№4

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2020/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Закриваємо рік: завершальні записи — 2019 Настав час підбивати бухгалтерські підсумки за рік, що минув, і складати річну фінзвітність. Але перед цим належить розрахувати і нарахувати податок на прибуток, закрити рахунки обліку доходів і витрат, визначити фінансовий результат діяльності підприємства і, нарешті, вивести остаточну суму нерозподіленого прибутку (непокритого збитку) поточного і минулих років. У більшості своїй ці проводки роблять не частіше одного разу на рік, і у святковій метушні про них дуже легко забути. Щоб цього не сталося, ми нагадаємо основні «разові» записи, які неодмінно стануть у пригоді, коли ви закриватимете бухгалтерський 2019 рік.
  • ЄСВ для «сплячих» ФОП: платити чи ні? Болюча тема для так званих сплячих ФОП — сплата ЄСВ. Як правило, йдеться про ФОП-загальносистемників, що не здійснюють госпдіяльність. Відколи змінилися формулювання в Законі № 2464*, суперечки про те, чи платити ЄСВ у разі відсутності доходу, не вщухають. І ось у жовтні 2019 року Верховний Суд виніс ліберальне рішення на користь платника ЄСВ. Детальніше про цю «епохальну» ☺ подію читайте в нашій статті.
  • Декларація про доходи ФОП за 2019 рік Рік промайнув непомітно. І всім підприємцям, які перебували на загальній системі у 2019 році, настав час відзвітувати про свої доходи. Про те, як заповнити декларацію про доходи, що при цьому потрібно врахувати, читайте в нашій статті.
  • Як підприємцеві відзвітувати за ЄСВ за 2019 рік У цій статті йтиметься про річний ЄСВ-звіт за формою № Д5, який зобов’язані подавати всі ФОП як на загальній системі, так і на єдиному податку. Про нюанси його заповнення за 2019 рік і поговоримо.
  • «Сплячий» ФОП із зарплатою: як сплачувати/звітувати з ЄСВ за себе Загальні питання заповнення річного підприємницького ЄСВ-звіту (форма № Д5) ми вже обговорили (див. с. 16). Зараз же нас цікавитиме «гарячий» окремий випадок сплати ЄСВ/заповнення форми № Д5 — за періоди, коли діяльності/доходу в якомусь місяці або місяцях звітного року не було. Є цікаве судове рішення (див. с. 8). Поїхали.
  • Техдокументація на обладнання: куди прилаштувати? Підприємство придбало нове виробниче обладнання — виробничу лінію, що складається з багатьох позицій. Контрагент окремим документом передав технічну документацію із ціною і сумою та назвав її комплектом інжинірингової документації. Чи можна облікувати цю документацію як нематеріальний актив або треба віднести її на первісну вартість обладнання, розділивши частинами на кожну позицію? Обговоримо ситуацію детально.
  • Внески засновників у додатковий капітал — не дохід юрособи на єдиному податку Лист Мінфіну від 08.12.2019 р. № 11210-09-62/32343
  • Помилка в номенклатурі самозведеної ПН: як виправити? За матеріалами категорії 101.15 Бази знань
  • Підприємець придбав автомобіль: чи є право на ПК? Лист ДПСУ від 10.12.2019 р. № 1847/6/99-00-04-07-03-15/ІПК
  • Куди подівся ліміт для реєстрації акцизних накладних? Лист ДПСУ від 20.12.2019 р. № 2058/6/99-00-04-02-05-15-ІПК
  • Бухгалтерський тест за грудень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми грудневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі