№86

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2014/№ 86 Інші номери журналу ›
  • Визначено особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу
  • «Податкова» оцінка майна — відтепер не завжди
  • Форму № 1ДФ за ІІІ квартал 2014 року доведеться подавати двічі. Без штрафів!
  • «Металобрухтова» пільга у 2014 році діє безперервно: думка податківців
  • Припинення трудового договору між працівником і підприємцем реєструємо у будь-якому центрі зайнятості
  • Офіційні курси іноземних валют
  • Щодо віднесення до складу витрат окремих видів виплат та витрат Лист Міністерства доходів і зборів України від 30.05.2014 р. № 10316/5/99-99-19-02-02-16 (витяг)
  • Спецрахунки з ПДВ: продовжуємо знайомство Всіх чекають «подарунки» — всім відкриють спецрахунки... (з новорічної пісні платників ПДВ) «Спокійне» (як тепер, поглянувши в минуле, може здатися) життя платників ПДВ з нового року, судячи з усього, закінчується. Уже де-де, а тут так напевно заживемо по-новому! Адже до кожного платника «приставлять» свій спецрахунок.
  • Податкова малоцінка: переоцінюємо, продаємо, списуємо У пропонованій статті з циклу «Податкова малоцінка» (див. також «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 80, с. 20 і № 84, с. 15) ми поговоримо про можливість проведення переоцінки (індексації) малоцінних необоротних матеріальних активів. Крім того, ознайомимо вас із правилами відображення в бухгалтерському та податковому обліку вибуття таких об’єктів унаслідок їх продажу та списання (ліквідації).
  • Допомога по вагітності та пологах: запроваджуємо теорію у практику Розрахунок допомоги по вагітності та пологах завжди викликає чимало запитань. Пов’язано це, в тому числі, і з тим, що нараховують її не дуже часто. Бажаючи допомогти нашим читачам, ми підібрали запитання, що надійшли до редакції, які стосуються порядку нарахування допомоги по вагітності та пологах.
  • Довідка на довідку не схожа, або Коли є пожитки за кордоном На «гарячу лінію» надійшло запитання щодо декларування валютних цінностей. Чи потрібно подавати довідку про декларування валютних цінностей або довідку про відсутність валютних цінностей при митному оформленні товару? Крім того, наші читачі просять уточнити строки подання декларації про валютні цінності до НБУ. Та й узагалі, чи потрібно її подавати, якщо жодних цінностей за кордоном немає? Уважимо всіх.
  • Як краще звільнитися? «Якби знав де впав, то й соломки б підстелив». Це прислів’я спадає на думку, коли читаєш лист, що надійшов до редакції: «Що обрати — звільнення за угодою сторін чи за власним бажанням? Узагалі-то, роботодавець не проти будь-якого з формулювань — вибір за мною. Однак я планую після звільнення звернутися до центру зайнятості». Ми за традицією не залишимо звернення нашого дописувача поза увагою. Читайте сьогоднішню статтю — й ви дізнаєтесь, як краще вчинити у цій життєвій ситуації.
  • «Кто, кто в теремочке живет? Кто, кто в невысоком живет?» (і хто платить за землю біля нього) Уявіть, шановні читачі, таку ситуацію. Ваше підприємство, якому на перших порах вистачало однієї-двох орендованих кімнаток, через якийсь час потихеньку зіп’ялося на ноги та вирішило обзавестися власною офісною чи виробничою нерухомістю. Але далеко не завжди в таких випадках можна дозволити собі купівлю окремого особнячка чи збанкрутілого заводика цілком. Та це не завжди й потрібно. Швидше за все, щоб задовольнити зростаючі бізнес-амбіції, вам вистачить і невеликої частини будівлі… На жаль, разом з нею багато з вас заразом отримали й постійний головний біль, здолати який не виходить досі, про що свідчить наша редакційна пошта. Витоки такого головного болю — у неврегульованості правовідносин, пов’язаних із землею під нерухомістю, що має декількох власників. Відмахуватися від нього, сподіваючись, що само пройде, звичайно ж, неправильно. Тим більше що в нас є надійні ліки, якими ми готові поділитися з вами в цій статті.
  • Компенсація за невикористану відпустку і ВЗ Працівник прийнятий на роботу у зв’язку з переведенням з іншого підприємства. Грошова компенсація за невикористані ним дні щорічних відпусток була за його бажанням перерахована колишнім роботодавцем на рахунок підприємства, на яке він переводиться. Хто в цьому випадку виступає податковим агентом з військового збору при виплаті такої компенсації?
  • Платите ЄСВ — любимо, не платите — не штрафуємо, але й допомоги не дамо* Яка відповідальність застосовується до фізичної особи, яка уклала договір про добровільну сплату ЄСВ та не сплатила суму ЄСВ, зазначену в договорі?
  • ЄСВ: сплачую добровільно чи добровільно-примусово? Приватний підприємець — загальносистемник у квітні 2014 року уклала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. У липні 2014 року їй видали листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами, за яким ФТВП* виплатив допомогу по вагітності та пологах. Із жовтня 2014 року вона не веде підприємницьку діяльність і не отримує підприємницьких доходів. Як мінімум, така діяльність не вестиметься ще рік. Але «закривати підприємця» жінка не хоче. Чи потрібно їй сплачувати ЄСВ за «бездохідні» місяці як добровільно застрахованій? Якщо так, то чи можна відмовитися від добровільного страхування? Яку відповідальність передбачено за несплату добровільних сумм ЄСВ?
  • Складаємо ПН: як визначити код бензину за УКТ ЗЕД? На складі підприємства є залишки підакцизного товару (бензину), купленного ще в березні 2011 року. Тепер підприємство прийняло рішення про реалізацію такого бензину. Як визначити код товару згідно з УКТ ЗЕД, якщо сертифікатів і паспортів на нього немає?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі