№5

Оплата праці, березень, 2015/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Керівник вишу: методично обираємо найкращого та укладаємо з ним контракт Нова мітла по-новому мете… У цьому контексті «мете» новий Закон про вищу освіту. Багато його норм посилаються на підзаконні акти, які повинен затвердити КМУ. Нещодавно ми отримали один із них*, що стосується обрання керівників вишів і одночасно типової форми контракту з керівниками держвишів. Власне про це йтиметься у статті.
  • Про застосування деяких норм Закону України від 28.12.2014 р. № 76-VIII Лист від 31.01.2015 р. № 1143/0/14-15/13
  • Ви запитували на вебінарі: «Зарплатна реформа — 2015 для бюджетників» 26 лютого 2015 року редакція газети «Оплата праці» провела безкоштовний вебінар, присвячений застосуванню нововведень соціально-економічних реформ 2015 року для працівників бюджетної сфери. Нові вимоги щодо сплати ЄСВ з мінзарплати, зміни у призначенні та оплаті лікарняних та декретних, «підводні камені» у застосуванні зарплатного бар’єру для бюджетників обговорювали більше 3 тисяч зареєстрованих учасників. Відповіді на найпопулярніші запитання проведеної онлайн-зустрічі пропонуємо вашій увазі.
  • Зовнішній сумісник захворів у відпустці: як відкоригувати відпускні та розрахувати лікарняні У стаціонарі лікарні працює зовнішній сумісник. Оплату отримує за фактично відпрацьовані години. Оскільки графік роботи за основним місцем роботи — з понеділка по п’ятницю, то у стаціонарі він працює по суботах та неділях (по 7 годин). З 02.02.2015 р. по 25.02.2015 р. працівник перебував в основній щорічній відпустці, відпускні йому були виплачені в установлений строк. З 03.02.2015 р. по 10.03.2015 р. цей працівник хворів, про що свідчить виданий в установленому порядку листок непрацездатності. Страховий стаж — 12 років і 5 місяців. Як оплатити лікарняний такому працівнику і чи потрібно взагалі оплачувати лікарняний у період відпустки? Чи переносити щорічну відпустку на інший період?
  • Індексуємо заробітну плату за березень 2015 року На сьогоднішній день для всіх суб’єктів господарювання діють єдині правила проведення індексації доходів. Їх установлено Законом про індексацію та Порядком № 1078.
  • Лікарняні за грудень 2014 року нараховані у 2015 році: як утримати ПДФО Працівник госпрозрахункового підприємства у грудні 2014 року частину місяця працював, а частину — хворів. Листок непрацездатності за період хвороби з 22.12.2014 р. по 31.12.2014 р. включно він надав у лютому 2015 року. Сума лікарняних становить 1605,36 грн. Зарплата за фактично відпрацьовані дні в лютому 2015 року — 11000 грн., у грудні 2014 року — 11500 грн. Як з такого працівника утримати ПДФО?
  • Військовий збір з грошового забезпечення: утриманню — так, компенсації — ні Чи потрібно у 2015 році утримувати військовий збір з грошового забезпечення військовослужбовців? Якщо так, то чи компенсують з бюджету суму утриманого військового збору військовослужбовців за аналогією з ПДФО?
  • Методист отримує компенсацію за відпустку без звільнення: можливо чи ні Методист професійно-технічного навчального закладу має право на щорічну відпустку тривалістю 42 календарних дні. Він бажає відгуляти 24 календарні дні цієї відпустки, а за решту отримати грошову компенсацію (без звільнення). Чи повинна адміністрація закладу задовольнити таку вимогу працівника?
  • Заповнюємо Звіт з ЄСВ на працівницю, звільнену у відпустці для догляду за дитиною Працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, вирішила звільнитися. При проведенні остаточного розрахунку їй належить виплата компенсації за невикористані дні щорічної відпустки. Як заповнити графу 15 «Кількість днів перебування у трудових/ЦП відносинах протягом календарного звітного місяця» таблиці 6 Звіту за формою № Д4, якщо в місяці звільнення працівниці нараховано компенсацію за невикористану відпустку?
  • «Вот билет на проезд, отражать в отчете? Нет!», або Коли відображати у ф. № 1ДФ вартість проїзду у відрядженні Працівник організації при виконанні службових доручень під час службового відрядження користувався послугами міжміського транспорту. Звітуючи за витратами на відрядження, він надав оригінал проїзного квитка, придбаного у фізичної особи — підприємця, яка здійснює госпдіяльність з автотранспортного перевезення пасажирів. Чи повинна організація відображати у ф. № 1ДФ дохід такої фізособи-підприємця?
  • Учитель-логопед викладає індивідуально: чи діють його «службові» звання Чи поширюються кваліфікаційна категорія та педагогічне звання, присвоєні вчителю-логопеду, на години індивідуального навчання з учнем загальноосвітньої школи, рівень інтелекту якого відповідає легкій розумовій відсталості?
  • «Пільгова» пенсія та тимчасова доплата за медсестру: чи можна поєднати Медична сестра вийшла на «пільгову» пенсію за вислугу років, а тому працювати далі медичною сестрою не може. Через деякий час її було прий нято на посаду ліфтера. Чи можна таку працівницю залучити до виконання обов’язків тимчасово відсутньої (через перебування у відпустці) медсестри? Чи припиняється в такому випадку виплата «пільгової» пенсії?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі