№14

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2020/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Безнадійна заборгованість: ваше запитання — наша відповідь Cерію шпаргалок для бухгалтера продовжує добірка запитань з теми бухгалтерського і податкового обліку безнадійної заборгованості. У ній ви знайдете усю інформацію, яка за необхідності допоможе вам правильно відобразити в обліку наслідки списання такої заборгованості, у тому числі у світлі рекомендацій контролерів.
  • Життя після 1095 днів На жаль, система електронного адміністрування (СЕА) з ПДВ заточена під 1095 днів. Скласти і зареєструвати розрахунок коригування (РК) до податкової накладної (ПН) після закінчення цього терміну неможливо. До яких наслідків це може призвести і чому краще, за можливості, контролювати наближення граничних 1095 днів, давайте з’ясовувати.
  • Коли хворіє дитина: коротко про лікарняні Погодьтеся, доволі часто можна почути: «От тільки одужали, пішли в дитсадок (школу)… і на тобі! Знову захворіли!» Так вже сталося, що першими під удар застуди та грипу потрапляють саме діти. Добре, коли є бабусі чи дідусі, які готові прийти на допомогу та посидіти з малечею. А що роботи, коли всі працюють? Вихід — оформити лікарняний для догляду за дитиною. «Ну ось, знову лікарняний» — зітхне бухгалтер. Не засмучуйся, бухгалтере! Розібратися з нюансами оплати такого лікарняного тобі допоможе ця стаття.
  • Електронний акт запізнюється: коли відображаємо надання послуги? Акт на послуги в електронному вигляді складений січнем, але електронний підпис замовник поставив в лютому. Для ПДВ і бухгалтерсько-прибуткового обліку важлива тільки одна з цих дат. Але яка з них? Що саме мати на увазі під датою оформлення первинного документа: дату його складання або дату підписання? Це запитання виникає не лише у платників. Нещодавно податківці спробували вирішити цю дилему і звернулися за роз’ясненнями до Мінфіну*. І хоча Мінфін облікову дату з актом, що запізнюється, пояснив лише для бухобліку, вважаємо, головний висновок податківці повинні зробити: електронний акт — не єдина первинка, що підтверджує факт постачання/надання послуги.
  • Розбитий автомобіль: переоцінка і податкові наслідки До нас звернувся читач із запитаннями щодо розбитого внаслідок аварії легкового авто (не застрахованого). Чи потрібна оцінка/переоцінка, у тому числі для єдиноподатника? Чи можна реалізувати авто і за якою ціною? Що з податками? Якщо залишати його на балансі, що з транспортним податком? Давайте разом пошукаємо на них відповіді.
  • Індексуємо зарплату за березень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2019 роки виплачені в лютому 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у січні 2020 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2020, № 6, с. 28.
  • Оренда з правом викупу: проводимо операцію через РРО Лист ДПСУ від 31.01.2020 р. № 397/6/99-00-05-04-01-06/ІПК
  • Ліцензія на зберігання пального в каністрах Лист ДПСУ від 11.01.2020 р. № 76/6/99-00-04-01-04-06/ІПК
  • Комісія за зняття грошей з КПК — не підзвітні кошти Директор зняв готівкові грошові кошти з КПК у сумі 2300 грн. Крім того, з рахунку списалася комісія за зняття в сумі 19 грн. Гроші не були витрачені, тому наступного дня директор приніс їх до каси. Яку суму він повинен повернути — 2300 чи 2319 грн.?
  • Комбайн стоїть, оренда йде! У договорі оренди комбайнів була вказана вартість оренди за 1 день використання, при цьому сума орендної плати формувалася за місяць шляхом перемножування вартості 1 дня оренди на кількість днів у місяці. Податківці при перевірці позбавили підприємство частини податкового кредиту (ПК) з ПДВ від суми оплати за оренду комбайнів, знявши ПК за ті дні, коли комбайни простоювали. Наскільки це законно?
  • Глінтвейн: продаж і приготування За наявності яких умов суб’єкт господарювання може виготовляти/реалізовувати глінтвейн?
  • Помилка планування та аналіз можливих проблем Усередині нас, нашого мислення знаходиться штука, яку вчені називають помилкою планування. Це таке когнітивне (пізнавальне) викривлення, яке заважає нам бути дійсно раціональними і логічними — з одного боку, а з іншого — оберігає нашу психіку від недосконалості цього світу. У чому суть цього викривлення? Люди схильні недооцінювати час і ресурси, необхідні для втілення їх плану.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі