№34

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2018/№ 34 Інші номери журналу ›
  • Закон про ТОВ: що вам треба зробити? Незабаром набере чинності Закон про ТОВ. Він надасть «друге дихання» функціонуванню ТОВ та ТДВ. У нашій країні переважна більшість товариств — ТОВ. Тому в сьогоднішньому номері будемо розглядати саме їх. А почнемо з найхвилюючого питання: що треба вдіяти вже зараз? що робити із застарілими статутами? куди бігти? Тільки без паніки!
  • Корпоративний договір і безвідклична довіреність У 2018 році ТОВ у центрі уваги. І новий Закон про ТОВ, й істотні зміни до Закону про госптовариства здебільшого стосувалися саме товариств з обмеженою відповідальністю. У цій статті розберемося з такими новелами, як корпоративний договір і безвідклична довіреність. Поїхали!
  • Стороннім «В»: вхід у ТОВ Набуття статусу учасника ТОВ. Здавалося б, що може бути простіше? Проте, як мовиться, диявол криється у деталях. У цій статті розберемося з тим, як можна стати учасником товариства з урахуванням положень нового Закону про ТОВ. Також не забудемо про бухоблікові і податкові нюанси.
  • Збільшуємо статутний капітал ТОВ Добре, коли в товариства справи йдуть угору. А ще краще, коли ТОВ може собі дозволити збільшити свій статутний капітал. Як це зробити? Що для цього потрібно? Яким чином зміниться процедура після набрання чинності Законом про ТОВ? Як відобразити збільшення статутного капіталу в обліку? Відповіді на ці запитання знайдете в нашій статті.
  • Зменшуємо статутний капітал ТОВ Статутний капітал товариства, на жаль, може не лише збільшуватися. Учасники ТОВ іноді вимушені прийняти рішення і про його зменшення. Про те, чому і як можна зменшити статутний капітал, читайте в цій статті.
  • Купівля-продаж корпоративних прав З попередньої статті ви вже з’ясували: щоб стати учасником ТОВ, можна купити частку в його статутному капіталі. Майже як товар у магазині. Звичайно, такий правочин не обходиться без своїх специфічних моментів. Тому саме час розібратися з юридичними й обліковими нюансами. Особливо у зв’язку з набранням чинності новим Законом про ТОВ. Отже, приступимо.
  • Виходимо по одному... з ТОВ Вихід зі складу учасників товариства й операція з купівлі-продажу частки* — це різні речі! Хоча результат практично один і той же — учасник покидає товариство. Закон про ТОВ вплинув і на цю процедуру. Як же все зміниться? Розбираємося в юридичних і облікових нюансах.
  • Як зміняться дивіденди в ТОВ? Закон про ТОВ не обійшов стороною і «дивідендне» питання. Цей нормативно-правовий акт вивів на законодавчий рівень правила проведення виплат учасникам «обмеженого» товариства. Що це за правила? Що зміниться, а що залишиться таким же у порядку виплати дивідендів? Відповіді в цій статті.
  • Загальні збори майбутнього Загальні збори учасників — «мозковий центр» кожного ТОВ. Саме загальні збори приймають доленосні рішення для товариства. Звичайно, Закон про ТОВ приділив належну увагу найголовнішому органу. Змінюється багато що. Особливо що стосується процедурних моментів проведення загальних зборів. Заінтриговані? Тоді приступаємо!
  • Нове у відповідальності посадових осіб ТОВ Окрім «перетрушування» внутрішньої життєдіяльності ТОВ, новий Закон про ТОВ вводить нові підстави для відповідальності посадових осіб. Хто такі посадові особи в розумінні Закону про ТОВ? Яка відповідальність загрожує і за що? Відповіді на ці запитання знайдете тут.
  • Корпоративні права у спадок Закон про ТОВ також змінює ситуацію з часткою частки померлого учасника «обмеженого» товариства. Що чекає на спадкоємців (правонаступників, якщо йдеться про припинення учасника-юрособи)? Читайте в цій статті.
  • Інші зміни Закон про ТОВ глобально підійшов до регулювання діяльності «обмежених» товариств. У цій статті ми зібрали «солянку» з важливих, але таких, що не увійшли до попередніх статей, змін.
  • Календар бухгалтера на травень 2018 року
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі