№33

Бухгалтер 911, серпень, 2019/№33 Інші номери журналу ›
  • Критерії ризиковості і Ко: що змінили податківці «Мухи окремо, котлети окремо». Податківців особливо не бентежать судові баталії навколо самої можливості визначення ними критеріїв ризиковості платника, критеріїв ризиковості операцій і показників позитивної податкової історії. Так, зовсім нещодавно вони їх оновили. Новий «реліз» датований 07.08.2019 р. Розберемося в суті змін. Їх небагато, але вони становлять інтерес.
  • Обов’язкове подання проміжної фінзвітності малими підприємствами: відповіді на запитання Стаття «Підкориговано Порядок подання фінзвітності: малі підприємства звітують поквартально» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 31) викликала бурхливі обговорення на сайті «Бухгалтер 911». Тому ми вирішили звернути увагу на цю тему ще раз. У цій статті наведено бліц-відповіді на найпопулярніші запитання, які були поставлені читачами.
  • Документи від нерезидента без підпису: чи бути витратам? Ситуація. Під час закордонвідрядження працівником були здійснені такі витрати: — оплачені послуги митного брокера-нерезидента. Оплата була здійснена готівкою. Від брокера працівник отримав тільки квитанцію; — оплачений ремонт автомобіля. На підтвердження наданих послуг від нерезидента на електронну пошту надійшов тільки інвойс, але без підпису. Чи можна визнавати витрати за такими документами?
  • Оновилася «акцизна» декларація: до чого готуватися? 09.08.2019 р. декларація акцизного податку була змінена. «Зачепило» розділи А, Б, В, Г та Е, а також додатки. Зокрема, додатки 11 і 7 виклали в новій редакції, а додатки 1 і 4 перейменували. Крім того, з’явилися нові додатки 12, 13 і 11 — 13. Детальніше в суті змін, що відбулися, давайте розберемося в цій статті.
  • Довгождана «туристична» декларація: Мінфін «розродився» формою Мінфін нарешті спромігся «підігнати» декларацію з туристичного збору* під зміни, внесені до правил оподаткування збором з 01.01.2019 р.** Оновлення «побігли» з 13.08.2019 р., тобто вже після закінчення граничного строку подання декларації за півріччя. Тому вперше подавати нову форму доведеться тільки за 9 місяців, та й то якщо податківці на цьому наполяжуть. Адже формально вперше використати її потрібно й того пізніше… Пропонуємо нашвидку ознайомитися з оновленою формою.
  • Декларація про доходи: нова версія від Мінфіну Наказом від 25.04.2019 р. № 177 Мінфін затвердив у новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи (ПДФО-/ВЗ-декларація), а також Інструкцію з її заповнення. Сьогодні — перше знайомство.
  • У лікарняному — відмітка про порушення режиму: нюанси розрахунку відпускних Розглянемо таку ситуацію. Працівник іде у відпустку з 02.09.2019 р. У розрахунковому періоді в нього був лікарняний з 15.01.2019 р. по 23.01.2019 р. Проте в лікарняному листі зазначено про порушення режиму, а саме: 18.01, 19.01, 20.01 — не з’явився на прийом до лікаря. Згідно з вимогами Закону про соцстрахування* такі три дні із загальної кількості календарних днів хвороби оплаті не підлягають. Чи виключаються з розрахункового періоду неоплачувані дні лікарняного?
  • Трудова книжка сумісника: як видалити зайві записи У трудовій книжці працівниці-сумісниці зробили запис про прийняття її на роботу за сумісництвом (див. нижче). Перед її звільненням вирішили «виправити» ситуацію. Спочатку зробили запис про переведення на основне місце роботи, а потім — запис про визнання недійсним первісного запису про прийняття на роботу за сумісництвом та одночасно запис про звільнення. Чи потрібно виправляти такі записи в трудовій книжці?
  • Індексуємо зарплату за серпень 2019 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за серпень.
  • «Бухгалтерка», «секретарка»… Фемінітиви і кадрова документація Сьогодні ми обговоримо цікавий момент, який стосується написання посад у кадровій документації для працівниць — жінок. А саме: чи потрібно «впроваджувати» фемінітиви в кадрову документацію, враховуючи той факт, що нова редакція Українського правопису офіційно затверджує їх використання? Детальніше про це читайте далі.
  • Щорічна відпустка після декрету: скільки днів відпочивати? Розглянемо ситуацію. Працівниця вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років 15.04.2019 р. З якої дати потрібно відлічувати робочий рік, за який надається щорічна основна відпустка: з дати укладення трудового договору (15.01.2014 р.) чи з дати виходу з відпустки для догляду за дитиною до трьох років (15.04.2019 р.)?
  • Компенсація плати за землю — об’єкт ПДВ ФОП на загальній системі оподаткування — платник ПДВ здає в оренду нерухомість і платить за оренду землі під нею. Земельна ділянка перебуває в комунальній власності. Орендар відшкодовує орендодавцеві понесені витрати з плати за землю. Чи можна уникнути нарахування податкових зобов’язань з ПДВ на суму компенсації плати за землю?
  • Підприємець «на день» Бувають ситуації, коли фізособа бажає разово поспівпрацювати з юрособою, причому побоюється діяти без держреєстрації як підприємець. Щоб усе було законно, вона готова зареєструватися, виконати договір і відразу ж знятися з держреєстрації. І ось тут виникає запитання: як стати підприємцем умовно кажучи «на один» день з мінімальними витратами? Ми навчимо вас цього мистецтва.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі