№37

Податки & бухоблік, травень, 2021/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Об’єднаний звіт: «Звітний» як «Довідковий» Перший місяць другого кварталу добіг кінця. Отже, у роботодавців за окремими працівниками може виникнути потреба подати довідковий Об’єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО (далі — Розрахунок). Як формувати та заповнювати такий Розрахунок? Яке його наповнення? У які строки здавати? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Торгівля пивом: стисло про головне Попри те, що пивом у роздріб торгують багато суб’єктів господарювання, а правила торгівлі залишаються практично незмінними — питань щодо здійснення такої торгівлі менше не стає. Тому сьогодні давайте коротко пригадаємо, які вимоги слід враховувати при роздрібній торгівлі пивом.
  • ПДВ-декларація та ІПН-помилки: шукаємо точки дотику Оновили додаток Д1 і скасували «контрагентський» додаток Д5 до декларації з ПДВ. Бухгалтери сушать голову над тим, як тепер виправляти помилки, допущені у старій формі цих додатків. Особливо несумові помилки, наприклад, неправильний ІПН покупця товарів/послуг. Залежно від конкретної ситуації можливі варіанти. Давайте детально розберемося з цією проблемою.
  • ФОП на єдиному податку продає застосунок через Google Play ФОП-єдиноподатник (група 3) розробив мобільний застосунок і продає його через Play Market (сервіс Google). Із якими обліковими питаннями це пов’язано? Їх чимало. Розглянемо відповідь на це запитання з усіх боків.
  • Звільнення від орендної плати на карантині: наслідки Через карантин звільнили на три місяці орендарів (єдиноподатника-ФОП і двох громадян) від орендної плати. Склали додаткові угоди про звільнення. За ці місяці приміщенням орендарі не користувалися, орендні акти з ними не підписувалися й орендні послуги фактично не надавалися. Чи виникатимуть у такому разі безоплатно надані (отримані) орендні послуги? Чи доведеться по громадянах-орендарях (як із додаткового блага) сплачувати ПДФО і військовий збір?
  • Ліцензування операцій зі зберігання пального: гарячі запитання Фактичні перевірки з питань пальних ліцензій і величезні штрафи за безліцензійне зберігання пального на період карантину не призупинені. У цій публікації ми згрупували в таблиці гарячі запитання, які виникають у суб’єктів господарювання щодо ліцензій на зберігання пального, отриманих за спрощеною формою (для власного споживання).
  • Оклад знизили, потім підвищили: як індексувати зарплату Лист Мінсоцполітики від 09.04.2021 р. № 2144/0/290-21/51
  • Послуги техпідтримки: коли є ІТ-пільга? Наказ Мінфіну від 27.04.2021 р. № 238
  • Як нерезиденту стати платником податку Інформаційний лист від 30.04.2021 р. № 20*
  • Придбали склад із пальним: що із залишками? За матеріалами категорії 114.11.02 Бази знань
  • Нерезидентські пільги в додатку ПП За матеріалами категорії 102.16 Бази знань
  • Придбання без ПДВ — у ряд. 10.4 декларації Які придбання відображають у ряд. 10.4 декларації з ПДВ? У цей рядок уключають тільки придбання, підтверджені ПН (пільговими і з нульовою ставкою ПДВ), чи й інші придбання «без ПДВ» (без вхідних ПН), здійснені у неплатників (наприклад, у неплатників-ФОП)?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі