№20

Оплата праці, жовтень, 2017/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Щодо грошової допомоги «на оздоровлення» держслужбовцям у разі поділу щорічної основної відпустки на частини Лист від 19.09.2017 р. № 2416/0/101-17
  • Щодо врахування допомоги по тимчасовій непрацездатності при обчисленні середньої зарплати для розрахунку відпускних Лист від 06.09.2017 р. № 2339/0/101-17
  • Перший місяць роботи — і відразу на навчання: як розрахувати відпускні До установи з 02.10.2017 р. був прийнятий працівник на посаду секретаря. Йому встановили посадовий оклад у розмірі 2176 грн. і надбавку за складність і напруженість у роботі 1088 грн. (50 % від посадового окладу). З 23 жовтня він іде в навчальну відпустку тривалістю 20 календарних днів. Як розрахувати відпускні такому працівникові? Чи враховується надбавка при розрахунку середньоденної зарплати?
  • Військові збори: оплатні тонкощі Працівника призвано на військові збори. На період його відсутності за ним зберігається місце роботи, посада і середня зарплата. Як правильно розрахувати середню зарплату та оплатити період зборів, чи існують нюанси при виплаті таких сум, хто буде спонсором таких витрат? Про це дізнаєтеся із статті.
  • Військові збори: оподатковуємо середню зарплату та відображаємо у звітності З попередньої статті ви дізналися, як розрахувати середню зарплату й оплатити період військових зборів, яким чином отримати компенсацію витрат, пов’язаних з оплатою зборів. Зараз розповімо про оподаткування середнього заробітку за період зборів. А також дізнаєтеся нюанси його відображення у звітності. Поїхали!
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у жовтні 2017 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) лише в тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
  • 1 МЗП і 2 МЗП: декретно-лікарняні обмеження по-новому Передусім відзначимо: «вдосконалена» пенсійна реформа з набуттям чинності Законом № 2148 прийнята. І як це стало відомо ще при першому ознайомленні з проектом цього Закону, його положення торкаються не лише пенсійного законодавства. Так унесено зміни до Закону № 1105 (про соціальне страхування). У зв’язку з цим пропонуємо в межах цієї статті розглянути, що змінилося в розрахунку страхових виплат, а саме: лікарняних і декретних у частині максимального і мінімального обмежень їх суми.
  • Визначаємо «декретний мінімум» → нові вимоги Закону № 1105 Працівниця (основне місце роботи) йде в декретну відпустку з 20 жовтня 2017 року на 126 календарних днів. Її фактична середньоденна зарплата за основним місцем роботи за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю виходу у відпустку, склала 101,97 грн. Як розрахувати декретні, якщо фактична середньоденна зарплата менше мінімальної середньоденної зарплати?
  • «Декретне обмеження» виходячи із 2 МЗП → розраховуємо по-новому Працівниця з 30 жовтня 2017 року йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами (на 126 календарних днів). До цієї дати вона перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 6 років, і її стаж за останні 12 місяців складає менше 6 місяців. Фактична середньоденна зарплата працівниці для розрахунку її декретних склала 267,11 грн. Розкажіть, як у цьому випадку треба застосувати обмеження суми допомоги двома розмірами МЗП, передбачене Законом № 1105 для осіб, у яких стаж за останні 12 місяців складає менше 6 місяців?
  • Перерахунок зарплати внаслідок хвороби працівника: як робити перерахунок ПДФО Підкажіть, будь ласка, якщо відкориговано заробітну плату у зв’язку з коригуванням відпрацьованого часу внаслідок хвороби працівника, як це впливає на нарахування ПДФО. Як робити у цьому випадку перерахунок ПДФО? На які нормативні акти посилатися при цьому?
  • Як курси підвищення кваліфікації медиками впливають на надбавку за «безперервність» У Центрі первинної медико-санітарної допомоги працівник працює заступником головного лікаря за основним місцем роботи та лікарем-терапевтом дільничним — за сумісництвом. Цьому працівнику як лікарю-терапевту дільничному виплачується надбавка за тривалість безперервної роботи в розмірі 30 % посадового окладу. Працівника за посадою заступника головного лікаря направлено на курси підвищення кваліфікації до закладу післядипломної освіти строком на 2 місяці. Чи враховується двомісячний період проходження курсів підвищення кваліфікації за посадою заступника головного лікаря до стажу безперервної роботи для надання відповідної надбавки за посадою лікаря — терапевта дільничного?
  • Визначаємо тарифний розряд учителю з «дипломом бакалавра» На рівні якого тарифного розряду встановлюється ставка заробітної плати вчителю, який має «диплом бакалавра»?
  • Доплата за завідування бібліотекою: кому і скільки Чи залежить розмір доплати за завідування бібліотекою від того, введено або ні до штату загальноосвітнього навчального закладу посаду бібліотекаря? Яким нормативно-правовим документом слід керуватися при установленні посадового окладу за посадою завідувача бібліотеки у школі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі