№43

Податки & бухоблік, червень, 2022/№ 43 Інші номери журналу ›
  • Строк реєстрації ПН за травень 2022 — до 15 липня: тепер остаточно! За матеріалами категорії 106.07 Бази знань*
  • Подання фінзвітності та інвентаризація під час війни: Кабмін дозрів Постанова Кабміну від 10.06.2022 № 667
  • Фінзвітність-2021 з аудитзвітом не подали фіскалам — наслідки Розглянемо таку ситуацію. Підприємство відповідно до Закону про бухоблік* зобов’язано оприлюднювати річну фінансову звітність. Чи повинно воно було в строк не пізніше 10 червня 2022 року обов’язково подати до податкової фінансову звітність за 2021 рік разом з аудиторським звітом? Чи діє тут відстрочення до припинення воєнного стану (ВС)? Що чекати за неподання?
  • ФОП та Закон № 2260 (повернення до звичайних термінів звітування / сплати) — у ситуаціях Законодавець вирішив чітко розмежувати тих, у кого є можливість виконувати податкові обов’язки, і тих, в кого їх через війну немає. Тим, в кого є можливість, слід повернутися до довоєнних правил. З деякими перехідними нюансами. Що та як? — розбираємося на прикладах!
  • Роздрібний акциз: як звітувати та куди сплачувати? Роз’яснення ГУ ДПС у Дніпропетровській області*
  • ФОП-рахунок: користуємося в умовах війни Багато громадян, щоб протриматися на плаву в умовах війни, вимушені залізти у ФОП-карман, оплачуючи з ФОП-рахунку власні потреби. Чи то навпаки, поповняти ФОП-рахунок, отримуючи гроші від родичів чи інших «донорів». Які наслідки використання грошей з ФОП-рахунка для власних потреб? Які зарахування на ФОП-рахунок вважатимуться доходом підприємця? Давайте розбиратися.
  • ФОП приймає оплату карткою: облікові розбіжності Ситуація. ФОП використовує РРО. В магазині є платіжний термінал-еквайринг (POS-термінал). В кінці місяця не збігається сума по тому, що пробито через РРО, та сума приходу на розрахунковий рахунок? Чи є це порушенням? Що відображати в обліку? Зараз розберемось!
  • Закордонні доходи біженців Мільйони українців були змушені покинути свою країну. Багато європейських країн надають їм допомогу. Це можуть бути безоплатне житло, харчування, проїзд, медичне обслуговування та грошові виплати. Крім того, окремі громадяни України, перебуваючи за кордоном, працевлаштовуються, щоб забезпечити себе та своїх близьких. При цьому більшість із них планує повернутися додому після закінчення бойових дій. І тут виникає питання: чи доведеться декларувати в Україні отримані за кордоном доходи? Давайте про це поговоримо.
  • Як стягнути «воєнні» збитки? Нажаль, бойові дії завжди пов’язані з втратами... Руйнується усе: надії, плани, життя та, звісно, майно. І неважливо, чиє воно — чи то звичайних фізичних осіб, чи то підприємців. Однак вже вимальовуються певні механізми, які дадуть можливість «помститися» та стягнути відшкодування нанесених збитків! Як усе може відбуватися та як підготуватися до цього, зокрема, ФОП та юрособам? Розкажемо у цій статті.
  • Працівник помер або зник безвісти: чи можна звільнити? Під час війни, на жаль, роботодавці все частіше стикаються з такими сумними підставами для припинення трудових відносин, як смерть працівника або його зникнення безвісти. Ми розповімо про те, чи можна, а якщо можна, то як оформити звільнення працівника у таких випадках та провести остаточний розрахунок належних йому виплат.
  • Перекинутий аванс і курсові різниці Приводом для статті стала наступна ситуація. Підприємство-імпортер перерахувало нерезиденту дві суми авансом за двома різними договорами. Згодом укладено додаткову угоду, згідно з якою один із авансів зараховувався як оплата за іншим договором. Чи виникають курсові різниці в момент такого «перенаправлення» авансу? Давайте поміркуємо!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі