№8

Оплата праці, квітень, 2017/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Щодо відповідальності за порушення законодавства про працю Лист від 04.01.2017 р. № 54/4.1/4.1-ДП-17
  • Щодо надання працівнику щорічних відпусток Лист від 25.01.2017 р. № 828/4.3/4.1-ДП-17
  • Щодо фінансової відповідальності за порушення законодавства про працю, які вчинені як до, так і після 01.01.2015 р. Лист від 04.01.2017 р. № 57/4.1/4.1-ДП-17
  • Зміна прожиткового мінімуму у травні-2017 на оклади за ЄТС не вплине Чи підвищуватимуться у травні 2017 року посадові оклади працівникам бюджетної сфери з оплатою за Єдиною тарифною сіткою у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму працездатної особи з 1600 до 1684 грн.?
  • Звільнення у відпустці для догляду за дитиною до 3 років: як розрахувати суму компенсації за невикористану відпустку — виходячи з окладу чи з 3200? Працівниця установи (10-й тарифний розряд) з травня 2015 року перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. 20 квітня 2017 року, не виходячи з такої відпустки, вона вирішила звільнитися. На дату звільнення їй установлено посадовий оклад у розмірі 2912 грн. Як розрахувати суму компенсації за невикористані 30 календарних днів щорічної відпустки — виходячи з посадового окладу чи мінімальної заробітної плати? Чи враховувати суму компенсації при порівнянні її з мінімальною заробітною платою?
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: ваші запитання — наші відповіді Погодьтеся, за змінами і законодавчими новинками якось уже зовсім не помітно промайнув 1 квартал. А отже, час подавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Напевно ви хочете, щоб цей процес пройшов у вас гладесенько-рівнесенько, а в контролерів не було підстав чіплятися до наведених у формі № 1ДФ даних. Усе буде в повному ажурі, якщо ви врахуєте основні нюанси її заповнення. А ми вам у цьому, друзі, із задоволенням допоможемо.
  • Звільнення через скорочення штату до закінчення 2 місяців: коли допустимо В установі прийнято рішення про скорочення штату персоналу. Працівників, яких передбачається звільнити через скорочення штату, письмово попереджено за два місяці. Проте є працівники, які бажають звільнитися за підставою «скорочення штату працівників» до закінчення двомісячного строку попередження. Чи може роботодавець задовольнити таке прохання працівників? Якщо так, то чи виплачувати таким працівникам вихідну допомогу?
  • Відпускні виплачено не до відпустки, а після — яка відповідальність? Працівник іде у щорічну основну відпустку, але роботодавець виплатив йому відпускні не за три дні до початку відпустки, а після її закінчення. Яка відповідальність передбачена за це для роботодавця і чи можна її уникнути?
  • Строки давності та «трудові» штрафи Чи існують строки давності для притягнення до відповідальності за порушення законодавства про працю на підставі ст. 265 Кодексу законів про працю України?
  • На учнів ПТНЗ, які проходять практику в установі чи організації, повідомлення до ДФС подавати не потрібно Чи потрібно подавати повідомлення про прийом на роботу на учнів ПТНЗ, які проходять практику на підприємстві, в установі чи організації?
  • Перевикористана щорічна основна відпустка: чи утримувати відпускні при звільненні через переведення В орган місцевого самоврядування 01.05.2016 р. прийнято на службу посадову особу (юриста). У грудні 2016 року він скористався щорічною основною відпусткою тривалістю 30 календарних днів. Ця посадова особа звільнилася у порядку переведення до Нацполіції 28.02.2017 р. Чи повинні ми були утримувати при проведенні з ним остаточного розрахунку відпускні, виплачені за «наперед» надані 5 календарних днів щорічної основ ної відпустки?
  • Педагог використовує частину щорічної відпустки: коли бути допомозі на оздоровлення Влітку 2016 року педпрацівник скористався щорічною основною відпусткою за четвертий робочий рік (з 27.08.2015 р. по 26.08.2016 р.) повної тривалості з виплатою допомоги на оздоровлення. У грудні 2016 року перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами цьому педпрацівнику надано частину щорічної основної відпустки за п’ятий робочий рік (з 27.08.2016 р. по 26.08.2017 р.). Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами закінчилася у квітні 2017 року, після завершення якої педпрацівник одразу ж використовує ще одну частину щорічної основної відпустки за п’ятий робочий рік. Чи потрібно педпрацівнику виплатити допомогу на оздоровлення при наданні щорічної основної відпустки у квітні 2017 року?
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у квітні 2017 року Якщо роботодавець своєчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) і тільки в тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
  • Ознаки доходів у формі № 1ДФ Якщо ви нараховуєте та виплачуєте фізичним особам дохід, то як податковий агент зобов’язані відобразити інформацію про це в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ. Причому не має значення, оподатковувані це доходи чи неоподатковувані, виплачені у грошовій чи натуральній формі. Tудь-який дохід, нарахований/виплачений фізособі, має бути відображений у такій звітності. І це не тільки звична будь-якому роботодавцю заробітна плата. )идів доходів, нарахованих і виплачених фізичним особам, безліч — лікарняні, допомога по вагітності та пологах, вихідна допомога, матеріальна допомога, винагорода за ЦПД тощо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі