№20

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2020/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Директор сказав: «Штрафувати!» Приводом для написання цієї статті послужила сумна історія, яку повідав наш читач. Директор підприємства вирішив карати гривнею працівників, які запізнюються на роботу, недобросовісно виконують свої посадові обов’язки тощо. Вже розроблено «прайс» із переліком провин та розмірами штрафу за кожну. Залишилось невирішеним питання: чи буде це для працівників істотними змінами праці та чи потрібно їх повідомляти про введення таких штрафів за 2 місяці?
  • Велика зарплата Коли мова заходить про розміри зарплати, багато хто починає міркувати про біле, чорне, вишукувати відтінки сірого... Але з одним, мабуть, будуть згодні усі: рівень зарплати працівників компанії — це дзеркало її душі. І якщо він високий, то це незаперечно символізує стабільну, фінансово стійку, спраглу до ще більшого розвитку компанію. Ваша компанія одна з таких? Тоді про те, на скільки можуть бути габаритними зарплати ваших фахівців і як ці габарити втиснути в межі оподаткування та звітності, читайте у статті.
  • Зиму пережили не всі посіви Для сільськогосподарських підприємств гарна погода взимку буває не менш важлива, ніж улітку. Особливо це стосується тих сільгосптоваровиробників, які займаються вирощуванням озимих культур (озимої пшениці, ячменю тощо). Якщо погода взимку несприятлива, то дожити до весни частина рослин не здатна. Якщо так сталося, то аграрій має правильно відобразити в обліку загибель своїх посівів. Про те, як це зробити, поговоримо далі.
  • Інвалідний норматив: як виконати Підприємство планує збільшити кількість працівників, і це може позначитися на виконанні інвалідного нормативу. Але через специфіку роботи або з інших причин не впевнені, що зможете працевлаштувати особу з інвалідністю. Якщо ви зіткнулися з подібною ситуацією, напевно ставили запитання: чи можна щось зробити в цьому напрямі, щоб були і вовки ситі, і вівці цілі? Так, вихід є. Розповідаємо.
  • Ремонт не введених в експлуатацію ОЗ: як облікувати витрати Матеріали на тему бухгалтерського і податкового обліку ремонтних витрат — на наших сторінках непоодинокі. Але читачі на практиці стикаються з усе новими й нестандартними ситуаціями. Одна з них стала приводом для цієї статті.
  • Народ каже: «Млин меле — мука буде». А податок на нерухомість? Що каже ВС? Ви, певно, здогадалися, що мова вкотре піде про так звану промислову нерухомість. Навколо питання, як її слід оподатковувати, зламано чимало списів. Свого часу до його вирішення долучилися і служителі Феміди, причому найвищої інстанції. На жаль, той їхній вердикт*, на який так люблять посилатися фіскали, був не на користь платників. Останні ж, у свою чергу, і досі шукають правду в судах, незважаючи ні на що. І ось маємо свіженьке рішення Верховного Суду**, у якому він відступив від своєї попередньої правової позиції. Вперед чи назад? З’ясуємо це просто зараз.
  • Приймаємо на роботу директора. Чи повідомляти фіскалів? Постанова КМУ від 12.02.2020 р. № 188
  • ПН з послуг нерезидента і помилка в ціні/кількості У податковій накладній (ПН) з послуг нерезидента в графі 7 помилково вказали неправильну ціну. Як нам тепер цю ПН виправити?
  • Послуги резидента резидентові за кордоном: чи є ПДВ? Здійснюємо монтаж обладнання за межами України. Чи будуть такі закордонні монтажні роботи оподатковуватися ПДВ, якщо і ми, і наш замовник монтажу — резиденти (платники ПДВ)?
  • Продаж вугілля: вхідний ПДВ та собівартість Купили вугілля з ПДВ, продали без ПДВ, застосовуючи пільгу. Яку суму списувати на собівартість: з ПДВ чи без ПДВ? Чи слід нарахувати компенсуючі податкові зобов’язання і як їх розрахувати?
  • Заповнюємо Книгу єдинника при розрахунках через LiqPay Підприємець — платник єдиного податку групи 3 без сплати ПДВ продає товари через інтернет-магазин. Оплата здійснюється за допомогою LiqPay (інтернет-еквайринг). Коли в такому випадку відображати дохід у Книзі обліку доходів та в якій сумі?
  • Бухгалтерський тест за лютий Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми лютневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі