№92

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2019/№ 92 Інші номери журналу ›
  • Відпустка за роботу з комп’ютером Відпустка — це добре. А додаткова відпустка — ще краще. Це як подарунковий бонус, якого ніби зовсім трохи, але від цього він лише цінніший і довгоочікуваніший. Сьогодні ми обговоримо такий бонус за роботу з комп’ютером. Про те, як надати працівникам додаткові дні відпустки, причому оплачуваної, та за які конкретно заслуги, — читайте в нашій статті.
  • Повертаємо переплату з бюджету Починаючи з листопада 2019 року правила повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені з бюджету були дещо підкориговані. Ці корективи не змінюють загальний підхід до повернення помилкових чи надміру сплачених сум, а лише уточнюють механізм повернення таких коштів. Щоб після цих нововведень у вас не виникало проблем з поверненням надміру сплачених чи помилкових сум, сьогодні розберемо ці нововведення.
  • ПЗ з ПДВ: як його наблизити до грошей Наші читачі часто питають: якими шляхами платникам ПДВ, особливо тим, хто працює через посередників (за договорами комісії тощо), можна максимально наблизити дату нарахування ПЗ з ПДВ до дати отримання грошей за реалізацію? Давайте разом поміркуємо над цим питанням.
  • Заправляємося без акцизного складу До нас звертаються читачі, що не торгують пальним, але мають чималі автопарки, із запитаннями, як їм краще працювати, щоб не мати проблем із пальним акцизом і ліцензуванням?
  • Понадлімітне водовідведення: облік У підприємства є договір із Водоканалом на послуги водовідведення для офісного приміщення, в якому вода використовується виключно в побутових цілях, оплата за водоміром. У серпні отримали й оплатили рахунок за понадлімітне водовідведення (зокрема за понадлімітне скидання стічних вод в каналізацію) за період з липня 2016 року по липень 2019 року за збільшеним в 5 разів тарифом. Отримали акт виконаних робіт від 19.08.2019 р. (за датою оплати) і податкову накладну, зареєстровану цією ж датою. Як бути з витратами і чи треба нараховувати компенсуючі податкові зобов’язання в цій ситуації? Як обліковувати плату за перевищення вмісту забруднюючих речовин у стічних водах?
  • Якщо у контрагента нове найменування… Досить типова ситуація: у контрагента змінилися найменування, учасники (власники), директор, місцезнаходження тощо. Незважаючи на всю її буденність, в іншої сторони договору виникає безліч запитань. Що робити? Чи потрібно вносити зміни до договору? Чи зобов’язані контрагенти повідомляти один одного про такі зміни? Ці запитання й обговоримо в нашій статті.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2019 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2005 — 2019 рр. виплачені в листопаді 2019 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у вересні 2019 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 84, с. 24.
  • Таблиця 7 Звіту з ЄСВ: відповідаємо на запитання щодо заповнення Чимало роботодавців знайомі з трьома таблицями Звіту за формою № Д4: таблицями 1, 5 та 6. Але є ті з них, у кого у Звіті «живе» ще одна таблиця — таблиця 7. Формують її у тому випадку, коли на підприємстві є працівники, які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах або за вислугу років. Сьогодні розглянемо низку запитань, які виникають у наших читачів при заповненні цієї таблиці ЄСВ-звіту.
  • КМУ-проєкт Порядку блокування ПН: стане гірше! Податківці після рішень судів про незаконність Критеріїв ризиковості платників та операцій, що затверджувалися головними податківцями*, ініціювали перезатвердження цих документів постановою КМУ. Сьогодні коротко обговоримо проєкт нового (розширеного) Порядку блокування**.
  • Єдиний рахунок для сплати податків: коли і як? Закон України від 04.10.2019 р. № 190-IX
  • Дисконтування від податківців За матеріалами сайту Офісу великих платників податків ДПСУ*
  • Звичайні фізособи податок на репатріацію не утримують За матеріалами категорії 102.18 Бази знань
  • Виплата відпускних: за три календарних чи робочих дні? Лист Мінсоцполітики від 02.10.2019 р. № 1432/0/206-19
  • Компенсація ЄП за договором суборенди — дохід орендодавця-єдинника Підприємство-єдиноподатник передає в суборенду земельну ділянку. За умовами договору суборендар виплачує єдиноподатнику суму орендної плати, а також компенсацію нарахованого на неї єдиного податку (ЄП). Наприклад, суборендна плата — 1000 грн., разом з компенсацією — 1052,63 грн. Чи можна отримувати від суборендаря компенсацію єдиного податку? Чи включається сума такої компенсації до оподатковуваного доходу єдинника?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі