№90

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2019/№ 90 Інші номери журналу ›
  • Довгострокова заборгованість: як дисконтувати? Найгучніше нововведення Мінфіну, впроваджене наказом № 379*, — дисконтування абсолютно усіх (!) довгострокових зобов’язань/дебіторської заборгованості. З коли дисконтуємо заборгованість? Яка заборгованість потрапляє під роздачу? Як бути із старими перетікаючими боргами? Як дисконтувати і за якою ставкою? Загалом, спершу усе найважливіше.
  • Тренінги за рахунок роботодавця Якось американського підприємця Джека Велча запитали про навчання працівників: «Ви не боїтеся, що ви їх навчите, а вони підуть?». Знаєте, яка була відповідь? «Боюся, звичайно. Але ще більше я боюся, що не навчу їх, і вони залишаться». Дійсно, для роботодавця дуже важливо, щоб наймані працівники навчалися, отримували нові знання, уміння, навички. Чудово, що багато роботодавців вкладаються в навчання працівників. Ми ж зі свого боку допоможемо з вирішенням питань, які виникають при оформленні (проведенні) такого навчання.
  • Пригощання з градусом, або Наливаємо алкоголь клієнтам У наш час офісний етикет зазвичай включає не лише базову гостинність, але й пригощання гостей. Чай, кава, вода, цукерки — найпоширеніші офісні пригощання. А чи можна частувати клієнтів/партнерів/відвідувачів алкоголем? Як облікувати такі витрати та які податкові наслідки?
  • Стали великим платником: що робити?* Якщо у підприємства справи йдуть постійно вгору, то з часом таке підприємство може перетворитися із звичайного платника податків на великого. Якщо так сталося, то у новоспеченого великого платника податків одразу виникає ціла низка різноманітних організаційних питань, пов’язаних із такою трансформацією, а саме з приводу зміни місця реєстрації, порядку подання декларацій, сплати податків тощо. Відповіді на всі ці запитання шукайте нижче.
  • Залишилися без ПН: як облікувати договірну недоплату ПДВ? За умовами договору, якщо з різних причин постачальник не реєструє податкові накладні (ПН), кредиторська заборгованість замовника (покупця) зменшується на суму ПДВ. Чи має право замовник зарахувати кредиторську заборгованість за субрахунком 631 із сумою ПДВ, відображеною за субрахунком 644/1? Якщо ні, то як правильно відобразити у бухгалтерському обліку недоплату ПДВ постачальникові?
  • Податковий автоколаж Автотема завжди була в народі популярною. Нещодавно у нас навіть був автоспецвипуск («Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 76). Але в ньому, звісно, не охопиш увесь спектр автопитань, тим паче, що практика регулярно підкидає нові. Давайте сьогодні разом розглянемо деякі з них.
  • Лікувально-профілактичне харчування: правила видачі Яким документом керуватися роботодавцям при визначенні порядку надання безоплатного лікувально-профілактичного харчування працівникам, зайнятим на роботах з особливо шкідливими умовами праці?
  • Значні правочини в ТОВ і не лише... Закон України від 03.10.2019 р. № 159-IX
  • Турзбір за проживання «на межі кварталів» Готель 25 вересня отримав від туриста оплату за проживання протягом 9 діб (до 3 жовтня включно). Турзбір також сплачено за усі 9 діб. Яку суму турзбору потрібно зазначати у декларації за ІІІ квартал — усю сплачену платником чи лише щодо тих діб проживання, які припадають на ІІІ квартал?
  • Прийняти непросте рішення Іноді, взагалі-то досить часто, прийняти рішення, яке вплине на наше професійне або особисте життя, і справді складно. Ми побоюємося наслідків, адже вони дійсно можуть бути і часто бувають неприємними. Зважуємо усі за і проти, розглядаємо плюси і мінуси, вагаємося між одним і іншим варіантом. Від таких вагань і метань тривоги в душі стає ще більше, плюс починає боліти голова. Як же спростити ухвалення непростих рішень? Давайте розглянемо техніки, які вже вдало використали інші люди.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі