№18

Податки & бухоблік, березень, 2021/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Виплачуємо дивіденди юрособі: ставимо акценти Вкладаючись у будь-яку справу, завжди чекаєш отримати від цього прибуток, або, іншими словами, дивіденди. Виплата цих дивідендів і буде найпрозорішим способом отримати частину прибутку від своїх вкладень. Що розуміти під дивідендами для цілей оподаткування, які загальні правила виплати таких дивідендів і від чого залежить їх розмір? Як відображати дивіденди в прибутковій декларації? Усе це ми розглянемо тут. А розпочнемо з виплати класичних дивідендів юрособі-резиденту.
  • Авансовий внесок на дивіденди: загальні питання У цій статті ви знайдете основну інформацію про авансовий внесок на дивіденди. Хто, коли, як його платить і як розрахувати авансовий внесок?
  • Податкові наслідки виплати дивідендів фізособам Ми вже розглянули те, що авансовий внесок з податку на прибуток не сплачується у разі виплати дивідендів фізичним особам. Але бухгалтерів завжди цікавить ще й пов’язана з такою виплатою трійця — ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Отже, якщо рішення про виплату дивідендів прийняте та оформлене протоколом, саме час визначитися з податковими наслідками їх виплати засновникам. Наша стаття допоможе вам у цьому.
  • Дивіденди нерезидентам та їхні особливості Доволі часто інвестором (засновником, учасником, акціонером) української юрособи виступає іноземний громадянин або іноземна компанія. Таким інвесторам теж потрібно платити дивіденди. Але їх виплата має свої особливості. У цій статті розглянемо саме їх!
  • Усе найголовніше для одержувача дивідендів Про облік операцій з виплати дивідендів ви вже знаєте з попереднього матеріалу. У цій статті поговоримо про операції з дивідендами з боку їх одержувача. Як отримані дивіденди відображаються в бухгалтерському обліку юрособи-інвестора? Які особливості їх відображення в податковоприбутковому обліку?
  • Дивіденди і спрощенка Як ви знаєте, виплата звичайних дивідендів не залежить від оподатковуваного прибутку. Увесь упор робиться на прибуток бухгалтерський. Рішення про виплату дивідендів також не залежить від того, на якій системі оподаткування перебуває емітент або інвестор. А ось порядок оподаткування операцій з дивідендами має тут свої нюанси. Отже, які особливості виплати й отримання дивідендів спрощенцем?
  • Дивіденди: юридичне бліц-опитування Із загальними бухобліковими і податково-обліковими моментами ви, гадаємо, розібралися. Якщо ні, то попередні статті вам допоможуть. Тепер настав час поговорити про юридичні нюанси нарахування і виплати дивідендів. У цій статті ми зібрали для вас відповіді на найпопулярніші дивідендні запитання. Тож не втрачаємо час, вивчаємо і позбавляємося сумнівів.
  • Прибуток розподілений і нерозподілений — у статутний капітал ТОВ! Зазвичай коли є прибуток, учасник хоче отримати і «помацати» належні йому до виплати дивіденди. Але часом учасник вирішує за рахунок прибутку збільшити статутний капітал підприємства. Інколи навіть без нарахування дивідендів. Якими будуть особливості обліку в цій ситуації? Розберемося разом!
  • Вони — дивідендам рівня, або Нова редакція п.п. 14.1.49 ПКУ Ми вже розповідали вам про те, що нова редакція п.п. 14.1.49 ПКУ прирівнює до дивідендів цілу низку операцій. Зараз проаналізуємо ці операції детально!
  • Відступлення вимоги дивідендів: чи буде податок на репатріацію? Категорія 102.16 БЗ
  • Ставка ПДФО за «перехідними» дивідендами У I півріччі 2020 року наше підприємство було на загальній системі оподаткування. З II півріччя перейшли на спрощену систему оподаткування. У 2021 році, перебуваючи на спрощенці, нараховуємо та виплачуємо дивіденди засновникові-фізособі за 2020 рік. За якою ставкою ПДФО оподатковувати?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі