№36

Податки & бухоблік, травень, 2020/№ 36 Інші номери журналу ›
  • Закон про 5 тисяч: НБУ заспокоює З «Податки & бухоблік», 2020, № 30 с. 12, 21 ви вже могли дізнатися про законодавчі оновлення, пов’язані з фінмоніторингом, які запрацювали з 28 квітня — дати набрання чинності Законом № 361*. Враховуючи те, що деякі нові норми дуже стурбували наших читачів, — кілька слів щодо цих проблем.
  • (Не)робота в карантин. ЄСВ-питання Карантин уніс корективи в роботу кожного підприємства. Частина роботодавців відправила працівників у відпустки. Є підприємства, що ввели простій. А є й такі, на яких працівники в цей непростий час працювали, але неповний робочий час. Звісно, відхід від звичного режиму роботи зі звичними ситуаціями викликає питання щодо нарахування ЄСВ та відображення інформації про таку карантинну (не)роботу у звітності з ЄСВ. Дати вичерпні відповіді на ці запитання — мета нашої статті.
  • Копійчані борги-залишки: як списати? У високодохідного підприємства в оборотно-сальдовій відомості на рахунках розрахунків із контрагентами зависло чимало дрібних сум (до 50 грн, в основному копійки), за якими ані повернень, ані додаткових постачань не передбачається. Що робити з цими копійчаними розбіжностями? Чи потрібно чекати 3 роки, щоб їх списати? Давайте визначимося, як усе влаштувати.
  • «Дела давно минувших дней…», або якщо відсунути прибуткові збитки У декларації з податку на прибуток за 2019 рік були задекларовані збитки. Підприємство звітує щокварталу. Якщо у рядку 03 декларації за I квартал 2020 року не показати від’ємне значення минулих років, чи можна буде потім поставити ці збитки, наприклад, у другому кварталі? Чи тоді треба йти шляхом виправлення помилок? Розберемо цю ситуацію детально.
  • Звільнення в карантин. Як краще? У житті складно передбачити все. І якщо ви більше не хочете продовжувати працювати на вашому нинішньому робочому місці, затягувати із звільненням не варто. Але і зайвий поспіх теж не піде на користь, адже важливо не забути про власну вигоду. Особливо якщо збираєтеся стати на облік у Центр зайнятості. Тому перш ніж піти, пропонуємо вам замислитися над тим, яку заяву на звільнення написати: за власним бажанням або за угодою сторін. Яка в цьому може бути вигода? Читайте статтю і дізнаєтеся.
  • Економимо на працівниках. Аналіз варіантів Підприємства економлять на усьому, у тому числі на працівниках. Часто-густо не озираючись на КЗпП. Але карантин закінчиться, а Держпраці заявиться. Наведемо популярні зараз варіанти економії і покажемо, що треба врахувати в кожному випадку. Розглянемо з позиції роботодавця, але це буде цікаво й працівникам.
  • Зменшення єдиного податку: по-різному й не для всіх Закон України від 30.03.2020 р. № 540-IX* надав право органам місцевого самоврядування у 2020 році прийняти рішення на 2020 рік щодо зменшення ставок єдиного податку (ЄП). Як відбувається таке зменшення на практиці та чи треба щось для того, аби ним скористатися?
  • Особисті витрати з КПК: відзвітуй вчасно! Лист ДПСУ від 14.04.2020 р. № 1515/6/99-00-05-04-01-06/ІПК
  • Інтернет-магазин повертає кошти: без РРО? Лист ДПСУ від 14.04.2020 р. № 1513/6/99-00-05-04-01-06/ІПК
  • Працівник з інвалідністю: скорочений чи неповний робочий день? Працівник, якому встановили інвалідність, надав індивідуальну програму реабілітації (ІПР). У ній зазначено, що працівник може працювати на умовах скороченого робочого дня. Якої тривалості має бути робочий день такого працівника?
  • Чи можна звільнити суборендаря держземель від плати за березень? Підприємство здає в суборенду орендовану у органів місцевого самоврядування земельну ділянку. Розмір плати за суборенду дорівнює розміру орендної плати. Земля на період карантину використовувалася суборендарем у його діяльності (він працює і під час карантину). Чи має право підприємство на звільнення з плати за землю за березень? Якщо так, то чи може воно не нараховувати плату за суборенду землі своєму клієнту?
  • Бухгалтерський тест за квітень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми квітневих номерів.
  • Чим запам’ятався квітень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі