№22

Податки & бухоблік, березень, 2023/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Перевірка лікарняних листків Постанова КМУ від 03.03.2023 № 185
  • Таблиця даних та ризиковий контрагент Податківці відмовили у врахуванні Таблиці даних через те, що ми співпрацюємо з ризиковими контрагентами. Що робити в цьому випадку?
  • Самовиправлення, строки давності та планові перевірки До нас звернувся читач із запитаннями щодо правомірності зараз подання УР до декларації з податку на прибуток за 2017 рік та проведення податківцями планової перевірки за згаданий період. Перше питання виявилося доволі непростим. Детальніше про цю ситуацію і наші думки щодо піднятих питань читайте у цьому матеріалі.
  • Зміна валюти платежу після часткової оплати товару Ситуація. Контракт з нерезидентом укладено в доларах США на $25000. Була перерахована часткова оплата (аванс) за товар ($15000) у доларах. Потім отримано частково під цей аванс товар на суму $10000. Заборгованість нерезидента — $5000. Далі — змінили додатковою угодою валюту платежу на польські злоті. Перерахували аванс за товар (еквівалент $10000) у польських злотих. І отримали решту товарів від контрагента під здійснені оплати. Як закрити ці операції в обліку?
  • Розслідуємо нещасний випадок на виробництві КМУ доповнив Порядок розслідування нещасних випадків, профзахворювань та аварій на виробництві новим «воєнно-бойовим» розділом. Сьогодні ви дізнаєтеся, які зміни відбулися і як тепер правильно розслідувати виробничі нещасні випадки.
  • Припинення ФОП: чому не знімають з ЄСВ-обліку? ФОП на ЄП зареєстрував припинення через «Дію». В Електронному кабінеті дату зняття з обліку платника єдиного податку вказано, а дати зняття з обліку платника ЄСВ немає. У чому може бути проблема?
  • Бюджетне відшкодування ПДВ: в які строки його зараз можна отримати? У минулих періодах були заблоковані податкові накладні постачальників. У поточному періоді — їх розблокували. Як наслідок, підприємство отримало велику суму податкового кредиту. Чи реально та як швидко зараз можна отримати бюджетне відшкодування на рахунок, бо підприємству потрібні обігові кошти?
  • Електронний кабінет: більше інформації про контрагента Наказ Мінфіну від 27.02.2023 № 110
  • Отримуємо бонуси (мотиваційні виплати): чи оподатковувати ПДВ? Співпрацюючи з контрагентами-покупцями, продавці можуть виплачувати їм мотиваційні й стимулюючі виплати (бонуси, премії та інші заохочення). Чи є такі виплати об’єктом ПДВ? Давайте з’ясуємо, що думають про це податківці і яка позиція судів (тим паче, що у Верховного Суду (ВС) із цього приводу з’явилося свіже рішення).
  • Рахуємо граничну готівкову межу у обидві сторони Підприємство за один день отримало від фізособи 30 тисяч гривень як оплату за відвантажений товар, і у цей же день цій особі було повернуто 30 тисяч гривень за повернення іншого товару. Чи відбулося в цьому випадку порушення готівкових розрахунків?
  • Компенсація зарплати: доходи за 2011 — 2023 рр. виплачено в березні 2023 року Роботодавці, які на один і більше календарних місяців затримують виплату зарплати, зобов’язані розрахувати і виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з її несвоєчасною виплатою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі