№23

Бухгалтер 911, червень, 2019/№23 Інші номери журналу ›
  • Ризиковість платника за п. 1.6 VS Блокування ПН Як показала практика, найбільший відсоток блокувань ПН/РК пов’язаний із тим, що платники включаються фіскалами до переліку ризикових платників ПДВ на підставі п. 1.6 Критеріїв ризиковості платника. У цій статті розберемося, в яких випадках платника можуть включити в число ризикових і що робити, якщо платник уже потрапив до цього списку.
  • А ви привели свій статут у відповідність із Законом про ТОВ? Добігає кінця перехідний період, протягом якого ТОВ могли регулювати свою діяльність за допомогою положень статутів, які не відповідали Закону про ТОВ*. Залишилися лічені дні, щоб привести свої статути у відповідність із цим Законом. У цій статті ми нагадуємо про це, а також про наслідки в разі, якщо оновлення статуту не здійснити.
  • Працівник-новачок: як визначити «середню» і не заплутатися Ситуації, коли новоприйнятий працівник, наприклад, захворює, або від’їжджає у відрядження, або йде у відпустку, непоодинокі на практиці. І зазвичай вони змушують понервувати бухгалтера. Адже для того щоб оплатити такий період, необхідно розрахувати середню зарплату. Про особ­ливості її розрахунку сьогодні й пропонуємо поговорити.
  • Форма № 1ДФ: запитання-відповіді від ДФСУ Пропонуємо вам ознайомитися з відповідями на запитання про порядок заповнення Податкового розрахунку за формою № 1ДФ, наданими ДФСУ в роз’ясненні від 23.05.2019 р.
  • Створюємо сімейні фермерські господарства правильно Нарешті з’явилася типова форма договору (декларації), необхідна для реєстрації сімейного фермерського господарства (ФГ), організованого на основі діяльності фізичної особи — підприємця (ФОП) і членів його сім’ї. Деталі — далі.
  • Де зберігати електронний підпис? Зараз усі тільки й говорять, що про нові носії електронного підпису — токени, особливо після попереджень у квитанціях від податківців. Чи правда, що токени обов’язкові для всіх госпсуб’єктів? Чи не заблокують прийняття електронної звітнос­ті тим, у кого їх немає? Відповіді знайдете в цій статті.
  • Неприбутківець змінив адресу: куди звітувати і платити податки? Ситуація: неприбуткова організація наприкінці березня 2019 року змінила місцезнаходження (зі зміною адміністративного району). Подаємо звітність і сплачуємо всі податки за новим місцезнаходженням. Але в «старій» податковій наполягають на тому, що сплачувати ПДФО і військовий збір до кінця року потрібно за старою адресою. Чи це так?
  • Зміна суми прибутку після виплати дивідендів: як бути? Дивіденди були виплачені згідно з протоколом загальних зборів засновників і наказом про виплату дивідендів, а пізніше був скоригований прибуток того періоду, за який нараховано дивіденди. Як бути? Робити доповнення до протоколу? Розбираємося!
  • Оклади підвищили, але не всім: коригуванню відпускних бути! Запитання. Згідно з листами Мінсоцполітики від 05.12.2005 р. № 06-4/165, від 04.04.2006 р. № 260/13/84-06 у разі підвищення посадових окладів (тарифних ставок) тільки для окремих категорій працівників коригування середнього заробітку не здійснюється. Враховуючи ці роз’яснення і те, що на підприємстві оклади підвищувалися не всім співробітникам, а тільки деяким підрозділам, чи потрібно коригувати відпускні?
  • Кредит-нота від нерезидента: як облікувати? У цій статті обговоримо, як обліковувати кредит-ноту, яку надає нерезидент за досягнення визначеного обсягу закупівель або за систематичність таких закупівель. В яких випадках це буде звичайна знижка, а в яких випадках фіскали наполягатимуть на маркетингових послугах? Як і в тому, і в іншому варіанті відобразити в обліку кредит-ноту?
  • Як виправити помилку в декларації про доходи Заповнюючи річну декларацію про доходи, підприємець не зазначив суму нарахованого за рік ПДФО ні в додатку Ф2, ні в декларації (не заповнив рядок 1.5 розд. III додатка Ф2, і, відповідно, гр. 6 рядка 10.7 декларації). При цьому він вчасно сплатив ПДФО-аванси й остаточний ПДФО за підсумками року. Як виправити ситуацію? Які наслідки самовиправлення? Чи можна буде виправитися під час перевірки? Зараз розберемося.
  • Змінилася назва міста, вулиці: куди бігти підприємцеві? Ситуація: підприємцеві потрібно переоформити ліцензію в податківців за неосновним місцем обліку. Проте через збій у програмі є проблеми з адресою: назва вулиці в базі податківців — нова, а назва міста — стара. У виписці з Держреєстру всі назви ще старі. Самі податківці нічого змінити не можуть. Як змінити адресу? Куди бігти?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі