№44

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2017/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Право на РРО-імунітет і торгівля товаром за «складним» переліком Ви вже добре знаєте*, що багатьом з тих, хто торгує технічно складними побутовими (ТСП) товарами, з цього року доведеться перейти на використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Заминка полягала тільки в затвердженні Кабміном переліку № 231 таких товарів. І ось «довгоочікуваний» перелік запрацював повним ходом. Які товари ввійшли до нього і кого стосується РРО-«озброєння», ось про це й піде мова в нашій статті.
  • Як рахувати мільйон ФОП на ЄП без РРО Ніхто з ФОП не прагне застосовувати РРО. Принаймні — добровільно. І будь-яке посягання на відповідні привілеї зустрічається вороже. Ураховуючи «ціну питання», важливо орієнтуватися, а що конкретно «дозволено Юпітеру» і що «не дозволено бику»...
  • Готівки немає, але РРО застосовуйте Нерідко, розбираючись щодо того чи іншого питання, ми потопаємо в дрібницях, але не бачимо головного. Як-то кажуть, за деревами не помічаємо лісу. Щось подібне відбувається у сфері застосування РРО: начебто готівкового розрахунку немає, але РРО застосовувати треба. Принаймні на цьому наполягають податківці. Давайте розберемося, наскільки це законно.
  • Фактичні перевірки: підстави Реєстратор розрахункових операцій (РРО) у більшості випадків обумовлює посилену увагу з боку податківців. Оскільки наш випуск присвячено саме таким «машинкам», важливо розібратися і з «перевірочними» питаннями. У цій статті розглянемо загальні моменти фактичних перевірок. Отже, поїхали...
  • Формальності фактичних перевірок: завжди є за що «зачепитися» У попередній статті ми розібралися із ввідними моментами фактичних перевірок. Тепер же вивчимо нюанси документального оформлення перших кроків інспектора по ваших володіннях. Що повинен пред’явити інспектор перед перевіркою? Як повинні виглядати документи? Коли можна не допустити контролера? Зараз розповімо.
  • Фактична перевірка: процедурні моменти У попередніх статтях цього номера ми розібралися із загальними та «документальними» нюансами фактичних перевірок. Настала черга покопатися у процедурних питаннях. У які строки проводиться фактична перевірка? Чи можуть прийти у вихідний чи вночі? Якими правами володіє перевіряючий у межах РРОшної фактичної перевірки? Розкладемо все по поличках.
  • «Можна, якщо обережно...», або Як уникнути РРО Отже, лави суб’єктів господарювання, над якими нависла загроза РРО, знову поповнилися. Цього разу «під ковпаком» РРО опинилися торговці технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантії. Але перш ніж бігти і терміново реєструвати РРО, хотілося б знати інші можливі шляхи вирішення цієї проблеми. Може, все ж таки обійдеться без РРО? І незважаючи на те, що про варіанти відходу від РРО вже давно все, начебто, сказано, нагадати про них зайвим не буде. Що й зробимо в цій статті.
  • «Ідентифікація мафіна», або Назва товару в РРО До нас звернувся власник магазинчика з конкретним запитанням: «Торгуємо мафінами з різними начинками, але за ціною всі вони абсолютно однакові. Чи не буде порушенням, якщо при попередньому програмуванні РРО закодувати всі види мафінів під одним кодом — тобто без зазначення виду начинки?»
  • ФОП на ЄП 2 і 3: чи є життя без РРО після мільйона? Кожен розумний ФОП на ЄП другої або третьої групи як вогню боїться перевищити протягом року відмітку підприємницьких доходів в 1 млн грн., щоб не «вляпатися в історію» з обов’язковим РРО. Давайте поглянемо, чи настільки сумні наслідки, як це трактують фіскали.
  • РРО для послуг: роботи «за бортом»? Підприємець займається виконанням ремонтних робіт для клієнтів. Чи потрібно застосовувати в такому разі РРО при отриманні готівки?
  • Продаж товару після Z-звіту Наша аптека працює цілодобово. Z-звіт пробиваємо ближче до 24:00, але інколи це відбувається на 10 – 15 хвилин раніше. Нерідко покупці з’являються після оформлення Z-звіту, але до настання 0 години. Чи можна в цей час оформляти продаж і пробивати фіскальний чек? Як правило, ми просимо покупця зачекати 10 – 15 хвилин і тільки після цього оформляємо продаж.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі