№17

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2015/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо надання матеріальних допомог держслужбовцю Лист від 19.01.2015 р. № 39/13/84-15
  • Щодо збереження кваліфікаційної категорії Лист від 30.12.2014 р. № 2/4-13-2265-14
  • Щодо оплати праці водіїв виїзних бригад Лист від 02.12.2014 р. № 1559/13/84-14
  • Щодо зміни істотних умов договору про закупівлю Роз’яснення від 07.04.2015 р. № 3302-05/11398-07
  • Орендар не звільняє приміщення після закінчення дії договору оренди: що робити Наша установа надавала в оренду приміщення. Строк дії договору оренди закінчився. Продовжувати відносини з орендарем ми не бажаємо, та і взагалі надавати це приміщення в оренду вже не входить до планів нашої установи. Але є проблема — орендар не звільняє орендоване ним приміщення. Як нам діяти у цій ситуації?
  • Відшкодування заробітної плати кочегарів та вартості твердого палива На балансі комунальної установи РМЦ ПМСД знаходяться приміщення амбулаторії (графік роботи — з 8:00 до 18:00) та котельня. Частину приміщення, а саме 27 % площі, надано в безоплатне користування Територіальному центру з обслуговування одиноких і непрацездатних громадян (далі — Терцентр). Терцентр є комунальною установою з фінансуванням із районного бюджету з цілодобовим графіком роботи. На опалювальний сезон у штаті РМЦ ПМСД передбачено посади чотирьох кочегарів для забезпечення цілодобового опалення. Як правильно розрахувати заробітну плату кочегарів, що підлягає відшкодуванню за частиною приміщення, яким користується Терцентр, ураховуючи те, що для опалення амбулаторії достатньо і 12 годин роботи кочегарів на день (2 кочегари)? За яким КЕКВ — 2110, 2120 чи 2240 має планувати видатки Терцентр? За яким КЕКВ проводити відновлення видатків РМЦ ПМСД? Який порядок розрахунку вартості твердого палива, що має відшкодувати Терцентр?
  • Індексація грошових доходів за травень 2015 року Основні принципи проведення індексації, установлені Законом про індексацію та Порядком № 1078, такі: 1. Індексацію зарплати проводять усі роботодавці незалежно від своєчасності її виплати працівникам. 2. Зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, розмір якого у травні 2015 року становить 1218 грн. 3. Базовим для проведення індексації вважається місяць підвищення зарплати (окладу, тарифної ставки та інших постійних складових зарплати).
  • Сільського голову нагороджено Почесною грамотою КМУ: якими є розмір винагороди та порядок її оподаткування Сільського голову нагороджено Почесною грамотою КМУ. Згідно з п. 13 Положення про Почесну грамоту КМУ особам, нагородженим такою грамотою, виплачується одноразова винагорода в розмірі 5 тис. грн. Чи може сільська рада виплатити винагороду в такому розмірі? Чи потрібно затверджувати положення про виплату такої винагорода? Якими податками треба обкласти цю виплату?
  • Оплата праці педагогів виправної колонії У навчальному центрі, створеному при виправній колонії, навчальний процес триває протягом усього календарного року (строки навчання груп різні: 5,5; 6; 8; 10 і 11 місяців). Щорічні чергові відпустки у зв’язку з цим викладачам надають протягом року. Чи маємо ми право оплачувати години викладацької роботи, які пропорційно припадають на дні відпустки викладача та які він вираховував до початку відпустки чи після неї?
  • Працівник захворів у навчальній відпустці: чи оплачувати йому листок непрацездатності На підставі довідки з вузу працівнику надано навчальну відпустку тривалістю 20 календарних днів з 05.01.2015 р. по 24.01.2015 р. Під час знаходження у навчальній відпустці працівник захворів та йому видано листок непрацездатності з 16.01.2015 р. по 05.02.2015 р. Що оплачувати працівникові: листок непрацездатності чи навчальну відпустку?
  • Чи можна встановити заступнику головлікаря надбавку за складність і напруженість у роботі Заступник головного лікаря, крім основної роботи, працює за сумісництвом лікарем на 0,5 ставки. Також він працює за фахом в основний робочий час з установленням доплати в розмірі 25 % посадового окладу. Чи можна встановити йому надбавку за складність і напруженість у роботі в розмірі 30 % посадового окладу?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі