№84

Податки & бухоблік, жовтень, 2020/№ 84 Інші номери журналу ›
  • Як підтвердити статус ФОП? При виплаті доходу фізичній особі у суб’єкта господарювання завжди виникає питання про утримання з такого доходу ПДФО і ВЗ, а в деяких випадках — і про нарахування ЄСВ. Якщо виплата здійснюється підприємцю, платити податки, як правило, не треба. Головне — підтвердити, що виплачується саме підприємницький дохід. Які документи для цього знадобляться? Зараз розповімо.
  • Експорт і база ПДВ Окрім усього іншого, Закон України від 16.01.2020 р. № 466-IX торкнувся експорту. І нарешті, визначив базу для нульової ставки ПДВ. Подивимося, що врахувати після таких змін.
  • Пальне: калейдоскоп роз’яснень (акциз, РРО) За останній проміжок часу (маємо на увазі літо й частину осені) головними фіскалами було видано на-гора чимало роз’яснень, що стосуються операцій з пальним. У «Податки & бухоблік», 2020, № 82, с. 10 ми вже висвітлили найцікавіші з них щодо ліцензування. У цій же статті проаналізуємо кілька кумедних роз'яснень ДПСУ щодо пального акцизу і навіть одне щодо РРО.
  • Ремонтуємо ОЗ: до введення та після Підприємство придбало будівлю, в якій робитимуть капітальний ремонт. Чи варто її вводити в експлуатацію після придбання, а потім модернізувати? Чи краще дочекатися завершення ремонтних робіт і потім увести в експлуатацію? Подивимося на ситуацію з двох боків.
  • Заміна вузлового компонента старих ОЗ Необхідно замінити вузловий компонент старих, давно експлуатованих основних засобів (ОЗ), які вже майже замортизовані і залишкова вартість яких наближається до нуля (колісні пари залізничного вагона). Вартість нового компонента набагато більше залишкової і навіть первісної вартості старого об’єкта ОЗ. Як операцію заміни відобразити в обліку?
  • Авіаквиток через TICKETS.UA: відшкодовуємо витрати Працівник з корпоративної картки оплатив авіаквиток на інтернет-сервісі TICKETS.UA. Після повернення з відрядження надав: (1) роздруківку маршрут-квитанції, в якій окремо виділено: тариф (включаючи збір аеропорту) в сумі 1700 грн і загальну суму оплати за квиток — 2700 грн та посадковий талон. Ані чека РРО, ані квитанції про проведені розрахунки немає. При цьому у виписці з карткового рахунку сума списання на користь TICKETS. UA становить 2790 грн. В якій із цих сум компенсувати працівникові витрати на проїзд? Розбиратимемося.
  • ФОП-єдиноподатники і РРО-мільйон Повне впровадження РРО/ПРРО для ФОП-єдиноподатників очікується тільки з 01.04.2021 р. Та й то якщо законодавець не передумає. А поки що деякі ФОП на ЄП, не виходячи за рамки РРО-мільйона, можуть попрацювати без РРО. Для кого РРО-мільйон ще має значення? Який період слід брати для його розрахунку? Що включає РРО-мільйон і як його проконтролювати? Давайте розбиратися.
  • Індексуємо зарплату за листопад 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачені в жовтні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у вересні 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 74, с. 25.
  • Карантин продовжено до кінця року: по 31 грудня Постанова КМУ від 13.10.2020 р. № 956
  • Кількість чеків при післяплаті: 1? 2? Хто більше? За матеріалами категорії 109.02 Бази знань
  • Тестування на COVID-19 та ЄСВ За матеріалами підкатегорії 201.04.01 Бази знань
  • Профспілка, маски та дохід. Шукаємо правду Лист ДПСУ від 19.08.2020 р. № 3464/ІПК/99-00-04-05-03-06
  • Ритмічне постачання молока Сільгосптоваровиробник щодня здійснює постачання молока на переробне підприємство. Щодня при відвантаженні виписується ТТН. Чи потрібно щодня виписувати на відвантаження молока видаткову накладну? І як правильно виписати зведену податкову накладну, яка складається останнім днем місяця, якщо протягом місяця було отримано авансову оплату?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі