№69

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 69 Інші номери журналу ›
  • Філія: що це і як її зареєструвати Добре, коли підприємство активно працює. Щ е краще, якщо власники приймають рішення розширюватися. Одним із способів такого розширення може стати створення філії. Що необхідно врахувати, засновуючи цей підрозділ? Які особливості його функціонування (від готівки до відносин з працівниками)? На всі ці запитання ви зможете знайти відповіді у нашому тематичному номері. Але почнемо ми з особливостей статусу філії і розберемося з тим, як її створити.
  • Філія складає ПН: сучасні реалії Одне із найбільш поширених питань, пов’язаних з обліком у філій, — це складання податкових накладних. Які особливості таких накладних і які труднощі можуть виникати у філій при їх складанні? Поговоримо про це!
  • Філія як окремий платник Незважаючи на те, що філія не є окремою юридичною особою, вона подекуди потребує підходу до себе як до окремого платника. Давайте розберемося із цим!
  • Філіальна готівка У цій статті розглянемо питання, як правильно організувати операції з готівкою у відокремлених підрозділах? Як визначити ліміт каси підрозділу, а також куди і в які строки здавати понадлімітну готівкову виручку?
  • Вирішуємо «трудові» питання Підприємство відкриває філію в іншому місті. Хто в такій ситуації прийматиме на роботу працівників, які працюватимуть у такому підрозділі? Як бути з трудовими книжками працівників? Як оформити переведення окремих працівників з головного підприємства у філію? Відповідям на ці запитання присвячена наша стаття.
  • Оподаткування доходів працівників підрозділів Якщо головне підприємство має структурний або відокремлений підрозділ з найманими працівниками, то виникає запитання: хто і до якого бюджету повинен сплачувати ПДФО, ВЗ і ЄСВ з доходів таких працівників? А якщо сплатили «не туди»? Яка відповідальність буде в цьому випадку? Зараз усе з’ясуємо.
  • Закриваємо філію У бізнесі стабільність — нечастий гість. Тому за розширенням діяльності може відбутися її згортання. У такому разі перед власниками бізнесу постає завдання ліквідувати філію. Як це зробити правильно? Які документи оформити і куди подати? Відповіді знайдете в цій статті.
  • Як ужитися в одному будинку, Або операції між підприємством і філією Скільки не було б у підприємства філій, усі вони — частини однієї єдиної юридичної особи. Водночас наявність філії має свої нюанси. Як відображаються в обліку операції з переміщення активів між головним підприємством та його філією, а також купівлі/продажу запасів через філію, але з розрахунками через головне підприємство. Про це і йтиметься у цій статті.
  • Помилки філії: хто відповідатиме? Від помилок ніхто не застрахований. А коли підприємство велике і має філію, то ризик припуститися помилки зростає в рази. Але якщо промах стався саме через структурний підрозділ? Хто за це нестиме відповідальність і платитиме штрафи? Давайте розберемося разом.
  • Філія у підприємця: чи це можливо?! До цього моменту ми говорили про філію виключно як про елемент організаційної структури юридичних осіб. А чи може фізична особа — підприємець мати філії чи інші відокремлені підрозділи? Давайте розберемося!
  • Філія і ф. № 20-ОПП Хто подає ф. № 20-ОПП щодо об’єктів оподаткування філії — власне філія чи головне підприємство? Чи потрібно подавати ф. № 20-ОПП власне за фактом відкриття відокремленого підрозділу?
  • Співробітники в іншому місті: оформляємо філію? У підприємства є співробітники в іншому місті. Чи потрібно обов’язково в цьому випадку оформляти філію? Якщо такий співробітник їде до іншого міста на підприємство-роботодавця, чи можна в цьому випадку оформити відрядження?
  • Календар бухгалтера на вересень 2019 року
  • Перелік основних документів, які використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі