№13

Податковий кодекс, липень, 2014/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Припинення діяльності підприємця за один день: вивчаємо законодавчі новини 13 травня 2014 року ВРУ прийнято Закон № 1258, яким передбачається істотно скоротити процедуру припинення підприємницької діяльності. Нагадаємо, раніше ця процедура займала у підприємця мінімум 2,5 місяця (це за умови, що з документами було все гаразд). Нині ж для припинення діяльності достатньо всього одного дня. Як це все відбуватиметься, розберемося в запропонованій статті.
  • «Назвался груздем — полезай в кузов»: про звільнення та відповідальність посадових осіб по-новому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів»
  • «Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире!» (недоліки в податкових накладних: судова практика) Кожен бухгалтер знає: для того щоб не втратити право на податковий кредит, отримана від постачальника податкова накладна має бути правильно оформлена. Проте на практиці досягти повної «ідеальності» в податкових накладних не завжди можливо. Ті чи інші «огріхи» в податкових накладних все одно зустрічаються. Податківці та суди єдині щодо того, що незначні недоліки в податкових накладних не призводять до їх недійсності. Але як визначити, значним чи незначним є той чи інший недолік? Розібратися в цьому питанні нам допоможе судова практика.
  • «Ученье — свет…»: як отримати податкову знижку на навчання Безумовно, більшість із вас погодиться, що освіта — це одна з найнеобхідніших потреб сучасної людини. Проте, на жаль, потреба в отриманні вищої освіти дедалі більше перетворюється на розкіш. Вартість контрактного навчання навіть у вітчизняних ВНЗ викликає у багатьох батьків занепокоєння, а подекуди — відверто жахає. Невеликою втіхою від законодавців, яка може хоча б трохи полегшити витратний тягар на навчання, є податкова знижка. Але прикро, що деякі з осіб, які оплачують навчання у ВНЗ та ПТНЗ, навіть не знають про її існування, і тому не користуються своїм законним правом на її отримання. А ті, хто навіть знають, часто губляться перед питанням, як її можна отримати. Так бути не повинно. Тому про податкову знижку на навчання та порядок її отримання пропонуємо дізнатися з цієї статті.
  • Купи мене: особливості обліку реклами у ЗМІ та Інтернеті «Кому апельсины? Кому витамины?» — пам’ятаєте, як зазивав до себе покупців герой відомого радянського фільму «Спортлото-82»? Можливо, у «радянському світі» такий спосіб приваблення покупців і мав успіх, але у сучасному світі діють інші, більш прогресивні механізми, найдієвішим з яких, певно, є реклама у ЗМІ та Інтернеті. Тож для тих «продвинутих» суб’єктів господарювання, які рекламують свої товари/роботи/послуги через ЗМІ чи Інтернет, ця стаття напевне стане у пригоді. Адже з неї ви дізнаєтеся про те, як такі рекламні заходи організувати та відобразити в обліку.
  • Внески до статутного капіталу: все, крім грошей Часто, створюючи підприємство, його засновники вносять до статутного капіталу не лише гроші, а й інші активи. Це, як правило, основні засоби, нематеріальні активи (у вигляді прав користування тими чи іншими ресурсами), цінні папери тощо. Що дозволено вносити і як це правильно обліковувати? Саме на ці запитання і покликана відповісти наша стаття.
  • Свій серед чужих: працевлаштовуємо іноземця Кожне підприємство, що поважає себе, бажає мати у своєму арсеналі кваліфікованих, старанних працівників, бо, як відомо, кадри вирішують усе. І хай це постулат ще радянських часів, актуальним він є й у наші дні. Та знайти працівника відповідної кваліфікації — справа не така вже й проста. Іноді пошуки не обмежуються лише територією України, а поширюються й на терени інших держав. Саме так у штаті підприємств з’являються працівники-іноземці. Що цікаво, для таких працівників існують особливі нюанси працевлаштування, в яких ми будемо розбиратися в цій статті. Якщо ця тема вам цікава, тоді вам із нами по дорозі!
  • Коли у країні панує форс-мажор: де край, де початок? Що належить до форс-мажорних обставин і як їх засвідчити?
  • Оперативна оренда: пам’ятка З орендними операціями у своїй діяльності так чи інакше стикається практично кожен суб’єкт господарювання. У сьогоднішній пам’ятці-шпаргалці нагадаємо правила відображення в обліку оперативної оренди.
  • Як правильно обрати групу основних засобів у податковому обліку? Правильна класифікація основних засобів у податковому обліку важлива, перш за все, для нарахування амортизації. Адже від того, до якої групи зараховується об’єкт основних засобів, залежить: — мінімальний строк корисного використання об’єкта; — метод нарахування амортизації. Але деколи чітко визначити, до якої групи належить той чи інший об’єкт основних засобів,— досить проблематично. Про те, як правильно обрати групу для об’єкта основних засобів, і йтиметься далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі