№17

Оплата праці, вересень, 2019/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Трудові перевірки по-новому: що змінилося? Пристрасті навколо трудових перевірок не втихають й досі. Приводом для хвилювань багатьох роботодавців стало прийняття нового Порядку здійснення державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю. Тож що змінилося в новому Порядку чи все нове — це добре забуте старе? Давайте розбиратися разом.
  • Положення про преміювання держслужбовців: нова редакція Мінсоцполітики своїм наказом від 06.05.2019 р. № 683 виклало в новій редакції Типове положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів)*.
  • Чергування vs робота у вихідний день: у чому різниця На жаль, поняття «чергування» і «робота у вихідний день» часто плутають. Водночас це абсолютно різні ситуації, які оплачуються по-різному. З роботою у вихідний або святковий день роботодавці стикаються часто, чимало сказано про компенсацію за таку роботу. Тому в сьогоднішній статті зосередимося на чергуванні. Як правильно організувати чергування на підприємстві, в організації, установі, чим повинен займатися працівник, якого залучили до чергування, чи підлягає воно оплаті та як його компенсують? Давайте вивчати!
  • Час чергування: як облікувати і компесувати Із попередньої статті ви дізналися про різницю між чергуванням і роботою у вихідний/святковий день, кого можна залучити до чергування, які обов’язки виконуватиме працівник при цьому та інші організаційні нюанси. Зараз поговоримо про оплатні наслідки: як правильно облікувати час чергування і компенсувати його.
  • Премія в розрахунку «середньої» за 2 місяці: згадуємо головні правила При розрахунку середньої зарплати за 2 місяці особливу увагу слід звернути на премії. Адже Порядком № 100 для таких виплат установлений особливий алгоритм включення. Тож як правильно включити до розрахунку середньої зарплати різні премії, розглянемо у нашій статті.
  • Переведення працівника на іншу постійну нижчеоплачувану роботу Чи потрібно попереджати працівника за 2 місяці при переведенні його на іншу нижчеоплачувану роботу?
  • «Чорнобильська» додаткова відпустка: усе, що потрібно знати Чорнобильська катастрофа забудеться не скоро. Особливо тими, хто безпосередньо брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, і тими, кого свого часу евакуювали із зони безумовного відселення. Адже здоров’ю цих людей була заподіяна значна шкода. Щоб якось її компенсувати, держава надає таким категоріям осіб особливі пільги і компенсації. Серед них — можливість отримати додаткову «чорнобильську» відпустку. Чи усі з чорнобильців мають право на такий «бонус»? Коли і як його правильно надати? Про все це ми розповімо в сьогоднішній статті.
  • «Відпускна» компенсація: чи утримувати з неї аліменти Працівник звільняється 6 вересня 2019 року. При звільненні йому нарахована грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки. Чи потрібно утримувати із суми компенсації аліменти?
  • До трьох & декрет & до трьох: відображаємо в ЄСВ-звіті Працівниця з 12 квітня по 15 серпня 2019 року була на лікарняному у зв’язку з вагітністю та пологами. З 28 серпня 2019 року працівниця повинна була приступити до роботи у зв’язку із закінченням відпустки до 3 років (за першою дитиною). Але на роботу вона виходити не буде, вона написала заяву на надання їй відпустки для догляду за другою дитиною до досягнення нею 3 років. Як у цій ситуації заповнювати таблиці 5 ЄСВ-звіту за серпень 2019 року?
  • Звільнення у відпустці до 3 років: заповнюємо форму № 1ДФ і ЄСВ-звіт Працівниця звільнилася 16.08.2019 р. за власним бажанням (ст. 38 КЗпП), перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Щорічну відпустку вона відгуляла повністю, тому дохід у звітному кварталі їй не нараховувався. Чи потрібно відображати у формі № 1ДФ за нею інформацію з датою звільнення в графі 7? Як відображається інформація про звільнення працівниці в ЄСВ-звіті?
  • Кому з бюджетників індексуємо вересневу зарплату У 2019 році підвищувалися оклади у працівників бюджетної сфери, але в різний час. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери у вересні 2019 року потрібно індексувати зарплату.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2019 року На вересневу індексацію впливає індекс споживчих цін за липень 2019 року. Він становив 99,4 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за вересень 2019 року, дізнаєтеся із статті.
  • Підстави для відмови в оплаті лікарняного
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у вересні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі