№9

Податки & бухоблік, лютий, 2021/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Операція «Індексація» Індексаційний потяг рушив. У лютому право на індексацію з’являється навіть у тих працівників, яким востаннє оклади (тарифні ставки) підвищували у вересні 2020 року*. Тож саме час згадати основні правила індексації зарплати працівників.
  • Облікова політика: дивимося у майбутнє Початок року — час провести ревізію своєї облікової політики, оцінити її положення на відповідність нормам законодавства і, в разі потреби, змінити. Як правильно це зробити і чи треба міняти щось під 2021 рік? Про це наша подальша розмова.
  • Отримали грант: як облікувати? Із набранням чинності Законом щодо держпідтримки культури, туризму та креативних індустрій* актуальності набув порядок бухгалтерського і податкового обліку фінансової допомоги від держави у вигляді грантів. Як правильно відображати державні гранти щасливцям-отримувачам, розглянемо в цій статті.
  • Особи з інвалідністю: звітуємо про працевлаштування Ставлення до людей із особливими потребами є тестовим показником рівня цивілізації суспільства. Сприяння у працевлаштуванні осіб з інвалідністю — один із заходів їх соціального захисту. Тому на роботодавців покладено обов’язок виконувати норматив працевлаштування таких осіб та щорічно звітувати про це до Фонду соціального захисту інвалідів (далі — Фонд). Мінсоцполітики ще у серпні 2020 року оновило форму Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів. Її ви подаватимете вперше у 2021 році, звітуючи за 2020 рік. Пропонуємо проаналізувати виконання інвалідного нормативу за минулий рік та заповнити нову звітність разом.
  • Локдаун: платимо менше за оренду В умовах менш жорстких обмежень ми якось навчилися жити, й сяка-така можливість сплатити орендну плату була. Але з урахуванням обмежень у зв'язку з локдауном знову з цим виникають труднощі. У багатьох настає час оплати оренди за такий непростий для нас усіх місяць. Тому нагадаємо про послаблення в частині орендної плати та нюанси, пов’язані з їх застосуванням.
  • Були мікро-, виросли до великих: коли і куди переходити? За даними фінзвітності за 2017 рік, підприємство віднесло себе до групи мікро-. За підсумками 2018 року воно відповідає критеріям малого, за результатами 2019 року — середнього, а за 2020 рік — узагалі великого. Як звітувати такому підприємству за 2020 і 2021 роки? А якщо і за 2021 рік воно збереже статус великого, чи треба буде з 2022 року приєднуватися до когорти великих?
  • Готельна ставка ПДВ: ФОП не застосовують? Інформаційний лист ДПСУ від 22.01.2021 р. № 18
  • Ремонтуємо ювелірку: з РРО чи без? Чи потрібно застосовувати РРО в майстерні з ремонту ювелірних виробів для населення?
  • Чим запам’ятався січень
  • Що буде у лютому
  • Бухгалтерський тест за січень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре зайшли теми січневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі