№23

Оплата праці, грудень, 2020/№ 23 Інші номери журналу ›
  • «Податок» на повітря, або Штрафи за відсутність маски В Україні встановили новий штраф — за неносіння маски. І він вже працює. Кого та як можуть покарати за маску на підборідді? Чи потрібно відтепер її вдягати завжди та скрізь? Ці питання зараз турбують кожного. Тож давайте розбиратись.
  • Допомога ФОП на дітей… Продовження Кабмін своєю постановою від 25.11.2020 р. № 1171 відновив виплату допомоги ФОП на дітей на період з 01.11.2020 р. по 31.12.2020 р.
  • Середній заробіток: розраховуємо після поновлення на роботі Працівник навчального закладу у 2016 році пішов на військову службу за контрактом. 6 грудня 2019 року він був звільнений з основного місця роботи за скороченням штатів. Працівник звернувся з позовом до суду щодо протизаконного звільнення. Своїм рішенням суд поновив працівника на роботі 3 листопада 2020 року і призначив йому виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу (з 07.12.2019 р. по 02.11.2020 р.). Посадовий оклад працівника відповідає 13-му тарифному розряду за ЄТС. Як поновити працівника на роботі і розрахувати йому середній заробіток за рішенням суду?
  • Розрахунок лікарняних & коригування в розрахунковому періоді Купу роботи бухгалтеру додають коригування зарплати через виявлені помилки, донарахування відпускних у зв’язку з підвищенням окладів тощо. А коли при розрахунку лікарняних/декретних у розрахунковому періоді трапляються такі коригування, то це ще той клопіт… Наша стаття допоможе вам уникнути сумнівів та запитань щодо правильності включення коригувань до «лікарняного» розрахункового періоду.
  • Коли Іванова стала Петровою: зміна прізвища під час хвороби Працівниця підприємства тривалий час перебуває на лікарняному. У цей період вона встигла вийти заміж і змінити прізвище. У результаті первинний лікарняний лист був виписаний на старе прізвище, а лист-продовження — на нове. Чи приймати до оплати такий листок непрацездатності?
  • Із філії до філії: відпускні нюанси переведення Працівника однієї з філій державного підприємства переводять до іншої філії. З якої дати відлічувати робочий період для надання відпустки такого працівника — з дати прийняття на роботу чи з дати переведення?
  • Негативний ПЛР-тест: чи обов’язковий для виходу на роботу? Чи зобов’язаний працівник після перебування у відпустці чи на лікарняному надати негативний результат ПЛР-тесту*? Чи можна його відсторонити від роботи або навіть звільнити у разі відмови надати результат такого тесту?
  • Реорганізація установи: як перевести працівників Бюджетна установа переживає реорганізацію. Планується одне відділення скоротити, а його працівників перевести в інше відділення. Вже затверджена структура нової установи, а штатний розпис знаходиться в Міністерстві на підписі і набуває чинності з 1 грудня. Чи можна вручити працівникам попередження про зміну істотних умов праці 30 листопада, якщо штатний розпис буде введений у дію 1 грудня?
  • «Перехідний» лікарняний & додаткова база у ЄСВ-звіті Працівник підприємства (без інвалідності, основне місце роботи) захворів, листок непрацездатності на кінець звітного місяця ще не закритий. Чи треба проводити донарахування ЄСВ до мінзарплати та як заповнити таблицю 6 Звіту з ЄСВ?
  • Перерахунок ПДФО: «стара пісня» про важливе Для кожного бухгалтера кінець року — це початок підбиття річних підсумків, звірянь, перерахунків тощо. Річний перерахунок ПДФО серед них. Він є обов’язковим і проводиться щороку в грудні. Тож нагадаємо правила перерахунку ПДФО, а також відображення його результатів у звітності.
  • Новорічні подарунки дітям, а також їх батькам Новий рік уже не за горами. Усім приємно отримувати солодкі подарунки під ялиночку. Таку місію часто-густо бере на себе роботодавець. Про нюанси надання новорічних подарунків працівникам і їх дітям піде мова далі. Ми акцентуємо увагу на ПДФО, ВЗ і ЄСВ.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2020 року На грудневу індексацію впливає індекс споживчих цін за жовтень 2020 року. Він становить 101,0 %. Якими будуть коефіцієнти і суми поточної індексації зарплати за грудень 2020 року, дізнаєтеся із статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у грудні 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі