№3

Оплата праці, лютий, 2016/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Про кількість посад заступників голів місцевих державних адміністрацій Постанова від 20.01.2016 р. № 29
  • Щодо внесення змін до деяких наказів Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства соціальної політики України Наказ від 30.12.2015 р. № 1264 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15.01.2016 р. за № 58/28188
  • Розраховуємо коефіцієнти і суми індексації зарплати працівників небюджетної сфери за лютий 2016 року Як розрахувати коефіцієнти індексації для грошових доходів за лютий 2016 року? Чи застосовуватимемо в розрахунках новий поріг індексації 103 %? Як нарахувати зарплатну індексацію для госпрозрахункового підприємства? Востаннє зарплата працівників підприємства підвищувалася у вересні 2015 року, при цьому в деяких працівників є фіксована сума індексації.
  • Доплата за вислугу років і музейний доглядач: чи є точка перетину Штатним розписом музею комунальної форми власності передбачено посаду музейного доглядача. Згідно з Довідником кваліфхарактеристик професій працівників така посада віднесена до групи «Робітники», а у завданнях за цією посадою не передбачено виконання культурно-освітньої та науково-дослідної діяльності. Чи може працівник, який обіймає посаду музейного доглядача, претендувати на виплату йому доплати за вислугу років, незважаючи на зазначені факти, що стосуються цієї посади?
  • Премія «новачку»: як врахувати її при розрахунку лікарняних Працівницю було прийнято на роботу 18.01.2016 р. З 08.02.2016 р. по 11.02.2016 р. вона хворіла. Страховий стаж працівниці — 14 років. Крім того, з наданих нею відомостей із Пенсійного фонду (форма № ОК-7) випливає, що її страховий стаж за останні 12 місяців перед настанням тимчасової непраце здатності становить більше 6 місяців. Як розрахувати такій працівниці суму лікарняних, якщо наприкінці лютого 2016 року їй нарахують щомісячну премію за фактично відпрацьовані дні цього місяця?
  • Грудневу «індексаційно-замінюючу» премію враховуємо для відпускних бюджетникам Працівникам бюджетної установи в цілях «обнулення» сум індексації у грудні 2015 року було виплачено премію. У наказі на виплату такої премії було зазначено формулювання «на виконання положень п. 3 постанови КМУ від 09.12.2015 р. № 1013 виплатити у грудні 2015 року працівникам премію в сумі…». Як врахувати таку премію при розрахунку середньої заробітної плати для оплати відпускних, якщо протягом 2015 року премії працівникам не виплачувалися?
  • Вимога про сплату ЄСВ з МЗП і винагорода за ЦПД* У яких випадках ЄСВ із суми винагороди за ЦПД за виконані роботи (надані послуги) необхідно сплачувати в розмірі не нижче мінімального страхового внеску?
  • Звіт з ЄСВ: заповнюємо за підсумками січня 2016 року За якою формою звітувати роботодавцям з ЄСВ за підсумками січня 2016 року?
  • Особливості заповнення ЄСВ-звіту за січень 2016 року Наближається час звітувати з ЄСВ за січень 2016 року. Минулий місяць виявився дуже багатим на новинки. Одним з ноу-хау стало значне зменшення розміру ставок ЄСВ, скасування ЄСВ у частині утримань. Звичайно, у бухгалтерів виникли запитання, як заповнити Звіт за формою № Д4 з урахуванням таких змін.
  • ЄСВ-звіт: відображаємо сторнування грудневої зарплати У січні 2016 року працівнику установи нарахували зарплату за січень у сумі 1850 грн. (ЄСВ у частині нарахувань — 407 грн.). Крім цього, були нараховані лікарняні за період хвороби з 21 по 31 грудня 2015 року в сумі 723,25 грн. (ЄСВ у частині нарахувань — 159,12 грн.), а також відсторнована надмірно нарахована зарплата за 9 робочих днів грудня 2015 року через хворобу в сумі 782,61 грн. Також було відсторновано нарахований та утриманий ЄСВ у сумі 284,09 грн. (782,61 грн. х 36,3 %) і 28,17 грн. (782,61 грн. х 3,6 %) відповідно. Як відобразити відсторновані суми зарплати та нарахованого/утриманого ЄСВ за грудень 2015 року у Звіті за формою № Д4?
  • Завідувач поліклініки призначений в. о. головлікаря: як оплатити його працю & працю його найближчих підлеглих До 21.12.2015 р. посаду головлікаря обіймав лікар з вищою кваліфікаційною категорією за спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я». З метою дотримання розпоряджень із встановлення окладів керівникам медзакладів оклад головлікаря порівнювали з окладом завідувача хірургічного відділення (з урахуванням підвищення за оперативне втручання). Зазначений головлікар звільнився 20.12.2015 р. Тому з 21.12.2015 р. виконувачем обов’язків голов лікаря призначено завідувача поліклініки, який має II кваліфікаційну категорію за спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я». Як оплачувати працю виконувача обов’язків головлікаря? Чи потрібно оклади інших працівників лікарні, які залежать від окладу головлікаря, переглянути зараз, чи необхідно дочекатися призначення головлікаря на постійній основі? Якщо у зв’язку з такими кадровими перестановками нові оклади цих працівників виявляться нижчими за їх попередні оклади, то чи потрібно попереджати за два місяці працівників про зменшення їх зарплати?
  • Як визначити відповідність профілю діяльності наявному науковому ступеню У міській багатопрофільній клінічній лікарні працює заступник головного лікаря з медичної частини, який захистив дисертацію за спеціальністю «фармакологія» і здобув науковий ступінь кандидата медичних наук. Чи відповідає науковий ступінь за спеціальністю «фармакологія» профілю діяльності за посадою заступника головного лікаря з медичної частини з метою установлення доплати за науковий ступінь? Чи виплачувати йому доплату за науковий ступінь за посадою «лікар-кардіолог-стажист», яку він обіймає на умовах сумісництва?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в лютому 2016 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі