№70

Податки & бухоблік, серпень, 2020/№ 70 Інші номери журналу ›
  • Імпорт/експорт і оплати частинами: розбираємося з курсами Питання, пов’язані з відображенням в обліку валютних операцій, надходять із неабиякою регулярністю. Особливо часто читачів цікавить порядок перерахунку в гривні часткових операцій з валютою — коли оплата за експортним або імпортним контрактом або сам експорт/імпорт здійснюються у декілька етапів, тобто частинами. Тому сьогодні ми детально поговоримо про правила перерахунку саме часткових валютних операцій.
  • Електронний ПДВ-рахунок: що важливо? Будь-якому платникові ПДВ відомо, що цей податок платять по-особливому: виключно через електронний ПДВ-рахунок, відкритий у Казначействі. Нагадаємо головні моменти, пов’язані з функціонуванням такого рахунку і зарахуванням/списанням спецрахункових коштів.
  • Витрати на суд*: обліковуємо правильно Похід до суду для суб’єктів господарювання — задоволення не безкоштовне, будь то адмінспір чи господарський. Окрім судових витрат, понесених у процесі судового розгляду, сторонам доведеться облікувати і його результат — компенсацію судових витрат, призначену за рішенням суду. Про це зараз і поговоримо.
  • Директорка, соціологиня тощо: зміни до Класифікатора професій Якщо раніше вас трохи дивувало широке мас-медійне вживання назв посад у вигляді «директорка», «редакторка», то відтепер завдяки Зміні № 9 до Національного класифікатора України «Класифікатор професій ДК003: 2010» (далі — КП) з’являється можливість використання подібних назв не тільки у публіцистиці або виступах, а й у кадровій документації підприємств, установ, організацій. Зміна № 9 набрала чинності за наказом Мінекономрозвитку від 18.08.2020 р. № 1574.
  • Сплачуємо штраф нерезиденту У платника податку на прибуток — високодохідника виникло таке запитання. За ЗЕД-договором повинні сплатити штраф підприємству-нерезиденту (1000 євро). Чи утримувати із штрафу податок на репатріацію? Чи показувати штрафну різницю в додатку РІ?
  • Придбання довгострокового активу за державні гранти На практиці, хоч і не часто, але буває так, що держава надає певній компанії/бізнесу субсидії або інші види державної допомоги під певні умови, зокрема на придбання конкретних активів. Які ж основні МСФЗ-правила відображення державних грантів в обліку такого рідкісного щасливчика?
  • Дорогий товар за готівку, або Вовка боятися — в ліс не ходити Досить часто продавці дорогих товарів, щоб не втратити своїх клієнтів, вимушені продавати товар за готівку понад суму встановлених лімітів. Чим загрожує таким продавцям перевищення ліміту при розрахунку готівкою? І які встановлено строки давності для штрафування? Давайте розбиратися, чи варто ризикувати.
  • Календар бухгалтера на вересень 2020 року
  • Мінзарплата — 5000 грн. Вже завтра Законопроєкт від 06.08.2020 р. № 3963
  • Нові правила роботи сільгоспкооперативів Закон України від 21.07.2020 р. № 819-IX
  • Пальне та спирт: зіставлення показників реєстрів Постанова КМУ від 12.08.2020 р. № 715
  • Мін’юст про бенефіціарів Лист Мін’юсту від 29.07.2020 р. № 179/8.4.4/32-20
  • «До» або «по»: яка гранична дата (число)? Лист Мін’юсту від 15.06.2020 р. № 26245/14036-33-20/8.1.2
  • Що буде у вересні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі