№74

Податки & бухоблік, вересень, 2020/№ 74 Інші номери журналу ›
  • Код УКТ ЗЕД: гарячі питання Хоча кодують податкові накладні (ПН) досить давно, питань, пов’язаних з кодами УКТ ЗЕД, не зменшується. Клопоту додав і перехід на новий Митний тариф. Давайте пошукаємо відповіді разом.
  • Як фіскали трактують Закон № 786 Перед вами наш коментар до інформаційного листа податківців № 16*. Це перша ластівка від фіскалів, де вони розтлумачили норми Закону № 786**, який вкотре підкоригував ПКУ. Дивіться, що у них вийшло.
  • Опалювальний котел як привід сплатити екоподаток Звісно, це не перша наша розмова про екоподаток, який доводиться сплачувати за різний дріб’язок на кшталт побутового опалювального обладнання. Припускаємо, що комусь ці балачки вже набили оскому. Разом із тим регулярно вигулькують нові запитання або час від часу відроджуються старі міфи, в які багатьом хочеться вірити. Як-от, наприклад, що під оподаткування потрапляють лише теплогенеруючі установки певної потужності, а за решту екологічний податок можна не сплачувати… Одразу скажемо, що це неправда. Принаймні на сьогодні законодавство не містить жодних винятків щодо цього. А що ж тоді правда? Все, що написано нижче.
  • Купуємо — брутто, продаємо — нетто Підприємство закуповує матеріали в різних постачальників. Деякі продавці надають товаросупровідні документи з вагою брутто. Підприємство ж продає/передає такі запаси в переробку на сторону з вагою нетто. Як правильно відобразити подібні операції в обліку?
  • Оплата проживання у відрядженні: «за себе та того хлопця» Для декількох відряджених працівників були заброньовані місця в готелі. Оплату за всіх здійснював директор платіжною карткою. Як оформити витрати на відрядження: включити оплату за готель кожному працівникові окремо до звіту чи якось інакше? Незважаючи на продовження карантину, життя триває: ходить транспорт, працюють готелі, збираються у відрядження працівники, а разом із цим з'являються такі ось запитання. Що ж, відповідаємо.
  • Резерви на відновлення земель Зазвичай законодавство багатьох країн вимагає ліквідовувати наслідки використання земельних ділянок, на яких розміщувалися певні об’єкти основних засобів, після закінчення їх строку служби. Класичним прикладом таких активів можна назвати, наприклад, бурову установку або електростанцію. Придбаваючи/споруджуючи подібні довгострокові активи, підприємство від самого початку знає, що зобов’язане в майбутньому понести витрати на їх демонтаж і відновлення площі, відведеної під них. Загальний порядок обліку таких витрат — тема нашої статті.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачені у вересні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у серпні 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 66, с. 25.
  • Здаєш в оренду частину будівлі — платиш земельний податок пропорційно! За матеріалами категорії 111.02 Бази знань
  • ІТ-послуги нерезиденту: пільга чи не об’єкт? Лист ДПСУ від 17.08.2020 р. № 3390/ІПК/99-00-05-06-02-06
  • Монети номіналом 25 коп. вилучають із обігу Постанова Правління НБУ від 12.08.2020 р. № 117
  • Часткове безробіття + лікарняний = ? Лист Мінсоцполітики від 26.08.2020 р. № 8076/0/290-20
  • Недоплатили зарплату: смішно чи страшно? Працівниці нарахували зарплату в повному обсязі, а виплатили на 5 грн менше. Що робити: створювати платіжку та виплачувати зараз чи додати до суми авансу та виплатити разом із зарплатою за 1-шу половину вересня? Податки сплачені у повній сумі. Чи є якісь межі для похибки в недоплатах зарплати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі