№78

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2019/№ 78 Інші номери журналу ›
  • ПЗ продавця і ПК покупця: що як дати не збігаються? Найпростіше, якщо податкові зобов’язання (ПЗ) у продавця/право на податковий кредит (ПК) у покупця виникають однією і тією ж датою. Втім, синхронності досягти вдається не завжди — можливі й розбіжності. Найтиповіші приклади розбіжностей розберемо в статті.
  • Додатковий вклад до статутного капіталу ТОВ Учасники товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) прийняли рішення збільшити статутний капітал за рахунок залучення додаткових вкладів. Спочатку внесли грошові кошти на поточний рахунок товариства, потім провели держреєстрацію таких змін. Як відобразити такі операції у бухгалтерському обліку, зважаючи на саме таку послідовність дій? Дивіться!
  • Пальний/спиртовий акциз: здрастуйте, штрафи! 1 жовтня — дата, з якої повинні розпочати застосовуватися деякі види «акцизних» штрафів: за нереєстрацію/несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних, за нереєстрацію акцизних складів, друга черга штрафів за необладнання резервуарів лічильниками… Про ці штрафи, що невідворотно наближаються, та про новорічні штрафні перспективи сьогодні й поговоримо.
  • Виплачуємо зарплату «до копієчки» без дрібних монет Своєчасна та в повному обсягу виплата заробітної плати — святий обов’язок кожного роботодавця. Тому всі бухгалтери вже давно звикли виплачувати зарплату, як то кажуть, «до копієчки» — щоб жодних зарплатних боргів не було. Але з 1 жовтня 2019 року Нацбанк вилучає з готівкового обігу монети дрібних номіналів. Тож як тепер виплачувати зарплату «в повному обсязі»? Оскільки офіційних рекомендацій з цього приводу поки немає, ми пропонуємо вам скористатись нашими підказками.
  • Трудові інспектування 2.0 Навколо нового Порядку проведення інспекційних відвідувань/невиїзних інспектувань ще до його народження витала безліч усіляких оцінок. Спори між ДРС ви могли прочитати в «Податки та бухгалтерський облік» № 72 за 2019 рік. У цій же статті ми пропонуємо вам зануритися в нюанси цього документа трохи глибше.
  • Ухилення від сплати податків & фіктивні юрособи Закон України від 18.09.2019 р. № 101-IX
  • Уцінка без ПДВ: податківці на правильному шляху Лист ДПСУ від 10.09.2019 р. № 99/6/99-00-07-03-02-15/ІПК
  • Ліміт каси, де немає банків, множимо на 5: НБУ дав добро! Лист НБУ від 14.08.2019 р. № 50-0006/42074
  • Пальне в тарі до 5 л: податківці приємно дивують Лист ДПСУ від 13.09.2019 р. № 172/6/99-00-04-02-06-15/ІПК
  • Заміна бракованого товару нерезидентом Підприємство ввезло з-за кордону товар і відразу продало його на території України. Через деякий час покупець виявив, що товар бракований, і повернув його назад. Підприємство-імпортер у свою чергу також повертає продавцю-нерезиденту його бракований товар. При цьому бажає це зробити саме в режимі реекспорту. Нерезидент не може виправити брак, а тому готовий безоплатно замінити товар. Чи може підприємство робити таку безоплатну комбінацію і якщо так, то як бути із валютним наглядом?
  • Продаж набору з медвиробом: 7 чи 20 % ПДВ? Продаємо покупцям набір «Коробка брендована зі шпателями з логотипом», що складається із придбаних медвиробів — дерев’яних шпателів терапевтичних (код УКТ ЗЕД 9018 90 84 00, оподатковуються 7 % ПДВ), упакованих у картонні коробки з нанесеним брендом (код коробок 4819, послуги нанесення — з вхідним 20 %-им ПДВ). Який код УКТ ЗЕД (коробки чи шпателя) у податковій накладній (ПН) визначити для набору? За якою ставкою (20 чи 7 %) оподатковувати набір?
  • Чим запам’ятався вересень
  • Як бухгалтеру подбати про себе Ох… На нас, бухгалтерах, занадто багато чого тримається: і бізнес шефа, і звіти, і виплати. Наша з вами професія пов’язана з великим і, на жаль, хронічним напруженням, стресом.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі