№30

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2020/№ 30 Інші номери журналу ›
  • Як озарплатити персонал на карантині Карантинні заходи засадили на віддаленку не лише штатних працівників, а й бухгалтерію. Проте зарплата — справа свята, і видати її вчасно — прямий обов’язок роботодавця. Але як це зробити, якщо за традицією виплата зарплати — готівкою з каси, а, зважаючи на карантин, працівники не мають змоги приїхати за нею? Давайте розберемося, як можна обійти касу та не залишити працівників без зарплати.
  • Антивірусна медпільга з ПДВ Здешевити медпрепарати на час карантину, прибравши з них ПДВ, у депутатів вийшло з другої спроби. Тепер заспокійливе час пити бухгалтерам, оскільки знову усе вийшло цікаво…
  • Торгуємо масками і рукавичками Карантин продовжується, а разом з ним змінюються і напрямки, в яких працює бізнес. В умовах загальнонаціонального масочного режиму з 6 квітня (див. постанову КМУ від 02.04.2020 р. № 255) чимала кількість суб’єктів господарювання вирішила зайнятися торгівлею масками і рукавичками. Що потрібно для такої діяльності і яким чином вона оподатковується? Поговоримо про це!
  • Валютні зміни: 400 тис. замість 150 28 квітня цього року набере чинності Закон № 361, який, зокрема, вплине й на деякі питання валютного регулювання. Оскільки з цієї дати буде підвищено мінімальну порогову суму фінансової операції зі 150 тис. грн до 400. А це має значення не тільки для цілей фінансового моніторингу, але й для валютної сфери (у тому числі валютного нагляду). Про ці зміни сьогодні і поговоримо.
  • «Ти ж мене підманула…», або Чи перераховувати дисконт ретро? Чи уточнювати фінансову звітність — виправляти помилку, адже Мінфін так і не затвердив зміни до наказу № 379* щодо дисконтування старих боргів? Знайдемо відповідь на це запитання разом.
  • Розділяємо/об’єднуємо необоротні активи: що в обліку? Буває, що потреба підприємства в тих чи інших активах із часом змінюється. Одні активи поділяють на частини і продовжують використовувати окремо. Інші, навпаки, об’єднують. Трапляється й так, що один актив піддається спочатку роздільним, потім об’єднувальним операціям. Про бухгалтерський облік таких перевтілень та їх податкові наслідки ми зараз і розповімо.
  • Нью-фінмоніторинг та інші радощі Зовсім скоро, 28 квітня, набуде чинності новий закон, спрямований на боротьбу з відмиванням доходів, — Закон № 361*. Він уже встиг гучно про себе заявити. І хоча негативних нововведень вистачає, та є й позитивні. Узяти хоча б збільшення граничної суми, внаслідок чого більше операцій випадуть з-під фінмоніторингу. Але не квапитимемо події, а розглянемо деякі з нормативних новинок по черзі.
  • Ринок землі: фінальна підготовка до старту Проєкт закону від 10.10.2019 р. № 2178-10
  • Коронавірусні послаблення v. 2.0: як їх бачать фіскали Інформаційний лист ДПСУ від 08.04.2020 р. № 9
  • Категорія для фінзвітності-2020: роз’яснює Мінфін Лист Мінфіну від 23.03.2020 р. № 35210-06-5/8860
  • Перевірка — в грудні, ППР — у січні: як заповнити декларацію з прибутку? Підприємству — квартальному платникові податку на прибуток за актом перевірки від 27.12.2019 р. донарахували податок на прибуток за 9 місяців 2019 року (не була списана прострочена кредиторська заборгованість). Як відобразити результати перевірки в декларації з прибутку, якщо податкове повідомлення-рішення (ППР) отримане і погоджене в січні 2020 року?
  • Оплата через ПТКС* і розрахунковий документ Працівник сплатив через платіжний термінал за послуги зв’язки, надані підприємству, і подав у бухгалтерію авансовий звіт, до якого додав квитанцію небанківського термінала. Чи може підприємство прийняти такий підтверджуючий документ і безподатково компенсувати працівникові ці витрати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі