№90

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2016/№ 90 Інші номери журналу ›
  • Інвентаризація-2016 у запитаннях та відповідях «Три магнітофони, три кінокамери закордонних, три портсигари вітчизняних, куртка замшева... три куртки...» У більшості людей ці слова асоціюються з кінокомедією Л. Гайдая «Іван Васильович змінює професію». І тільки бухгалтеру ця фраза нагадує, що наближається кінець року, а отже, час задуматися про проведення річної інвентаризації. Ну й оскільки строки її проведення не за горами, давайте сьогодні зупинимося на головних інвентаризаційних питаннях: як організувати і провести інвентаризацію, а також оформити її результати документально*.
  • «Нам всегда чего-то не хватает»*: облік нестач ОЗ і НМА Після того, як ми розібралися із процедурою інвентаризації, переходимо до обліку її результатів. Починаємо із найбільш масштабних активів — основних засобів і нематеріальних активів.
  • «Нам всегда чего-то не хватает»*-2: облік нестач ТМЦ У цій статті продовжимо тему обліку результатів інвентаризації. Продовжимо її обліком нестач найбільш розповсюджених активів — ТМЦ.
  • «Здесь камни похожи на мыло, а сталь похожа на жесть»*: облік пересортиці Окрім надлишків і нестач, при інвентаризації можлива також пересортиця. Давайте подивимося, яким чином обліковується вона!
  • Обліковуємо лишки ОЗ і ТМЦ, виявлені при інвентаризації Окрім недостач, у процесі інвентаризації можуть бути виявлені лишки активів. Давайте подивимося, як їх обліковувати!
  • Наслідки непроведення щорічної інвентаризації: що почім Інвентаризація — справа, що завдає багато клопоту. Деколи й часу на неї бракує, тільки заважає роботі. Чи так ця процедура важлива? Що буде, якщо її не провести? Які наслідки? Розбираємося в цих запитаннях.
  • Інвентаризація в зоні АТО: обов’язкова, але за спрощеними правилами Підприємство має на балансі майно, розташоване на території проведення АТО. Які особливості інвентаризації майна підприємств у зоні АТО встановлено чинним законодавством?
  • Коли інвентаризація перериває строк позовної давності В обліку підприємства значиться кредиторська заборгованість за отриманими, але не оплаченими товарами. Строк позовної давності за цією заборгованістю минає в січні 2017 року. Зараз на підприємстві проходить річна інвентаризація. Чули, що інвентаризація заборгованості перериває перебіг строку позовної давності. Чи це так? Чи можемо ми вважати, що після інвентаризації строк позовної давності за кредиторською заборгованістю обчислюється спочатку, а отже, у січні 2017 року її не доведеться списувати в бухгалтерському та податковому обліку?
  • Нестаче, прощавай! Привіт, ПДФО, ВЗ і ЄСВ? Під час інвентаризації майна підприємства інвентаризаційна комісія виявила нестачу ТМЦ понад норми природного убутку на суму 1325 грн. Винну особу встановлено. Проте суму нанесеної шкоди підприємство вирішило з неї не стягувати. Чи вважається ця сума доходом працівника? Якщо так, то що з її оподаткуванням?
  • «Один у полі воїн» щодо інвентаризації На підприємстві тільки одна людина — директор. Яким чином провести на такому підприємстві інвентаризацію?
  • Продукція, повернута в переробку, — чи коригувати податковий кредит? Підприємство при інвентаризації виявило надлишок готової продукції. Однак ця продукція зіпсована і не може використовуватися за призначенням. Прийнято рішення не списувати цю продукцію, а спрямувати її на переробку і знов довести до придатного стану. Чи потрібно нараховувати «компенсаційні» податкові зобов’язання на підставі п. 198.5 ПКУ?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі