№14

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2015/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо підвищення оплати праці працівників фізкабінетів, які працюють на генераторах УВЧ Лист від 18.12.2014 р. № 10.03.68/36996
  • Щодо оподаткування компенсаційних виплат Роз’яснення від 02.04.2015 р.
  • Здійснюємо державні закупівлі в умовах коливання цін Нині одне з найактуальніших питань для учасників сфери державних закупівель (причому як замовників та учасників торгів, так і контролерів цієї сфери) — як діяти в ситуації, коли ціни на товари, послуги та роботи на ринку постійно зростають? З кожної безвихідної ситуації є як мінімум два виходи, а юристи часто кажуть: «знаємо мінімум три». У цьому матеріалі ми проаналізуємо окремі актуальні на сьогодні випадки зміни ціни предмета закупівлі в умовах коливання цін на ринку. Також розглянемо законні шляхи вирішення можливих ситуацій.
  • Фінансування дитячих садків у 2015 році Чи можна у цьому році виділяти кошти сільських бюджетів на фінансування дитячих садків при тому, що вони тепер фінансуються за рахунок трансфертів з районного бюджету? Чи потрібно приймати окрему програму щодо фінансування дитячих садків? Запитання виникло у зв’язку з тим, що коштів трансфертів з районного бюджету на утримання дитячих садків не вистачає. За рахунок яких коштів погасити кредиторську заборгованість по дитячому садку, яка виникла станом на 01.01.2015 р.?
  • Установлення дверей У світлі сьогоднішніх вимог, коли заборонено проводити видатки на капітальний та поточний ремонти, бюджетна установа все ж таки хоче встановити двері та провести видатки за КЕКВ 2240. Як правильно це зробити? Чи можна укласти договір на виконання робіт з виготовлення та установлення дверей і заплатити за роботу за актом виконаних робіт?
  • Проведення аудиторських перевірок у бюджетних установах Чи можна бюджетній установі оплатити послуги з проведення аудиторської перевірки її діяльності? Адже ніхто не застрахований від помилок, але хотілося б, щоб до приходу фінансової інспекції вони були усунені. За яким КЕКВ здійснювати оплату таких послуг? Чи не розцінять це працівники державної фінансової інспекції як порушення?
  • Чи може підприємство — постачальник тепла самостійно підвищити плату за нього Відділ освіти уклав договір з підприємством на постачання теплової енергії до одного з навчальних закладів району. До 2014 року котельня підприємства працювала на природному газі. На опалювальний період 2014/2015 року підприємство не отримало дозвіл на споживання природного газу, тож опалення проводиться лише дровами. Чи є правомірним в цьому випадку підвищення підприємством тарифу на теплопостачання? Чи можуть бути через це претензії до нашої організації з боку контролюючих органів?
  • Як «перекинути» кошти на правильний рахунок Сільрада згідно з договором купівлі-продажу продала земельну ділянку фізичній особі, але кошти за цю ділянку надійшли на неправильний рахунок за кодом бюджетної класифікації 21090000 «Кошти від використання (реалізації) частини виробленої продукції, що залишається у власності держави відповідно до угод про розподіл продукції, та/або кошти у вигляді грошового еквівалента такої державної частини продукції». Сільрада надіслала до управління Держказначейської служби лист з проханням зарахувати кошти на правильний розрахунковий рахунок за кодом бюджетної класифікації 33010100 «Кош ти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності та земельних ділянок, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим». Управління Держказначейської служби відповіло, що вони здійснюють повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету, за поданням органів, що контролюють справляння надходжень до бюджету. Що робити у цій ситуації?
  • Чи потрібно індексувати вартість земельної ділянки Бюджетна установа у 2013 році отримала документи, які підтверджують право постійного користування земельною ділянкою. Також отримано витяг з Державного земельного кадастру про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Крім того, установа оплатила експертну грошову оцінку земельної ділянки, яку виконав суб’єкт оціночної діяльності. На підставі вартості, зазначеної в експертному звіті, така земельна ділянка була оприбуткована на субрахунок 101 «Земельні ділянки». Чули від колег, що вартість земельної ділянки потрібно індексувати. Чи це дійсно так? Яку з вартостей слід індексувати: експертну чи нормативну? Як відобразити таку операцію в бухгалтерському обліку?
  • За якою вартістю оприбутковувати земельну ділянку на баланс Бюджетна установа, яка утримується за рахунок місцевого бюджету, у 2015 році отримала документи, що підтверджують право постійного користування земельною ділянкою. Суб’єктом оціночної діяльності проведено експертну грошову оцінка земельної ділянки. Згідно з експертним висновком експертна вартість земельної ділянки — 2851720 грн. Установа оплатила послуги з проведення незалежної експертної грошової оцінки земельної ділянки в сумі 10248 грн. За якою вартістю оприбутковувати земельну ділянку на баланс? Як правильно сформувати вартість такого об’єкта основних засобів? Як відобразити таку операцію в бухгалтерському обліку?
  • Будівельні матеріали придбані за рахунок спецфонду: відображаємо в обліку Бюджетна установа за рахунок спецфонду (благодійних внесків) придбала будівельні матеріали (лінолеум). Згідно з договором вартість лінолеуму становить 6000 грн. (у тому числі ПДВ — 1000 грн.). Послуги з доставки оплачені окремо в сумі 240 грн. (у тому числі ПДВ — 40 грн.). Вартість будівельних матеріалів установа оплатила за КЕКВ 2210, а витрати на доставку таких матеріалів — за КЕКВ 2240. Як правильно оприбуткувати такий лінолеум в обліку?
  • Чи необхідно проходити медогляди працівникам, які працюють за комп’ютерами з «тонкими» моніторами Працівники, які використовують у своїй роботі персональні комп’ютери, підлягають обов’язковим медичним оглядам. Але водночас згідно з роз’ясненням МОЗ від 20.01.2006 р. № 05.0101-18-58/21 проведення обов’язкових медоглядів поширюється на роботу з комп’ютерами на основі електронно-променевих трубок та не поширюється на роботу з рідкокристалічними терміналами. Чи правильно це?
  • Приймаємо на роботу студента — майбутнього педагога: нюанси оплати праці Часто студенти старших курсів педагогічних вишів починають свій трудовий шлях, ще не маючи повної вищої освіти відповідного напрямку підготовки. Ситуація, здавалося б, є класичною, однак у наших читачів час від часу виникають запитання, пов’язані з оплатою праці таких працівників. Отже, є привід цю тему обговорити. У цій статті розглянемо три ситуації, що найчастіше зустрічаються: студента прийняли на посаду вчителя, вихователя дошкільного навчального закладу та керівника гуртка.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі