№76

Податки & бухоблік, жовтень, 2022/№ 76 Інші номери журналу ›
  • Експорт: розрахунки, заборони тощо У цьому матеріалі ми обговоримо різні аспекти, пов’язані зі здійсненням операцій з експорту товарів, робіт та послуг під час війни. Зокрема, розглянемо питання, що стосуються валютних розрахунків, зарахування виручки, ЗЕД-бартеру, експортних обмежень та інші.
  • Експорт товарів і ПДВ Для експорту діє нульова ставка ПДВ. Проте для її застосування треба врахувати цілу низку нюансів: валютних, митних та інших. У який момент при експорті виникають податкові зобов’язання за ставкою 0 %, коли виписувати податкову накладну й відображати експортні постачання в декларації і чи може на щось вплинути нульова ставка? Поговоримо про ПДВ та експорт детальніше.
  • Бухоблік експортних операцій та його особливості Бухоблік — також важлива складова обліку операцій експортера. Тут до стандартного обліку операцій з продажу підключаються валютні особливості, а також нюанси, пов’язані з відображенням доходу. У цій статті поговоримо саме про це!
  • Гроші за будь-який експорт — в Україну! За матеріалами категорії 101.25 Бази знань*
  • Послуги для нерезидента і ПДВ При наданні послуг нерезидентам слід врахувати, що для послуг установлені свої правила оподаткування. Важливу роль відіграє місце їх постачання. Від того, де воно знаходиться (в Україні та або за її межами), залежить, оподатковувати чи не оподатковувати послуги ПДВ. Тому розглянемо ПДВ-облік послуг детальніше.
  • Торгівля через Інтернет із закордоном Інтернет-магазин планує продавати товари за кордон. Один із можливих варіантів розрахунків — попередня оплата від нерезидента надходитиме через еквайєра у гривнях. Доставлятиме товар нерезиденту стороння транспортна компанія. Чи необхідно в такому разі застосовувати РРО? Якщо так, то яку ставку ПДВ зазначати у фіскальному чеку? Чи треба оформляти митну декларацію за умови, що вартість товару може бути як менше, так і більше 150 євро? Які ще нюанси слід узяти до уваги перед початком такої дяльності?
  • Експорт на ЄП: дозволений і заборонений Платникам єдиного податку не заборонено займатися зовнішньоекономічною діяльністю, у тому числі експортом. Однак на таку діяльність для єдиноподатників існують певні обмеження. Які саме? Давайте розберемося разом!
  • Експорт без вивезення — які особливості обліку? Ми звикли до того, що експорт — це вивезення товарів за межі митної території України. Однак іноді нерезидент купує товар, але фізично цей товар залишається в Україні (скажімо, нерезидент відправляє його на переробку як давальницьку сировину якомусь українському переробнику). Які особливості обліку у продавця в цій ситуації? Давайте поговоримо про це!
  • Взаємозалік у ЗЕД Читачі нерідко питають нас щодо можливості проведення зараз взаємозаліку зустрічних вимог за контрактами з нерезидентами. Чи будуть зніматись з банківського нагляду контракти, за якими сторони здійснили взаємозалік? Коротенько саме про це.
  • Дешевий продаж = конструктивні дивіденди і репатріація Платник продав товар нерезиденту в рамках контрольованої операції за ціною, нижчою, ніж визначена за принципом «витягнутої руки». Чи утримується в такому випадку податок на репатріацію із суми знижки, наданої нерезиденту в контрольованій операції?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі