№17

Бухгалтер 911, квітень, 2021/№17 Інші номери журналу ›
  • Нова об’єднана звітність — нові проблеми Дебют нової об’єднаної звітності багато хто запам’ятає надовго. Багатьом квитанції про прийняття взагалі не надходять. Багатьом надходять квитанції про те, що звітність не прийнята з посиланням на «загадкові» помилки. Причому нарахування з такої не прийнятої звітності в Електронному кабінеті (ЕК) іноді видно. У чому проблема й що робити?
  • Об’єднаний ЄСВ/ПДФО/ВЗ-звіт: вісті з полів У гарячий період звітності за 1 квартал лідером з «незрозумілостей» є нова об’єднана ЄСВ/ПДФО/ВЗ-звітність. Сьогодні розповімо про зовсім уже несподівані нюанси, які підкинула нам практика.
  • Матдопомога 8000+ і карантин+: новини КМУ 19 квітня стартував прийом заяв на отримання допомоги 8000+. А 20 квітня набрала чинності постанова КМУ, яка внесла, здавалося б, невелику поправку до порядку надання такої допомоги. Також 21 квітня Кабмін на своєму засіданні продовжив дію карантину до 30 червня. Про все це коротко зараз вам і розповімо!
  • Виправлення помилок у звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ Форма № 1ДФ і Звіт з ЄСВ за ф. № Д4 стали історією. Але як виправляти помилки, виявлені у звітності, якої вже немає? За якою формою? Що робити, якщо помилилися при заповненні вже нової об’єднаної ЄСВ/ПДФО/ВЗ-звітності? Як виправлятися? Відповісти на ці запитання — мета нашої статті.
  • Виправляємо помилку у формі № 1ДФ Підприємство в порції № 2 форми № 1ДФ за 4 квартал 2020 року не зазначило суму нарахованої/виплаченої зарплати (45000 грн) та утриманого з неї ПДФО (8100 грн) і ВЗ (675 грн) щодо одного з працівників неуповноваженого відокремленого підрозділу. Як виправити допущену помилку, якщо вона виявлена у квітні 2021 року?
  • Виплати ФОП і в межах ЦПД: нюанси заповнення ЄСВ/ПДФО/ВЗ-розрахунку У розпал подання нової об’єднаної звітності виявилося, що багато питань викликають ситуації з виплатами звичайним фізособам за цивільно-правовими (ЦП) договорами і з виплатами на користь ФОП. Поспішаємо на ці питання відповісти.
  • Єдиноподатковий дохід при переході на спрощенку посеред року Минулого року ДПСУ здивувала своїм роз’ясненням із приводу підрахунку єдиноподаткового доходу платником, який перейшов на спрощенку посеред року. Для можливості перебування на спрощенці надалі вона веліла враховувати тільки єдиноподатковий дохід. Спочатку це роз’яснення втратило чинність із формальних причин, а тепер з’явилося нове. Може, й не дуже вигідне для платників, зате логічніше.
  • Акциз: нова декларація та адмінреформа Лист ДПСУ від 02.04.2021 р. № 7984/7/99-00-21-03-03-07 охоплює дві проблеми. Першочергову увагу приділимо першій із них. У листі роз’яснено, як подавати та заповнювати нову акцизну декларацію платникам роздрібного акцизу. Зокрема, податківці вимагають подання й додатка 10 до декларації*, в якому платникові потрібно зазначити нарахування акцизу в розрізі кожного коду КОАТУУ, який був до об’єднання в територіальну громаду (ТГ)! Давайте розберемося та (якщо потрібно) виправимося!
  • «Game over», або Декларація єдиноподатника, який прощається зі спрощенкою Як на тлі злиття ЄП- і ЄСВ-звітності звітувати єдиноподатнику, якщо він, наприклад, став загальносистемником з 01.04.2021 р.? Або взагалі знявся з держреєстрації у I кварталі? Усе просто.
  • Не розблокували ПН: чи буде штраф? Ситуація. Відправили податкову накладну (ПН) на реєстрацію, але її заблокували. Документи для її розблокування не подавали. Підкажіть, який штраф загрожує за неподання документів на розблокування ПН?
  • У підсумковій ПН забули зазначити декілька товарних позицій: як виправити? Ситуація. Після подання податкової декларації виявили, що в податковій накладній (ПН) за щоденними підсумками операцій не зазначили одну товарну позицію. Як правильно зробити розрахунок коригування (РК) у цьому випадку, щоб додати ще один товар у ПН?
  • Захищаємося від блокування ПН/РК: насущні питання У цій статті обговоримо насущну проблему — блокування податкових накладних і розрахунків коригування (ПН, РК). Як знизити ризики такого блокування? В одних випадках — урятує Таблиця даних. В інших — можна прискорити процес розблокування ПН, правильно подавши документи. На цих моментах і зупинимося детальніше.
  • Топ-запитання щодо нової декларації з ПДВ У цій статті розберемо два запитання, пов’язані з новою формою декларації з ПДВ, які стали «найгарячішими». І одне з них, як це не дивно, пов’язане із заповнен­ням ряд. 10.4 декларації з ПДВ, у якому, нагадаємо, ми відображаємо придбання за нульовою ставкою ПДВ та/або без ПДВ.
  • Календар бухгалтера Травень-2021
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі