№25

Податки & бухоблік, березень, 2021/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Єдиний звіт: приклад заповнення Кінець першого кварталу стрімко наближається. Отже, зовсім скоро настане час подання квартальної звітності. До її лав вперше потрапив єдиний звіт з ЄСВ та ПДФО. Звіт дуже об’ємний. Включає багато різної інформації, яка інколи навіть дублюється в різних додатках. Тож ми для вас готуємо окремий тематичний номер щодо заповнення цього «монстрозвіту». Це буде «Податки & бухоблік», № 28. Отримаєте його ви на початку квітня. А щоб зняти напругу очікування, пропонуємо вам розім’ятися на прикладі.
  • Помилки у прибутковій декларації Заповнити декларацію з податку на прибуток — ціле мистецтво. Чого варті тільки додатки, серед яких — фінзвітність! Не дивно, що можуть виникати помилки. Часто доводиться їх виправляти не лише в податковоприбутковому, а й у бухгалтерському обліку. Розберемо порцію «помилкових» запитань.
  • Купуємо у ФОП: доведеться платити за виписку з ЄДР? Якщо ваш постачальник — підприємець, не забудьте переконатися, що він дійсно має статус ФОП. Інакше при перевірці може постати питання про те, що ви виплатили дохід фізичній особі та як її податковий агент зобов’язані були утримати з цього доходу ПДФО, військовий збір (ВЗ), а іноді і ЄСВ. Як уникнути таких наслідків? Зараз розповімо.
  • Отримали чужі гроші: як бути? На поточний рахунок підприємства зараховано гроші від невідомого платника. Що робити з помилковими грошима? Коли й куди їх повертати? Які бухгалтерсько-податкові наслідки чекають отримувача помилкового переказу? Давайте розбиратися.
  • Коворкінг: як карантин вплинув на бізнес Епідемія COVID-19 і введений у зв’язку з нею карантин дали величезний поштовх до розвитку коворк-бізнесу. Хоча на перший погляд здавалося, що наслідки для цієї сфери можуть бути найзгубнішими. Як виживають коворк-центри сьогодні? Які перспективи у цього виду бізнесу? Що нового в їх бухгалтерському і податковому обліку? Читайте в нашій статті.
  • Заповнюємо форму оплати в чеку РРО Як правильно заповнювати такий реквізит чека РРО, як «форма оплати»? Чи буде порушенням, якщо обмежитися лише двома його значеннями: «готівкою» і «карткою»? Як виправитися, якщо таки припустилися помилки? Надамо свої поради з цих питань. А заразом з’ясуємо, чи можуть вас покарати за неправильне, на думку перевіряючих, заповнення цього реквізиту чека.
  • Доставка товару покупцю При придбанні товару часто виникає питання щодо доставки. Залежно від домовленостей транспортування може здійснюватися за рахунок покупця або продавця. Як у таких випадках обліковувати витрати на доставку? Про це зараз і поговоримо.
  • Календар бухгалтера на квітень 2021 року
  • Карантинні обмеження: чергові нововведення Постанова КМУ від 22.03.2021 р. № 230
  • Особливості складання ПН під ставку 14 % Лист ДПСУ від 22.03.2021 р. № 6946/7/99-00-21-03-02-07
  • Якщо нема грошей на сплату ПДВ і штрафу… за січень 2021 року помилково був відображений податковий кредит (ПК) за податковою накладною (ПН), яка була зареєстрована в реєстрі у березні цього року. Тепер нам треба подати уточнюючий розрахунок до декларації за січень, але грошей на сплату ПДВ у нас нема. Що нам робити і чи можна подати УР без сплати ПДВ і штрафу? (м. Харків)
  • РРО-штрафи при виявленні надлишків товарів У ході фактичної перевірки підприємства було проведено інвентаризацію товарів на складі. За результатами інвентаризації виявлені надлишки товарів. Контролери погрожують нарахуванням штрафу згідно зі ст. 20 Закону про РРО. Чи правомірні їхні погрози, враховуючи, що підприємство продає товари лише за безготівковим розрахунком через банк? (м. Харків)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі