№67

Податки & бухоблік, серпень, 2023/№ 67 Інші номери журналу ›
  • Обмеження/заборони на роздрібний продаж алкоголю Торгівля алкоголем — доволі прибутковий бізнес. Водночас торгувати ним слід обережно. Адже поряд з прибутковістю такого продажу ходить і чимало заборон та обмежень. Про ці заборони і обмеження ми і поговоримо далі.
  • Торгівля алкоголем, тютюном та РЕС на єдиному податку: що можна, а що ні Загальносистемникам можна все. ☺ І вони це добре знають. А от запитання від єдиноподатників щодо того, яким алкотютюновим асортиментом їм можна торгувати, постійно надходять на нашу Гарячу лінію. Та, мабуть, краще один раз прочитати, ніж кілька разів почути. Тож пропонуємо вам цю статтю.
  • Ліцензії на торгівлю алкоголем/тютюном: до і після 01.08.2023 З початку серпня 2023 законодавці урізали чимало воєнних послаблень. Враховуючи це, у торговців алкоголю/тютюну виникли запитання з приводу того, як все це вплинуло на ліцензування продажу таких товарів. Про ліцензійні правила, які почали діяти з 01.08.2023, ми і поговоримо далі.
  • Тютюн і ПДВ: пільга, база, податкові накладні, декларація Тютюновій продукції та рідинам, що використовуються в електронних сигаретах, притаманні свої особливості ПДВ-оподаткування. У чому вони полягають? Зараз з’ясуємо.
  • Роздрібний акциз з алкоголю У цьому матеріалі ми стисло розповімо про основні теоретичні і практичні моменти, що стосуються 5 %-го роздрібного акцизу, який справляється з роздрібного продажу (та списання) алкогольних напоїв. Сподіваємось, допоможемо вам розібратись в деяких не надто прозорих роздрібно-акцизних питаннях.
  • Роздрібний акциз з тютюнових та РЕС* Продовжуємо тему щодо роздрібного акцизу. Тепер аналізуємо справляння цього непрямого податку з операцій із тютюновими виробами та РЕС. Справляння цього виду акцизу щодо кожного із зазначених видів товарів (продукції) має схожі риси і має свої особливості.
  • Застосування РРО/ПРРО при роздрібній торгівлі алкоголем і тютюном Мабуть, не варто сперечатися, що роздрібна торгівля згаданими підакцизними товарами і під час війни має здійснюватися через РРО/ПРРО. Краще, щоб не наробити нових помилок, згадаємо разом основні вимоги РРОшного законодавства до проведення таких операцій.
  • Мінімальні ціни на алкоголь і максимальні на тютюн Деякі види алкогольних напоїв заборонено продавати дешевше за мінімальні ціни, встановлені Кабміном. А от на підакцизні тютюнові вироби їх виробниками/імпортерами встановлюються максимальні роздрібні ціни, які не можна перевищувати. Відповімо на найпоширеніші запитання щодо правил розрахунку мінімальних цін на алкоголь, нюансів, пов’язаних з їх застосуванням, та відповідальності за продаж алконапоїв за цінами нижче мінімальних, а тютюну —вище максимальних.
  • РЕС — особливий підакцизний товар У цьому матеріалі ми закцентуємо увагу на рідинах, що використовуються в електронних сигаретах (РЕС). Їх обіг має свою специфіку. Хоча цей товар і використовується для паління, але окрім купи нормативних спільностей із тютюновими виробами, має й низку відмінностей. Про різні аспекти обігу/оподаткування РЕС і поговоримо в рамках цієї статті.
  • Перевірки реалізації алкоголю/тютюну з 01.08.2023 З 1 серпня 2023 законодавці послабили віжки, які стримували фіскалів здійснювати перевірки у воєнний час. Тому сьогодні поговоримо про те, до кого з торговців алкоголем та тютюном можуть завітати фіскали на перевірку.
  • Продаж алкогольних коктейлів Загалом коктейль — це охолоджена суміш різних напоїв. Ми ж говоритимемо лише про алкогольні коктейлі, тобто такі, до складу яких входить хоча б один спиртовмісний інгредієнт. У цій статті розглянемо поширені питання щодо виготовлення та реалізації алкококтейлів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі