№27

Податки & бухоблік, квітень, 2021/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Документи на товари у ФОП у 2021 році Наприкінці 2020 року законодавець скасував книги обліку для ФОП (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 17, с. 2). Також отримала нову віху епопея з РРО-революцією для єдиноподатників. І однією зі складових цієї революції стало питання про документи, які повинні мати ФОП у нових реаліях. Наразі це питання є мегапопулярним для усіх категорій ФОП. Розглянемо його.
  • Облаштовуємо територію Благоустрій території суб’єкта господарювання і довколишньої території — це, передусім, доглянутий зовнішній вигляд, приємні емоції, сприятливі умови роботи. Та і взагалі, краса не може не тішити око будь-якого споглядача. Втім, благоустрій — це не лише добра воля самого підприємства, це ще й його обов’язок. А ось як класифікувати такі витрати в обліку, розберемося разом.
  • Навчаємо непрацівника Керівник хоче оплатити за рахунок підприємства навчання свого сина у вищому навчальному закладі. Син не є найманим працівником такого підприємства. Доволі поширена ситуація, чи не так? Які податкові наслідки виникають при цьому? Зараз з’ясуємо.
  • Акти/рахунки без печатки? Геть сумніви! Обговоримо досить популярне запитання: підприємство платить обленерго за електричну енергію. Рахунки на оплату та акти виконаних робіт приходять через Інтернет, але без підписів і печатки. Чи треба їх роздруковувати і звертатися в обленерго, щоб поставити живі підписи і печатку? Чи податкова не чіплятиметься?
  • Амортизуємо однотипні об’єкти різними методами: так можна? Ситуація: у грудні 2018 року придбали малоцінний необоротний матеріальний актив (МНМА). Згідно з обліковою політикою підприємства МНМА амортизують методом «100 %». Проте при введенні в експлуатацію для цього об’єкта наказом був установлений прямолінійний метод. Чи вважається помилкою, якщо об’єкт за наказом амортизується одним методом, а обліковою політикою для його групи встановлений інший? Чи треба виправляти помилку та уточнювати декларації з податку на прибуток?
  • Графік перевірок: інструкція із застосування Про те, як користуватися графіками перевірок, ми писали в далекому ☺ 2019 році*. Відтоді відбулися зміни в нормативці, карантин вніс свої корективи, та й податківці цього року вже встигли внести правки у свій план-графік. Пропонуємо згадати (а комусь і вперше з'ясувати), як орієнтуватися в планах перевірок, а також чи можна радіти, якщо ви в ньому себе зараз не знайшли. Зосередимося на найпопулярніших «героях»: Держпраці і фіскалах.
  • Весняні 8000 грн допомоги працівникам і ФОП Законопроєкт від 24.03.2021 р. № 5300
  • Трудові перевірки: аналізуємо зміни Закон України від 04.03.2021 р. № 1320-IX*
  • Нові коди КОАТУУ і ф. № 20-ОПП Податківці вимагають подати ф. № 20-ОПП з інформацією про зміну місцезнаходження об’єктів оподаткування внаслідок адмінтерреформи. Чи потрібно це робити, якщо жодних інших змін з ними не відбулося? Якщо так, то яким чином зазначати оновлену інформацію? (м. Красноград)
  • ФОП-ліміт для готівкових розрахунків без РРО ФОП на групі 3 єдиного податку у 2020 році отримував дохід у безготівковій формі. Сума доходу в IV кварталі перевищила 1 млн грн за календарний рік. З початку поточного року підприємець продовжує працювати за безготівку, але планує здійснювати приймання готівки від покупців. Чи зобов’язаний ФОП на групі 3 ЄП у 2021 році застосовувати РРО/ПРРО? (м. Київ)
  • Бухгалтерський тест за березень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми березневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі