№45

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2019/№ 45 Інші номери журналу ›
  • Надомна праця: табель обліку Лист Мінсоцполітики від 19.02.2019 р. № 30/1/204-19
  • Робота вдома: як усе організувати Може бути тисяча різних причин, чому працівник і роботодавець дійшли обопільної згоди і зробили вибір на користь віддаленої роботи (поза офісом). Якщо у працівника є таке бажання, а роботодавець не проти, є технічні можливості для цього, то чому б і ні? Поготів, зараз «віддаленкою» нікого не здивуєш. А наше завдання — прояснити деякі організаційні моменти роботи поза офісом. Які тут можуть бути нюанси? Що треба врахувати? Давайте розбиратися.
  • Сезонні працівники: як прийняти і розпрощатися Літо... Для сезонних підприємств, у яких періоди активної діяльності чергуються з періодами «міжсезонного» затишшя, — це початок важкого робочого періоду. Звісно, сезонне збільшення обсягу робіт потребує нових робочих рук. Що слід знати про сезонних працівників і як правильно оформити з ними трудові відносини, ми сьогодні й поговоримо.
  • Тимчасові працівники — майже як сезонні, але... є нюанси Доволі часто в роботодавців виникає необхідність прийняти працівника на роботу на певний час, наприклад, на час хвороби або відпустки основного працівника. Як оформити з таким працівником відносини, щоб не нарватися на неприємності від контролерів? Відповіді на це запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Сезонні та тимчасові працівники: оплата праці і Ко Незважаючи на незначну тривалість роботи сезонних (тимчасових) працівників, такі працівники мають право на оплату праці в розмірі не нижче встановленого законом, щорічну відпустку, виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, у тому числі у зв'язку з вагітністю та пологами тощо. Давайте розставимо основні «маячки», на які слід звертати увагу роботодавцеві сезонних (тимчасових) працівників.
  • Беремо студента ВНЗ на роботу: що потрібно знати роботодавцеві Працюючий студент — мрія кожного з батьків. А як же роботодавець? І для роботодавця є плюси. Головний — можливість підібрати перспективні кадри. Але, приймаючи на роботу студента, потрібно врахувати і низку нюансів. Це стосується укладення трудового договору, оплати праці тощо. Детальніше про це поговоримо далі.
  • У вас працює неповнолітній Праця неповнолітніх перебуває під особливою охороною держави. Трудове законодавство обіцяє таким працівникам пільги та гарантії. Не приховуватимемо, що роботодавці через незнання не надають ці «блага» неповнолітнім працівникам, чим і користуються інспектори праці. Пропонуємо вам сьогодні проговорити основні моменти, які слід врахувати роботодавцеві працівника, що не відсвяткував ще свого 18-річчя.
  • Вахтовий метод робіт: основні моменти Якщо об’єкти, на яких працюють працівники, значно віддалені від підприємства і роботодавець таким працівникам не може забезпечити щоденне повернення до місця постійного проживання, вихід є! Можна застосувати особливу форму організації робіт — вахтовий метод. Детальніше про умови й оплату праці при вахтовому методі поговоримо далі.
  • Стажування на підприємстві: а ви врахували всі нюанси? Говорячи про стажування, роботодавці часто мають на увазі випробувальний строк, протягом якого вони зможуть перевірити, наскільки майбутній працівник відповідає роботі, що доручається йому. Та до того ж іще без укладення трудового договору і без оплати. Але попереджаємо: це далеко не так. Щоб стажування не обернулося великими штрафами за порушення трудового законодавства, сьогодні ми розповімо, як правильно оформити й оплатити працю стажиста.
  • Аванс вахтовику На підприємстві частина працівників працює вахтовим методом. Графік роботи — «15 на 15» — 15 днів працівники працюють, а 15 днів відпочивають. Чи зобов’язане підприємство виплачувати зарплату за 1-шу половину місяця таким працівникам, якщо дні відпочинку припадають на період з 1-го по 15-й календарний день місяця?
  • Розірвання строкового трудового договору з ініціативи працівника На підприємстві працюють сезонні та тимчасові працівники. У яких випадках строкові договори, що укладені з такими працівниками, підлягають розірванню з ініціативи працівника?
  • Сьогодні тут, а завтра там: про роз’їзний характер робіт На підприємстві розглядається можливість введення роз’їзного характеру робіт для працівників транспортного відділу. На що слід звернути увагу?
  • Перелік основних документів, що використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі