№12

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2020/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Податок на нерухомість — 2020: звітуємо за новою формою! На початку кожного року суб’єкти господарювання не тільки звітують за результатами роботи у минулому році, а й подають річні декларації з різних видів майнового податку на поточний рік. Одним з таких видів майнових податків є податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі — податок на нерухомість). Тому сьогодні пропонуємо вам згадати правила справляння цього податку на 2020 рік.
  • Оприлюднення фінзвітності — 2019, або «Танцюють усі»! Починаючи з фінансової звітності за 2019 рік когорту тих, хто зобов’язаний її оприлюднювати, поповнила нова група підприємств. Хто це, в які строки та в якому обсязі їм належить оприлюднити фінзвітність? Розповідаємо!
  • Зниження ціни після авансу: як виписати РК? Трапляється, що після сплати авансу сторони домовляються про зниження ціни на товар, який поставляється. Щоб загальний обсяг операції при цьому залишився незмінним, можна, як варіант, додатково відвантажити в рахунок авансу товар іншої номенклатури. Як провести коригування?
  • Звітуємо про працевлаштування осіб з інвалідністю Раз на рік роботодавці подають відділенням Фонду соцзахисту інвалідів Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю за формою № 10-ПІ. Звісно, за рік щось може і підзабутися. Тому освіжимо правила заповнення і подання цього Звіту.
  • Транспортний податок: простіше не буває Транспортний податок — остання з трьох складових місцевого податку на майно, за яку треба відзвітувати у поточному році*. Порядок його декларування і сплати не змінився ані на йоту. Тож не будемо сьогодні повторювати норми ПКУ, а краще розповімо власникам автомобілів про цей податок своїми словами. Обмежимося лише юрособами, бо за фізосіб його розрахують податківці.
  • Зміна НГО: тим, хто платить за землю Періодично стається так, що місцеві органи влади переглядають нормативну грошову оцінку (НГО) земель населеного пункту. Що це означає для платників плати за землю?
  • Витрати не в тому рядку форми № 2-м: відповідальність При заповненні Звіту про фінансові результати (форма № 2-м) за 2019 рік припустилися помилки. Суму дисконту за наданою довгостроковою поворотною фінансовою допомогою включили до ряд. 2050 «Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)» замість ряд. 2270 «Інші витрати». На фінансовий результат до оподаткування (ряд. 2290) ця помилка не вплинула. За 2019 рік вже відзвітували, але граничні строки ще не минули. Яка відповідальність підприємства і бухгалтера за таку помилку, якщо її виявлять при перевірці?
  • Законопроєкт № 1210: штрафи Наведемо в таблиці зміни щодо найголовніших, на наш погляд, штрафів. Вони наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону на базі законопроєкту № 1210.
  • Законопроєкт № 1210*: адміністрування У «Податки та бухгалтерський облік», 2020, № 8, с. 2 ви змогли ознайомитися з основними нюансами цього документа. На них треба звернути увагу в першу чергу. У цій же статті ми розберемося з деталями новинок у сфері адміністрування. Поговоримо про вину, порядок проведення перевірок, а також про особливості застосування штрафів.
  • Повторний фінлізинг: коли ПДВ з дельти? Лист ДПСУ від 23.01.2020 р. № 1174/7/99-00-07-03-02-07
  • Продаж «нульового» ноутбука: дістати з небуття Підприємство у 2012 році придбало ноутбук. На балансі підприємства він обліковувався як основний засіб. Вартість ноутбука повністю замортизовано, залишкова вартість дорівнює нулю. Зараз ноутбук придатний до експлуатації, і підприємство хоче його продати. Як це відобразити в обліку?
  • Що буде за неправильне складання підсумкових ПН? У січневих підсумкових податкових накладних (ПН) по-старому групували проданий товар по групах за кодами УКТ ЗЕД. Наскільки це штрафонебезпечно? Що може нам за це загрожувати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі