№104

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2015/№ 104 Інші номери журналу ›
  • Послуги від нерезидента: чи можна тягнути з ПК 365 днів Лист ДФСУ від 27.11.2015 р. № 25331/6/99-99-19-03-02-15
  • Відстрочені податки: пам’ятка бухгалтера Напередодні новорічних свят думати про складання фінансової звітності ой як не хочеться. Але, як відомо, зробив діло — гуляй сміло. А тому давайте прямо сьогодні поговоримо про те, як ми з вами вже дуже скоро розраховуватимемо відстрочені податки для заповнення Балансу за формою № 1. Це питання не втрачає своєї актуальності вже багато років, а зараз, у світлі всіх змін у правилах прибуткового обліку, воно викликає особливий інтерес.
  • Резерв відпусток: інвентаризуємо на кінець року Про те, як підприємства створюють та використовують резерв відпусток, ви могли дізнатися з «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 102, с. 14. Тепер час ознайомитися з тим, як переглянути (проінвентаризувати) залишок резерву на кінець року. Провести цю процедуру зараз саме час. А щоб комар носа не підточив, давайте весь шлях пройдемо разом.
  • ПН склав один, а ЕЦП наклав інший — ПК бути!!! Чи має право покупець на віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту на підставі податкової накладної, якщо електронний цифровий підпис, що накладається на таку податкову накладну при її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, і ініціали та прізвище особи, яка її склала, належать різним особам?
  • У нашому полку прибуло, або Свіжі роз’яснення податківців щодо податку на прибуток У нашій постійній рубриці продовжуємо знайомити вас, шановні читачі, зі свіжими податковими роз’ясненнями, що з’являються у Базі знань. Сьогодні у фокусі нашої рубрики — податок на прибуток. Після того як було затверджено форму нової декларації, інтерес до питань щодо обліку цього податку помітно збільшився. Тож пропонуємо вам роз’яснення податківців і наші думки стосовно цих роз’яснень!
  • ПДВ. Від’ємне значення і строк 1095 днів З дати виникнення частини нашого від’ємного значення з ПДВ скоро минає 1095 днів (товар отримано, але не оплачено). Чули, що податківці можуть викосити цю суму з декларації «з кінцями». Можете пояснити, чого нам реально очікувати від контролерів?
  • Сільгоспоблік: доходи/витрати за підсумками року Як сільськогосподарські підприємства наприкінці року відображають нарахування доходів (витрат) від первісного визнання додаткових біологічних активів і сільськогосподарської продукції?
  • Брали на зарплату — видали на госппотреби? Без проблем! Підприємство отримало в банку готівкові кошти на зарплату. Після закінчення строку її виплати залишок готівки видано з каси на госппотреби. Чи боятися штрафу?
  • Лікарняні: у невідпрацьованому місяці нараховано виплату Співробітниця хворіла з 2 по 30 листопада 2015 року. Перед цим з 1 по 7 жовтня 2015 року вона перебувала у відпустці «за свій рахунок», а з 8 по 31 жовтня — на лікарняному. У жовтні 2015 року їй було нараховано індексацію за попередні місяці. Як розрахувати середню заробітну плату для лікарняного? Чи буде жовтень 2015 року брати участь у розрахунку?
  • Лікарняні для новачка: якщо в розрахунковому періоді премія Працівниця, яка була прийнята на роботу 23.11.2015 р., захворіла 14 грудня. Як розрахувати їй суму лікарняних? Чи буде в розрахунку брати участь сума місячної премії, нарахованої наприкінці грудня за фактично відпрацьовані дні цього місяця?
  • Синдром свята, або Як пережити Новий рік Новорічні свята наближаються: зростають потихеньку черги в магазинах разом із цінами на продукти. Але, незважаючи на не дуже зимову погоду та на всі життєві негаразди, і дорослі, і діти чекають свята, пов’язують з ним чари та дива, усвідомлюють його важливість. Чому?
  • Найсвіжіший «податковий компроміс» від уряду Кабмін вніс до парламенту черговий доопрацьований законопроект про податкову реформу (від 22.12.2015 р. № 3688). Цього разу йдеться вже не про ПКУ у новій редакції, а про зміни до чинного Кодексу.
  • Плата за опалення залежить від температури на вулиці Кабмін постановою від 30.11.2015 р. № 1037 впроваджує механізм врахування показників температури зовнішнього повітря та кількості опалювальних днів при розрахунку плати за опалення для населення.
  • Як ліцензуватиметься працевлаштування за кордоном Кабмін постановою від 16.12.2015 р. № 1060 затвердив нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі