№97

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2014/№ 97 Інші номери журналу ›
  • Юридичним особам можна надавати в оренду майно, перебуваючи на єдиному податку
  • Строки введення ПДВ-спецрахунків перенесуть?
  • Чи потрібно маркувати продукти зі вмістом спирту 8,5 %, вироблені до 01.11.2014 р.?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Медогляди працівників, зайнятих обслуговуванням населення Чи замислювалися ви, купуючи речі в магазині, роблячи собі модну стрижку в салоні краси або вечеряючи з коханим у кафе чи ресторані, чи здорові люди, які вас обслуговують? А ось наш законодавець про це подумав. І не просто подумав, а зобов’язав таких осіб проходити спеціальні медичні огляди. Що це таке? На підставі якого документа їх проводять? Хто їх повинен проходити та з якою періодичністю? Чи є місце витратам на їх проведення у складі податкових витрат роботодавця? Відповіді на ці запитання ви знайдете в цій статті.
  • Трудові медогляди працівників Обов’язкові медичні огляди працівників підприємств можна умовно розбити на два види. Перший — це трудові огляди. Вони спрямовані на захист здоров’я конкретного працівника у процесі виконання ним трудових обов’язків. Другий вид обов’язкових медоглядів — це профілактичні медогляди. Їх мета — запобігти розповсюдженню інфекційних і небезпечних захворювань серед населення. І ті, й інші обов’язкові медогляди повинні проходити не всі підряд працівники підприємств, а тільки окремі їх категорії. У цій статті ми з вами поговоримо про трудові медогляди і про тих, для кого вони обов’язкові.
  • «Не май багато грошей, а май… здорових співробітників», або Нюанси вакцинації працівників підприємства На жаль, вакцинація працівників поки що не поставлена «на потік». Досі роботодавці виконують законодавчі розпорядження тільки в тій частині, за яку передбачено відповідальність. А ось добровільна турбота про здоров’я працівників, як правило, залишається справою рук самих працівників. Пропонуємо розібратися в цьому питанні. Ви побачите, що вакцинація працівників — це зовсім не важко. Крім того, профілактичне щеплення проти грипу набагато вигідніше, ніж оплата лікарняного працівнику.
  • Добровільне медичне страхування працівників Бути застрахованим від можливих неприємностей — мрія будь-якої людини! Удвічі приємно, коли це страхування торкається такого досить «грошово-витратного» аспекту життя, як здоров’я. А тепер уявіть, що страхові платежі перераховуються не з вашої кишені, а за рахунок власних коштів дбайливого роботодавця. Фантастика? Зовсім ні! Сьогодні таке медичне страхування досить розповсюджене. Як правило, роботодавці пропонують його як складову так званого соцпакета. А щоб такі розумники-роботодавці не мали проблем з оподаткуванням та обліком страхових платежів, ми пропонуємо їм цю статтю як нашу посильну допомогу.
  • Допомога на лікування працівника підприємства «Здоров’я дорожче за золото». Усю суть цього висловлювання В. Шекспіра починаєш розуміти тільки, коли захворієш. Дійсно, лікуватися сьогодні не просто дорого, а ну дуууже дорого. Тому в екстрених випадках, коли свої заощадження вже вичерпано, працівники звертаються за допомогою до роботодавців. Як документально оформити матеріальну допомогу на лікування, щоб мінімізувати податкове навантаження на працівника? Як надання допомоги на лікування відобразити в податковому та бухгалтерському обліку підприємства? Відповіддю на ці запитання буде наша стаття.
  • Працівник знепритомнив на робочому місці. Що робити? Один з наших працівників знепритомнів на робочому місці. Які дії роботодавця?
  • Хто, як не я?!..., або Замінюємо хворого працівника Працівник відсутній у зв’язку з хворобою. Його роботу виконуватиме інший співробітник, який перебуває у штаті підприємства. Як це документально оформити? Що з оплатою?
  • «Полегшуємо» працю: як перевести працівника на легшу роботу? Працівник підприємства брав участь в АТО, отримав поранення і демобілізований. Він збирається вийти на роботу, але за станом здоров’я не може виконувати свої колишні трудові функції. Що необхідно зробити роботодавцю?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі