№94

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2019/№ 94 Інші номери журналу ›
  • «Взаймы до следующей зимы»: ключові аспекти позики Не так давно на сторінках нашого видання ви, шановні читачі, могли ознайомитися із наболілою темою останніх місяців — дисконтуванням позик і їх впливом на податковоприбутковий облік*. Сьогодні пропонуємо вам таку собі шпаргалку з позикових питань. Ясна річ, з урахуванням відповідей податківців щодо дисконтування позик. Тож починаємо!
  • Продаємо товар з післяплатою: коли пробивати чек РРО Щойно відлине чергова хвиля нових законів — і починається! Той не так почув, цей не так зрозумів, комусь не так пояснили. А хтось і зовсім розказує відверті байки. Одну таку байку — про застосування РРО при безготівкових розрахунках спільними зусиллями таки вдалося спростувати. На черзі інша — про те, що інтернет-торговцям скоро доведеться пробивати чек у буквальному сенсі на повітря. Йдеться про торгівлю з післяплатою. Начебто одразу при відправці товару, не маючи не те що грошей, а навіть жодних гарантій щодо його отримання й оплати покупцем, продавець вже має провести через РРО повну вартість товару і вкласти чек у посилку. Та чи так це насправді?
  • Долар-євро: конвертація та погашення боргу Здійснено конвертацію валюти з доларів у євро і погашено заборгованість перед контрагентом у євро (за договором із контрагентом постачання здійснюється в доларах, платіж — в євро). Як відобразити ці операції в бухгалтерському обліку?
  • Іноземцеві оплатили квитки і проживання: чи буде дохід Підприємство запросило іноземних партнерів (фізичних осіб) для вирішення виробничих завдань. За рахунок коштів підприємства їм оплатили квитки, проживання, харчування. Чи виникає в цьому випадку оподатковуваний дохід у іноземних громадян? Чи потрібно з суми цього доходу утримувати ПДФО, ВЗ і стягувати ЄСВ? Які нюанси потрібно при цьому врахувати?
  • Гранти та інші подарунки для ФОП на ЄП До нашої редакції надійшло таке запитання. ФОП — платник ЄП (група 2) отримує грант від ЄБРР як компенсацію частини витрат, здійснених для розвитку бізнесу. Цей грант є підприємницьким чи цивільним доходом фізичної особи? Це запитання є складовою більш широкої теми, а саме — як ФОП має оподатковувати отримані ним подарунки? Розберемося!
  • ФОП змінив прописку: що робити? Переїзд — справа морочлива. А переїзд бізнесу й поготів. Що як ФОП змінив місце реєстрації (інакше кажучи, прописку)? Чи потрібно вносити нові дані до реєстрів або повідомляти до контролюючих органів? Як це зробити? Відповіді знайдете в нашій статті.
  • Невикористані відпустки: що «згорить», а що ні Погодьтеся, ситуація, коли працівник не використовує в поточному календарному році відпустки, трапляється досить часто. І тут головне — чітко розуміти, які з відпусток у працівника «згорають» (не переходять на наступний рік), а які накопичуються.
  • Ринок землі: за що в першому читанні проголосувала ВРУ Проєкт Закону від 10.10.2019 р. № 2178-10
  • РК до обнуленої ПН зареєструвати не можна Лист ДПСУ від 24.10.2019 р. № 981/6/99-00-07-03-02-15/ІПК
  • Відображаємо у ПДВ-обліку загибель тварин Лист ДФСУ від 09.10.2019 р. № 680/6/99-00-07-03-02-15/ІПК
  • Як вести КОРО: щодня чи в екстрених випадках? Підприємство здійснює роздрібну торгівлю у кількох магазинах із застосуванням РРО. При цьому у магазинах касових книг не ведемо. А от від ведення КОРО вирішили не відмовлятися. Однак заповнюємо їх, лише коли штатний РРО вийде з ладу або при перебоях з електроенергією. Чи правильно ми робимо і чи не порушуємо у такому разі вимоги щодо оприбуткування готівки?
  • Обліковуємо дохід ФОП — єдиноподатника групи 4 Чи потрібно ФОП — платнику єдиного податку (ЄП) групи 4 вести Книгу обліку доходів, як це роблять представники груп 1 — 3?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі