019 рік від Мінсоцполітики Лист Мінсоцполітики від 08.08.18 р. № 78/0/206-18
  • Продаж ключів активації = ІТ-пільга Постанова Дніпропетровського апеляційного адмінсуду від 01.03.18 р. у справі № 804/4301/17
  • З 11 вересня сплачуємо податки тільки на нові рахунки Податківці нагадують, що з 2 липня функціонують нові рахунки для сплати податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).
  • Автозаповнення ПДВ-декларації в Електронному кабінеті В Електронному кабінеті (ЕК) реалізовано автозаповнення рядків декларації з ПДВ та додатків 1, 5 і 6 на підставі даних ЄРПН.
  • Верховний Суд розглядає не всі справи ВС має право відмовити у відкритті касаційного провадження у справах незначної складності (малозначних).
  • ПДФО з компенсації працівникові за придбані товари
  • Копія фіскального чека та інкасація готівки з РРО Фіскали роз’яснюють. 1. Якщо використовується версія РРО, яка має функцію та дозволяє роздруковувати копію фіскального звітного чека, то у разі втрати оригіналу такого чека суб’єкт господарювання має можливість роздрукувати його копію та підклеїти її до відповідного розділу КОРО. Заборони щодо використання копії фіскального звітного чека у чинному законодавстві не має.
  • Календар тижня
  • Якщо в податковій накладній… помилка в даті Сьогодні знову повернемося до теми помилок у податкових накладних (ПН). І поговоримо про таку поширену помилку, як помилка в даті. Що, коли ПН помилково склали не тим днем? Які це матиме наслідки для продавця і покупця та як виправити ситуацію?
  • Товари/послуги придбані через підзвітну особу: коли формувати податковий кредит Досить часто придбання товарів/послуг підприємство здійснює через підзвітну особу. Якщо у вартості придбаних товарів/послуг «сидить» ПДВ, то підприємство має право включити його до податкового кредиту на підставі податкових накладних або документів, які їх замінюють (касові чеки тощо). Але на яку дату підприємство може показати податковий кредит за придбаннями, відображеними в авансовому Звіті?
  • Третій у перевезеннях — неплатник ПДВ Транспортно-експедиторська компанія для надання послуг залучає третіх осіб — перевізників. Чи зобов’язана компанія нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ на перевезення, якщо перевізник — резидент — не платник ПДВ? Давайте розберемося, що і як.
  • Звільнення за угодою сторін: як розлучитися за взаємною згодою Психологи і юристи, та й працівники інших професій з багатим трудовим досвідом, радять припиняти трудові відносини максимально цивілізовано. Адже ніхто не може бути упевнений у тому, що доля не зведе його одного разу з ображеним працівником або з невдоволеним колишнім керівником. Мабуть, один із найбільш мирних способів припинити трудові відносини — це звільнення за угодою сторін. Як правильно оформити звільнення працівника за угодою сторін та уникнути в подальшому трудових спорів, ви дізнаєтеся з цієї статті. Окремо зупинимося на можливості відкликання згоди працівника на припинення трудового договору.
  • Як правильно дати грошей… самому собі Підприємець під час внесення власних грошей на свій поточний рахунок зазначив у призначенні платежу: «Внесення на рахунок безповоротної фінансової допомоги». Чи включати цю суму в оподатковуваний дохід? Якщо так, то чи можна якось виправити ситуацію?
  • Закон про ТОВ: директорські питання Корпоративна революція, запущена Законом про ТОВ*, торкнулася і перших осіб підприємств. Спрямована вона головним чином на посилення контролю власників ТОВ за їх керівництвом (але не лише). Сьогодні ми з вами розберемо декілька питань, обумовлених такими нововведеннями.
  • Працівник уклав контракт про проходження військової служби: що робити роботодавцеві? Працівник уклав контракт про проходження військової служби на 3 роки. Чи поширюються на нього гарантії, передбачені ст. 119 КЗпП? І що в такому разі робити роботодавцям: зберігати місце роботи чи можна його звільнити на підставі п. 3 ст. 36 КЗпП?
  • Експрес-відповіді на запитання щодо таблиці 5 Звіту за формою № Д4* Чи потрібно в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 за серпень 2018 року формувати рядки на всіх працівників підприємства, щодо яких раніше не подавалася інформація про посади, на яких вони працюють?
  • Часткова оплата за послугу: в ПН зазначили цілу кількість Контрагент зареєстрував ПН на частину авансу (50 %) за послугу з одиницею виміру «грн.». При цьому в «кількісній» гр. 6 поставив «1», а в «ціновій» гр. 7 — 50 % від ціни послуги, зазначеної в договорі. Контрагент аргументує це тим, що одиниця виміру «грн.» не може мати дробового значення і в такому разі треба змінювати ціну, а не кількість. Наскільки це правомірно? Чи можна суму ПДВ з такої ПН включити до податкового кредиту?
  • Залік авансу в рахунок іншого договору: причина в РК? Хочемо зарахувати отриманий від покупця аванс за товари, відвантажені йому за іншим договором. Раніше у такому разі в розрахунку коригування (РК) писали «Залік попередньої оплати…». Яку причину зараз зазначати в РК?
  • Навчання працівників Що там не кажи, але ефективність роботи працівника залежить не лише від отриманого ним досвіду. Одним зі способів провести «апгрейд» трудових можливостей співробітників є навчання. До того ж вигода від цього процесу обопільна: і працівникові користь, і підприємству в майбутньому додатковий прибуток. Тож першу вересневу Тему тижня ми вирішили присвятити саме навчанню. Розберемося з його видами і документальним оформленням, торкнемося «навчальницького» обов’язку роботодавця, а також поговоримо про бухобліково-податкові моменти й аспекти трудового законодавства.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі