№60

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2019/№ 60 Інші номери журналу ›
  • Відрядження у запитаннях і відповідях Практично щодня підприємство взаємодіє з величезним числом контрагентів: бізнес-партнерами, постачальниками, покупцями і потенційними клієнтами. Причому знаходитися кожен з них може не лише на сусідній вулиці, але й на іншому кінці світу. Ось і доводиться працівникам мандрувати з діловими візитами усією земною кулею, а бухгалтерам — враховувати витрати, пов’язані з їх відрядженнями. Сьогодні пропонуємо освіжити в пам’яті тему відряджень за допомогою невеликої добірки запитань-відповідей.
  • Негрошові розрахунки: табу для ЄП Останнім часом наші читачі все частіше повідомляють нас про те, що фіскали вчергове почали закручувати гайки єдиноподатникам. Цього разу приводом стали негрошові розрахунки, які начебто застосовують спрощенці. Давайте розбиратися, коли у таких звинувачень є законодавчі підстави, а коли — ні.
  • Лікарняний за сімома печатями: підбираємо ключики Питань щодо оплати лікарняного листа — як діагнозів у медичній енциклопедії. Усі одразу не охопити. Але оплачувати їх, тобто розбиратися — потрібно. Ми вирішили вам допомогти. Енциклопедію, звісно, не обіцяємо, але коротко про найскладніші моменти постараємося розповісти.
  • Із вантажного авто у пасажирське: організаційні моменти Підприємство вирішило переобладнати вантажний автомобіль у вантажно-пасажирський. Розповімо, як саме провести таке переобладнання.
  • Із вантажного авто у пасажирське: облік та оподаткування У попередній статті ми поговорили про те, як організувати процес переобладнання вантажного автомобіля в вантажно-пасажирський. Тут же поговоримо про те, як відобразити таку операцію в бухгалтерському та податковому обліку.
  • Календар бухгалтера на серпень 2019 року
  • ПДВ у довірителя, або Агент знову поза грою Лист ДФСУ від 04.07.2019 р. № 3077/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Несвоєчасна сплата ПДФО-авансів: штрафів немає! За матеріалами категорії 104.13 Бази знань
  • Атестацію робочих місць слід проводити регулярно! Коментар до листа Мінсоцполітики від 20.06.2019 р. № 939/0/206-19
  • Оренда за… Чи важливий період у «послуговій» ПН? У податковій накладній (ПН) помилково зазначили «оренда за липень» (насправді — за червень). Чи потрібно виправляти? (м. Київ)
  • Виплачені дивіденди не переглядаються Підприємство звітує з податку на прибуток за підсумками року. У бухобліку за І квартал 2019 року отримано прибуток і за цей період прийнято рішення виплатити дивіденди учасникам-фізособам. 1. Які наслідки спричинить виплата дивідендів, якщо за підсумками майбутніх періодів або календарного року виникнуть збитки? 2. Чи можна виплачувати дивіденди за минулі періоди (наприклад, за 2018 рік у 2020 році)? (м. Полтава)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі