№25

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2019/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Помилки в бухобліку У цьому тематичному номері йтиметься про виправлення помилок у податковоприбутковому обліку. Оскільки бухгалтерський облік слугує основою для податкового обліку, то, безумовно, бухгалтерська помилка здійснює прямий вплив на формування об’єкта оподаткування податком на прибуток. А раз так, то, говорячи про помилки «прибуткові», слід розпочинати з помилок бухгалтерських. Що розуміти під бухпомилкою і якими вони бувають, давайте з’ясовувати разом.
  • Алгоритм виправлення бухгалтерських помилок Як відомо, бухгалтерські помилки можуть бути двох типів. Вони поділяються залежно від року їх здійснення щодо моменту виявлення. Назвемо бухпомилки торішніми і поточними. У свою чергу, торішні помилки підрозділяють на два підтипи залежно від їх впливу на фінрезультат. Причому для кожного підтипу бухгалтерської помилки передбачено свій порядок виправлення. Зараз коротко опишемо механізм виправлення для кожного підтипу помилок окремо.
  • Загальне про виправлення «податковоприбуткових» помилок Будь-яка помилка в «прибутковій» декларації має бути виправлена згідно з механізмом, установленим податковим законодавством. Про різні «податковоприбуткові» помилки та порядок їх виправлення і йтиметься в цій статті.
  • Виправляємося через УД Який зі способів виправлення помилок обрати, кожен платник приймає рішення самостійно. Відразу скажемо: найбільш універсальний спосіб — це виправитися через уточнюючу декларацію (УД). У чому його позитивні моменти, а де приховані недоліки — поговоримо про це прямо зараз.
  • Виправляємося в поточній деці З попередньої статті ви вже знаєте про один зі способів виправити помилки в декларації з податку на прибуток — через уточнюючу декларацію. У цій статті поговоримо про інший спосіб виправлення — за допомогою додатка ВП до поточної декларації.
  • Заповнення декларації після самовиправлення Після того як платник податку на прибуток виправив помилку, йому потрібно знову перейти у звичний (безпомилковий) режим заповнення наступних декларацій. Як це зробити? Про це поговоримо прямо зараз!
  • Виправлення помилок і подання фінансової звітності Фінансова звітність є базовим джерелом інформації для заповнення декларації з податку на прибуток. Відтак, виправлення помилок у декларації доволі часто пов’язане із виправленням фінансової звітності. Чи потрібно разом із УД чи додатком ВП подавати виправлену фінансову звітність? Давайте з’ясуємо!
  • Рядок 19. Коли виникає недоплата Важливість рядка 19 декларацій з податку на прибуток складно переоцінити. Саме суму, зазначену в цьому рядку, податківці вважають погодженим податковим зобов’язанням (ПЗ), і саме її вони розносять до картки особового рахунку платника. А заниження (а іноді й завищення) значення цього рядка фіскали розцінюють як слушну нагоду для застосування штрафу. Які помилки, зачіпаючи рядок 19, призводять до виникнення недоплати? І чи завжди за такі помилки накладаються штрафи? Розбираємося.
  • «Репатріаційні» помилки та їх виправлення Податок на доходи нерезидентів (народна назва — податок на репатріацію) — це особлива форма податку на прибуток. У цій статті розглянемо питання про те, як податковим агентам виправляти помилки при нарахуванні і сплаті цього податку.
  • Фінзвітність не за тією формою — теж «податкова» помилка?! Підприємство подало фінансову звітність до декларації з податку на прибуток не за тією формою? Чи потрібно виправляти цю помилку і якщо потрібно, то як це зробити
  • Забули, що не визначаємо різниці: чи можна виправити? Платник податку на прибуток у поданій декларації не повідомив про своє рішення не визначати різниці, передбачені розд. ІІІ ПКУ. Чи можливо виправити таку помилку?
  • Календар бухгалтера на квітень 2019 року
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі