№25

Податки & бухоблік, квітень, 2022/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Терміново змінюємо режим роботи працівників Робота в умовах воєнного часу змушує роботодавців змінювати режим роботи працівників. Зокрема, встановлювати чи скасовувати неповний робочий час, змінювати час початку і закінчення робочого дня (зміни). Далі ми розповімо про те, як за необхідності зробити це терміново.
  • Фінзвітність за I квартал 2022: звітування в умовах воєнного стану Закінчився I квартал 2022 року. А отже, розпочалася традиційна пора складання квартальної звітності. Серед якої — у тому числі і фінансова звітність за I квартал 2022 року. Про особливості її подання в умовах воєнного стану і піде мова в цій статті.
  • Лікарняні листи: електронні, на бланках та в роздруківках Перебої зі зв’язком, відсутність бланків листків непрацездатності — це лише піщинка серед моря викликів, які отримали наші медики з початком збройної військової агресії РФ проти України. Тож велика подяка МОЗ та ФСС, що оперативно реагують та вирішують проблеми, що виникають сьогодні. Отже, пропонуємо вам ознайомитися з новаціями, що стосуються лікарняних листів та їх оплати.
  • Ліквідований банк: як бути з коштами, що в ньому «застрягли» 25.02.2022 НБУ прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію двох банків, контролером яких є держава-агресор : ПАТ «Промінвестбанк» (рішення НБУ від 25.02.2022 № 90-рш/БТ) та АТ «Міжнародний резервний банк» (рішення НБУ від 25.02.2022 № 91-рш/БТ). Як бути, якщо у суб’єкта господарювання «застрягли» кошти на рахунках у цих банках?
  • Релокація бізнесу в межах України: деталі На жаль, війна в Україні не вщухає. Але потрібно забезпечувати країну необхідними товарами та послугами, підтримувати працівників та економіку України. Як можна евакуювати бізнес у біль-менш «спокійні» регіони України? Чи потрібно після евакуації бізнесу «перереєструватися» за новим місцем знаходження? Розберемося з цими питаннями.
  • Ліцензії і документи дозвільного характеру під час воєнного стану У цьому матеріалі розглянемо питання щодо продовження дії старих або отримання нових ліцензій та інших документів дозвільного характеру у період дії воєнного стану (ВС). Адже особливо під час війни бізнес, як ніколи, має продовжувати працювати. Уряд це розуміє, і робить для цього конкретні кроки, про які читайте нижче.
  • Доходи єдиноподатника за ставкою 2 %: враховуємо в ліміті? Важливе питання, з яким треба визначитися заздалегідь, перейшовши до особливої групи 3 єдиного податку (ЄП): що з лімітом доходу єдиноподатника? Чи враховуються доходи, отримані платником під час застосування ставки ЄП 2 %, в загальному обсязі доходів, дозволеному для єдиноподатників певної групи? Відповідаємо.
  • ЄП групи 3 зі ставкою 2 % — чергова порція змін Прийнято ще один воєнний законопроєкт № 7234, який наразі направлено на підпис Президенту. Серед інших податкових і митних новацій він змінює вже діючі норми щодо єдиного податку (ЄП) групи 3 зі ставкою 2 % та встановлює низку перехідних положень. На спецЄПшних нюансах і сфокусуємося.
  • Окупована чи втрачена первинка: як підтвердити звітність? Що робити тим платникам податків, які провадили діяльність на території населених пунктів, де проводяться (проводилися) бойові дії, та через воєнні дії втратили доступ до первинних документів або взагалі самі документі, і протягом трьох місяців неможливо буде відновити чи мати до них доступ? Маємо таке рішення (поки Законопроект № 7234 не підписан).
  • Перевірки: чергові зміни Воєнний час потребує рішучих і термінових заходів. Саме так можна окреслити ті зміни, які автори законопроекту 7234 (очікуємо підписання та набуття чинності найближчим часом) пропонують внести до порядку проведення перевірок. Заходи ці інколи виглядають екстраординарно. Давайте розбиратися!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі